saako "lamaministeri" sanoa?
Moni minun ikäiseni muistaa mikä olo vatsanpohjaan tuli, kun näki päivän uutiset, kun tv -ruutuun ilmestyi Iiro Viinasen kasvot. Taisi siinä moni päräyttää parit kirosanatkin. Jos tämä 90 -luvun lamaministeri nyt sanoo, että taloudestamme on annettu kaunisteltu kuva, rakenteellisia uudistuksia ei ole tehty eikä kustannuksia leikattu velkaantumisen pysäyttämiseksi, niin eiköhän mies tiedä mistä puhuu.
Tämän päivän Suomessa Viinanen tarttuisi ensimmäiseksi eläkeikään. Se voitaisiin hänen mielestään nostaa 67 vuoteen.
http://www.uusisuomi.fi/raha/119184-lamaministeri-%E2%80%9Dkuvaa-suomest…
Niin. Miksi ei?
Jos esim. Norjassa tilanne on tämä: Lakisääteinen eläkeikä on 1.1.2011 alkaen joustava 62 ja 75 ikävuoden välillä. Ennen vuotta 1943 syntyneiden vanhuuseläkeikä on edelleen 67 vuotta, ja sitä voi lykätä korkeintaan 70 ikävuoteen. http://www.etk.fi/fi/service/norja/562/norja , niin pakko tässä on ihmetellä, miksvarten me suomalaiset emme pystyisi samaan?
On tämä eläkeikä jollain lailla esillä Kataisen hallitusohjelmassakin
http://www.vn.fi/hallitus/hallitusohjelma/fi.jsp , mutta eipä juur
mitään ole tapahtunut. Nytkin vaan odotellaan. Odotellaan järjestöjen ehdotuksia: http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/01/1471721/talouselama-ela….
Tuskin ne Iiro Viinasen esittämään ikälukemaan päätyvät. Tai no, mistä minä tiedän.
”Lamaministeri” on ainakin suunsa aukaissut ja sanottavansa sanonut. Hyvää edes se. Vatsanpohjassa kirpasee, mutta ei niin pahasti kuin talvella 1991-1992.
”Nykyisessä järjestelmässä ei ole olemassa sellaista määrää työtä, tuotantoa, leikkauksia, yksityistämistä, veronkorotuksia, ELÄKEIKIEN nostoja, taloudellista integraatiota, palkkojen alentamista, kilpailukyvyn kasvattamista jne. joilla tästä taloudellisesta ahdingosta voitaisiin ulos kaivautua. Ja näin ollen nykyinen taloudellinen ahdinkomme onkin aiheutunut velkasaturaatiosta, eli siitä kun lainanhoitokulut syövät liikaa elämiseen jäävästä rahasta eikä juuri kukaan kykene tai halua ottaa lisää velkaa.”
http://ebolakani.blogspot.com/2012/01/mita-kani-te…
Ilmoita asiaton viesti
”Paranna sairaus ja oireet katoavat.”
Kiitos linkistä!
Ilmoita asiaton viesti
Toivottavasti myös sisäistät tuon Jannen laittaman linkin..sehän tiedetään siitä,että jankkaatko eläkeiästä tulevaisuudessa vai et..
Ilmoita asiaton viesti
Jaa että sisäistänkö?
Se on ”siin ja siin kinttal” niinku joulupukki sanoo!
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä Iiro Viinanenkin kansalaisena saa puhua niin kuin muutkin. Media vain nostaa ja toitottaa hänen sanomisiaan ”totuuden torvena”, vaikka ei hänellä vastuuta ole nykytilanteesta.
Eläkeiän nostaminen edellyttää työpaikkoja näille ”vanhuksille”. Ellei työpaikkoja ole niin ei eläkeiän nostaminen mitään ratkaise.
Kysymys taitaakin olla kuka on maksaja? Siis eläkkeelle siirtyessä ihminen saa elääkseen rahaa eläkeyhtiöltä, jonne on työaikanaan maksunsa maksanut. Mikäli eläkeikää nostetaan eikä työtä ole tarjolla niin maksaja on joku muu kuin eläkeyhtiö. Tietenkin on mahdollista, että tämä vanhentunut sulppusakki siirretään kokonaan Hurstin ja kirkon ruokajonoon tai muun laupeudentyön ruokittavaksi. Tulee halvemmaksi.
Uskoisin, että moni terve yli 60-vuotias ja kenties 70-vuotiaskin on halukas tekemään jotain hyödyllistä, kunhan sellaista on heille osoitettavissa ilman, että samalla lisätään nuorisotyöttömyyttä.
Kyllä on kumma, että asioista puhuttaessa ei kyetä rehelliseen läpinäkyvään keskusteluun.
Työtä tämä maa tarvitsee. Työtä joka ensisijaisesti tukee yrityselämää ja vientiä. Kyllä nämä eläkeikäasiat järjestyvät, jos kaikille halukkaille on työtä.
Jos työ on pelkkää byrokratian järjestämää ajanvietettä taikka toinen toisemme valvontaa niin ei sellaisella Suomi elä eikä eläkekassat liho.
Ilmoita asiaton viesti
Luvattu on:
”Hyvinvointi syntyy työstä. Suomen tulevaisuuden menestys sekä hyvinvointivaltion kestävä rahoitus ovat riippuvaisia korkeasta työllisyysasteesta. Hallituksen tavoitteena on varmistaa kaikille työhön kykeneville mahdollisuudet ja kannusteet työhön osallistumiseen, pidentää työuria sekä tarjota olemassa olevalle ja uudelle elinkeinotoiminnalle hyvät toimintaedellytykset. Työmarkkinoilla vallitseva luottamuksen ilmapiiri sitouttaa eri osapuolet yhteisiin päämääriin. Tämä vahvistaa myös maamme kilpailukykyä.”
http://www.vn.fi/hallitus/hallitusohjelma/fi.jsp
Ilmoita asiaton viesti
Mutta työstä tuleva hyvinvointi syntyy vasta sitten,kun joku menee pankkiin ja ottaa velkaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Hallituksen tavoitteena on varmistaa kaikille työhön kykeneville mahdollisuudet ja kannusteet työhön osallistumiseen, pidentää työuria sekä tarjota olemassa olevalle ja uudelle elinkeinotoiminnalle hyvät toimintaedellytykset.”
———————————————
* Lukeeko missään mitkä on ne keinot ovat, joilla työtä luodaan?
* Mitä nämä työt ovat?
* Keitä näihin töihin otetaan?
* Milloin nämä työt alkavat?
* Edistäbätkö ne tuottavuutta, erityisesti yritysten ja niistä vientiyritysten tuottavuutta?
———————————
Hyvää tarkoittavia iskulauseita on helppo julkaista. Mutta toimenpiteet: Joko niitä ei ole tai ne ovat ”kuusessa” ja maksavat paljon.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä just!
* Lukeeko missään?
* Mitä ovat?
* Keitä otetaan?
* Milloin alkavat?
jne.
Ei ole missään mitään! Ei muuta kuin sanahelinää!
Ilmoita asiaton viesti
Mukavaa Marjatta
Olemme samoilla linjoilla. Hyvää jatkoa Sinulle.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos!
Se mikä minua tässä nykymenossa ärsyttää on, että maalaisjärki on hukattu.
Esim. kuntaliitokset! Suuri vaan kelpaa ja on hyvää, mut kuis on livenä? Kainuussakin ( http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tutkimus+Kainuu…) ovat jo konkurssin partaalla ja kuin hyvä senkin jutun piti olla!
Oli Viinanen aikanaan sit mikä ja mitä tahansa niin ei mun mielestä ole ollenkaan huono juttu, että hän nyt tulee esille ja sanoo mitä sanoo. On niin pahuksen vähän sitä sakkia, joka uskaltaa julkistaa, että keisarilla ei ole vaatteita!
Myös Raimo Sailas saa minulta plussapisteitä!
Ilmoita asiaton viesti