saako "lamaministeri" sanoa?

Moni minun ikäiseni muistaa mikä olo vatsanpohjaan tuli, kun näki päivän uutiset, kun tv -ruutuun ilmestyi Iiro Viinasen kasvot. Taisi siinä moni päräyttää parit kirosanatkin. Jos tämä 90 -luvun lamaministeri nyt sanoo, että taloudestamme on annettu kaunisteltu kuva, rakenteellisia uudistuksia ei ole tehty eikä kustannuksia leikattu velkaantumisen pysäyttämiseksi, niin eiköhän mies tiedä mistä puhuu.
 
Tämän päivän Suomessa Viinanen tarttuisi ensimmäiseksi eläkeikään. Se voitaisiin hänen mielestään nostaa 67 vuoteen.

http://www.uusisuomi.fi/raha/119184-lamaministeri-%E2%80%9Dkuvaa-suomest…

Niin. Miksi ei?

Jos esim. Norjassa tilanne on tämä: Lakisääteinen eläkeikä on 1.1.2011 alkaen joustava 62 ja 75 ikävuoden välillä. Ennen vuotta 1943 syntyneiden vanhuuseläkeikä on edelleen 67 vuotta, ja sitä voi lykätä korkeintaan 70 ikävuoteen. http://www.etk.fi/fi/service/norja/562/norja , niin pakko tässä on ihmetellä, miksvarten me suomalaiset emme pystyisi samaan?

On tämä eläkeikä jollain lailla esillä Kataisen hallitusohjelmassakin
http://www.vn.fi/hallitus/hallitusohjelma/fi.jsp , mutta eipä juur
mitään ole tapahtunut. Nytkin vaan odotellaan. Odotellaan järjestöjen ehdotuksia: http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/01/1471721/talouselama-ela….

Tuskin ne Iiro Viinasen esittämään ikälukemaan päätyvät. Tai no, mistä minä tiedän.

”Lamaministeri” on ainakin suunsa aukaissut ja sanottavansa sanonut. Hyvää edes se. Vatsanpohjassa kirpasee, mutta ei niin pahasti kuin talvella 1991-1992.

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu