Katainen kovana
Kaksi toteamusta:
”Totesimme Urpilaisen kanssa yhdessä, että tää me viedään maaliin!”
ja
”Vanhusten määrä kasvaa lähivuosina niin nopeasti, että kuntauudistus on välttämätön hyvinvointipalvelujen turvaamiseksi”, pääministeri muistuttaa.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/119519-katainen-havittaisi-yli-200-kunta…
Maaliin, maaliin. Juu, mutta mihin maaliin? Onhan tämä nyt vallan kummallista touhua. Yks päivä joku peräänkuulutti kuntakarttaa piirtävälle työryhmälle työrauhaa, vähän siihen malliin, että olkaa nyt hiljaa siihen saakka kunnes jotain lopullista tulee ja nyt sit itse pääministeri vetää mattoa jalan alta: ”tää ( kuntauudistus) me viedään maallin!”
Jessus siunakko sanon minä.
Ja toinen mistä saan jo melkein hipulin, on vanhusten kasvavasta määrästä toohottaminen. Kyllä se määrä kasvaa, mutta ei sen takia tässä maassa kuntaliitoksia tarvita!
Katainen on sen ikäinen ( ei ole iällä pilattu Urpilainenkaan), että hänen jos jonkun pitäisi tietää mikä ero on kun hän puhuu omista vanhemmistaan tai kun hän puhuu isovanhemmistaan. On melkoinen ero siinä, mitä hänen tai hänen ikäisten isovanhemmat tarvitsevat vanhuspalveluinaan tänään, tässä ja nyt ja mitä ne omat vanhemmat tarvitsevat sitten kun ovat nk. ”vanhainkoti-iässä”.
Huomispäivän ikäihmiset ovat ihan erilaista sakkia kuin mitä ikäihmiset ovat nyt. Huomispäivän ikäihmiset tulevat, menevät, he matkustelevat, he osallistuvat, he touhuavat todella iäkkäänäkin vielä vaikka mitä. Iso osa hoitaa ihan itse asiansa. Eivät he tule jonottamaan sosiaalitoimiston ovella kunnan hoitopaikkoja tai kotiapua ”puuron keittämiseen”. Ei heistä, vaikka määrä kasvaakin, sellaista ongelmaa tule, jota nyt ( melkein kirosanana) kailotetaan. Muistamattomista kyl tulee murhe, heidän kasvavasta määrästään ja heidän hoidostaan, mutta se on oma juttunsa se. Ei sekään silti sellaiseksi ongelmaksi tule, että siinä kuntarajoja tarttis siirrellä!
Luonnoksis pruukaa oleen kyl paljo valmist, ei niit fundeerauksii sit enää pistet kokonaa uusiks. Siin miäles mä en kyl oikke voi antta täyt hyväksyntä sil kohkaamisel, et ”tää o vaa luonnos, älkkä ny pillastuko!”
Ilmoita asiaton viesti
No just näin!
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä siinä tulevaisuuden ikäihmisten liikut vähenee, kunhan ensin pelastetaan euro ja eteläeurooppa suomalaisin varoin! Siinä kokeillaan eläkerahastojenkin kykyä, mutta se kansainvälinen vastuu?!
Me teemme kaikkemme euron ja eoroalueen pelastamiseksi, vannoi teidän Katainen televisiokameran edessä!
Ilmoita asiaton viesti
Teidän vain meidän?
Minulle Katainen on pääministeri.
En minä hänen euro-pelastamisoperaatio-seliseleistään tykkää!
Ilmoita asiaton viesti
Katainen on kovana, mut niin olen minäkin.
Kiukkunen kirjoitus tuli, mutta alkaa kyllästyttää ja raivostuttaakin se, miten vanhusten määrä on yks, jota koko ajan nostetaan esille näissä kuntaliitostarpeissa ja -perusteluissa.
Jää semmonen maku, että ikäihmiset ovat kuntien persaukisuuteen syypäät.
Kun kerran alkuun pääsin niin voisin jättää Kataiselle ja Urpilaiselle tämmöset terkut:
Saatte vetää kuntarajat vaikka Helsingistä Tampereelle, Tampereelta Ouluun tai Oulusta Utsjoelle tai ihan mihin vaan, mutta miettikää ensin mistä tässä ihan oikeasti on kysymys.
Sehän sanotaan laissa kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta.
http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2007/20070169
Eikä siitä tartte lukea ja työn alle ottaa muuta kuin ensimmäinen pykälä ja sieltä nämä:
1. kehittää palvelujen tuotantotapoja ja organisointia
2. uudistaa kuntien rahoitus- ja valtionosuusjärjestelmiä sekä
3. tarkistaa kuntien ja valtion välistä tehtäväjakoa
Keksikää noihin kolmeen kohtaan hyvät mallit, nostakaa esiin hyvät käytännöt ( hyvin toimivia kuntiakin on) ja miettikää sen jälkeen kuka tekee, mitä tekee, mitä se maksaa, mitä se saa maksaa!
Aloittakaa nyt vaikka terveydenhuollosta.
Terveydenhuollon kimppuun tässä käydä tarttis ja erityisesti erikoissairaanhoidon.
Ne tässä kuntia kuristaa.
Ilmoita asiaton viesti
Ymmärtääkseni Katainen on puhunut huoltovastuusta. Se kaiketi sisältää seniorit, lapset/nuoret, työttömät ja muut työvoiman ulkopuolella olevat.
Nurmijärvellä Seniori vastuut ovat olleet vielä aika pienet suhteessa työllisiin mutta lasten ja nuorten kohdalla tulee ongelmia. Noin yksi koulu ja 2 päiväkotia on rakennettu/vuosi joten kunta on joutunut ottamaan rankasti lainaa.
Samalla Nurmijärvi taisi olla kärkipäässä rahanjako muutosten kärsijöissä.
Nurmijärvihän on muuten elänyt useamman keskuksen systeemissä pitkät ajat.
Nurmijärvi kk, Klaukkala, Nukari, Rajamäki, Lepsämä, Valkjärvi, Kiljava ja Röykkä. Rajamäellä on uimahalli, Klaukkalassa jäähalli etc ….vaikeaahan se välillä on mutta kunta porskuttaa (kiitos myöskin sijainnille)
Ilmoita asiaton viesti
No sitten kun Nurmijärvi,Tuusula, Kerava, Järvenpää, Pornainen, Mäntsälä, Pukkila ( tuliks oikein?) pistävät hynttyyt yhteen tai jos ne siihen ”painostetaan” niin sit menee teitinki hyvät jutut Nurmijärvellä roskikseen!
Sorry, oli pelottelun makusta mitä sanoin, mutta kyllä Salo -cityssä ( kolme vuotta kuntaliitoselämää) ainakin on kaupunkilaisten arkea ”rokotettu” . Esim. kouluja ja vanhainkoteja suljetaan.
Mikähän mahtoi olla viimeisin juttu?
Juu: se oli se, että uimakouluja ei sit enää jatkossa ole järvien rannoilla tai missä se toiminta nyt sit entisissä kunnissa ollut on.
Uimakoulutus siirtyy uimahalliin!
Se taas on uuden Salon keskustan tienoilla.
Muutama kilometri torilta.
Mutta hei! Nou hätä: me kuljetetaan!
Eihän se nyt niin kauhiasti maksa!
Onhan meillä maksajia.
Kymmenen entisen kunnan asukkaat!
En tiedä mikä tulee olemaan lopullinen päätös, mutta kuljetusmaksuista varmaan tulee iso meteli.
Minulle eilen kerrotun infon mukaan homma on ennen kuntaliitosta toiminut näin: Kiskon, Muurlan, Perniön ja Särkisalon lapsia on kuljetettu uimakouluun Naarjärvelle, Perttelin lapsia Varvojärvelle sekä Kuusjoen lapsia Nummijärvelle. Salon, Halikon, Kiikalan ja Suomusjärven lapsille ei ole järjestetty kuljetuksia. Uimahallin uimakouluhin ei kuljetusta järjestetä. Kyyteihin on uponnut rahaa noin 13 000 euroa kesässä.
Ilmoita asiaton viesti
Tuota karttaa en oikein uskonut koska luonnolliset liittymis suunnat Nurmijärvellä olisi ennemminkin Suur Helsinki tai Hyvinkää. Hyvinkää on muuten ollut aikoinaan Nurmijärven osa (kasvoi liian suureksi vaan Riihimäen valtataistelun takia jos oikein muistan)
Johtuuko nuo ongelmat kuntaliitoksesta vai päättäjistä? Ei kannata iskeä kaikkea sen syyksi koska eikös ne kunnan päättäjät päätä niistä kuljetuksista etc eikä kuntaliitos. Kunnasta tulee tismalleen sellainen kuin päättäjät sen haluavat oleman.
Ilmoita asiaton viesti
Hei Marjatta, liity nyt vihdoin Keskustaan. Aina sinun kanssa keskustellessa olet ihan umpikeskustalainen!
Yt
Juho
Ilmoita asiaton viesti
MussunMussun.
Vastasin Sulle Sun omaan puheenvuoroosi.
Sinne jonnekin tupakkiaskien väliin!!!
Ilmoita asiaton viesti
Kommentti Marjatta Halkilahdelle 20.1.2012 klo 16:23
Ja miksi kuristaa?
Tässä on arviointia kuntien ja valtion suhteesta ennen Paras-hankkeen käynnistämistä. Siteeraan sivua 27:
”Ongelmalliseksi kuntien rooli perusoikeuksien valtiotahdolle alisteisina toteuttajina muodostuu kunnallisen itsehallinnon näkökulmasta. Käytännössä kuntien rooli on mekaanisen ja valtiolle alisteisen toteuttajan rooli. Tosiasiallinen kehitys on siis kulkenut vastavirtaan julkilausuttujen, kunnallisen itsehallinnon vahvistamista koskevien tavoitteiden suhteen. Nykytila on ristiriidassa myös Suomen ratifioiman paikallisen itsehallinnon peruskirjan kanssa. Sen sisältönä on (3. artiklan 1. kappaleen mukaisesti) estää kuntien muuttuminen valtiotahdon mekaanisiksi toteuttajiksi.”
http://www.polemiikki.fi/files/1167-Tutkjulk44_net…
Yhdysvallat ja Suomi ovat erilaisia valtioita, mutta molemmat kutsuvat itseänsä demokratiaksi. Siksi kannattaa lukea kalifornialaisen ja pohjoismaalaisperäisen Solvangin kaupungin peruskirja. Miltäs se tuntuu vaikkapa Salon ”perustuslakiin” verrattuna?
http://www.cityofsolvang.com/index.php/city-charter
http://en.wikipedia.org/wiki/Solvang,_California
Terveisin Kalevi Kämäräinen
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos Kämäräinen!
Hyviä linkkejä!
Ilmoita asiaton viesti
Marjatta:
Jönni Lumperin tapaan sanoisin ”Tittelit pois!”.
Terv. KK
Ilmoita asiaton viesti
Kämäräille kiitos ja niiaus.
Muistan jatkossa!
Ilmoita asiaton viesti
Laitan tähän vain linkin tuoreempaan blogiin, jossa vastasin Marjatta Halkilahden kolmeen vaatimukseen.
http://paranova.puheenvuoro.uusisuomi.fi/98048-kat…
Ilmoita asiaton viesti
Talouselämän tekstiä: ”Hän muistuttaa, ettei kuntien lukumäärä ole uudistuksen oleellinen asia, vaan säästöt, joita remontin pitäisi tuoda.”
Huh, edelleen tuo säästöargumentti näyttäisi olevan ykkösargumenttina. Ehkä tuo matematiikka perustuu siihen, että uudistuksen jälkeen keskuskunnalla on myös kaikkien ympärisstökuntien rahat käytettävissään.
Ilmoita asiaton viesti
Niin.
On tässä nyt sen verran kuntaliitoksia ollut, että jotain lukuja niistäkin jo pitäis irrota.
Onko ollut säästöä ja jos niin missä?
Tai onko niin mitä yks ystävä yks päivä totes:
Kataisen ja Urpilaisen laskukoneet on varattu muitten maitten rahojen laskemiseen!
Ilmoita asiaton viesti
Joku tuolla aiemmin kirjoitti tähän tapaan:
– Vaikka 10 kuntaa yhdistettäisiin, ei vanhukset näissä vähene.
– Eikä myöskään auttavat kädet lisäänny.
____________________
En ymmärrä Marjatta, miksi olet tuolla elämänkokemuksella Kokoomuksessa?
Henry
Ilmoita asiaton viesti
> En ymmärrä Marjatta, miksi olet tuolla elämänkokemuksella Kokoomuksessa?
Mitä vaihtoehtoja? Hallituspuolueet ovat kaikki samassa rintamassa. Keksusta aloitti koko touhun. Ainoana mahdollisuutena jäljelle jäävät perussuomalaiset. Vaikka toisaalta heistäkään kaikki eivät ole tässä kysymyksessä ”oikealla” puolella. Ehkä tarvittaisiin jo uusia puolueita. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Eikö tää Puheenvuoro-palvelu ole erinomainen jalansija lähteä tunnustelemaan ideaa? Tietty voihan sitä koittaa puskea puoleissa ”ykkösketjun” nurinkin. Kokoomuksessa on varmasti paljonkin sellaisia jäseniä, joita hatuttaa johdon touhut. Niin on varmasti kyllä jokaisessa puolueessa.
Mutta ehdottomasti se olisi varmasti askel parempaan demokratiaan, kun 20 puolueen kesken käydään hallitusneuvotteluja ja haetaan oikeasti enemmistön linjaa. Tulisi äänestäjillekin mielekkäämmäksi.
Ilmoita asiaton viesti
Pidän nykyisen puoluekartan ilmeisenä ogelmana sitä, että se ei ole muuttunut ajan mukana. Nykyinen puoluekartassa on hyvä jatkumo vasemmalta oikealle, plus muutamia lisukkeita, kuten vihreys, kristillisyys ja ruotsinkielisyys.
Noista kylmän sodan ajoista maailma on muuttunut. Sitä voi yrittää hahmottaa uusien keskeisten poliittisten akseleiden avulla.
Vanha vasemmisto – oikeisto -akseli ei ole enää hirveän tärkeä, koska tietty kaikkien allekirjoittama tasapainotila on oikeastaan jo löytynyt. Toisaalta on syntynyt uusia aiheeseen liittyvä kysymyksiä, kuten talouden yksityistämisen aste, markkinoiden globalisaation aste ja pääomien globalisaation aste. Näistä kaksi viimeistä on jo liki globaalilla tasolla, ja mielenkiintoa on ehkä vain sillä, kuinka paljon ne tarvitsevat valvontaa ja verotusta, ja sillä tuleeko taloutta käyttää poliittisena aseena ”huonosti käyttäytyviä” maita vastaan. Yksityistämisen taso on vielä avoin kysymys.
Yksi uusi akseli on vihreä akseli. Miten paljon pitää satsata luonnon hyvinvointiin talouden tai ihmisten materiaalisen hyvinvoinnin kustannuksella?
Toinen uusi akseli on tässäkin blogikirjoituksessa keskusteltu keskittämiskysymys. Suomessa se jakautuu kai toisaalta kuntatason kysymyksiin ja toisaalla EU-tason kysymyksiin. Näiden välillä taitaa olla korrelaatiota.
Kolmantena mielenkiintoisena akselina voisi ottaa esin akselin arvoliberaalisuus vs. arvokonservatiivisuus. Kysymykset ovat tässä aika pieniä, mutta ihmisille kuitenkin tärkeitä.
Sitten vielä muutama muu akseli, joihin en aio nyt pureutua tarkemmin:
* Maahanmuutto- / siirtotyöläisyys- / pakolaisuuskysymys. Tähän liittyy ainakin taloudellisia, kuttuurillisia/uskonnollisia ja ihmisoikeudellisia näkökulmia.
* Sotilaalliset ratkaisut: oma puolustus vs. EU vs. Nato, pasifismi vs. vapaaehtoisuus vs. yleinen asevelvollisuus, ammattiarmeija vs. varusmiehet, osallistuminen kansainvälisiin sotatoimiin vs. puuttuminen ihmisoikeuksia loukkaaviin kriiseihin vs. rauhanturvaaminen, sivariuden ja kieltäytymisen salliminen, pelkät sotilastoimet vs. laajennetut velvollisuudet. Yhteensä tästä tulee ehkä kolme yleisintä päälinjaa: vähennyksiin, kansainvälisyyteen ja omaan puolustukseen tähtäävä.
* Kehitysapukysymys ei ole taloudellisesti kovin suuri kysymys – puhutaan vain prosentin kymmenyksistä, ja raha palaa osin takaisinkin.
Puoluekartan kannalta vihreä ja keskittämisakseli ovat minusta kiinnostavimmat. Vihreä liitto tarjoaa vihreyttä ja keskittämistä (ja city-keskeisyyttä). Perussuomalaiset tarjoavat paikallista päätöksentekoa, mutta eivät vihreyttä. Minä olisin valmis uhraamaan osan nykyisistä rikkauksista luontoarvoille, ja toisaalta haluaisin puolustaa myös paikallista demokratiaa. Ei oikein sovi yksiin tuon em. puolueparin kanssa, eikä oikein muidenkaan puolueiden agendojen kanssa.
Tässä on siis yksi aukko puoluekartassa. Vaikea sanoa kuinka suuri joukko suomalaisista olisi kiinnostunut tuollaisesta kombinaatiosta. Muitakin puutteita nykyisten puolueiden kattavuudessa varmasti on. Poliittisella kartalla voi siis olla tilaa ja tilausta uusille puolueille.
Yksi vaihtoehto uusille puolueille on se, että puolueiden sisällä voisi olla eri kuppikuntia, ja vaalijärjestelmä kykenisi allokoimaan suhteellisen osuuden paikkoja kullekin kuppikunnalle. Tämä voi olla toiveajattelua, ja myös puoluekoneistojen tavoitteita vastaan, mutta periaatteessa rikkautta puoluekenttään voisi taikoa myös tätä kautta. Marjatta Halkilahti mainitsi myös mahdollisuuden vaihtaa puolueen linjaa. Ehkä joku puolue voisikin siirtyä hieman, uudelle paikalle puoluekartalla.
Tämän keskustelun kannalta kiinostava kysymys on, onko puoleukartassa sellaisia aukkoja, jotka kannattaisi täyttää? Perussuomalaisten menestys viime vaaleissa osoitti, että ainakin yksi sellainen aukko oli olemassa. Se muodostui kai liittovaltioisumiskehityksen asetettua akseleille uudet painokertoimet. Entä muuta? Minä ainakin kaipaisin vielä lisää liikahduksia. Nämä kuntaliitoskysymykset ovat mainio esimerkki siitä, että potentiaalia liikahduksille on. Mitä mieltä muut ovat tästä potentiaalista ja mahdollisista uusista voittavista positioista kuntakartalla?
P.S. Noista lopuista akseleista olen nojailen ehkä karkeasti arvoliberaaliuden, ensisijassa omatoimisen puolustuksen ja kehitysmaiden entistä järkevämmän auttamisen suuntaan. Siirtolaiskysymys on kimurantein. Kannatan yksilöiden mahdollisimman vapaata liikkuvuutta, mutta en yleistä siirtolaisuutta ja ihmisten käyttöä talouden liikkuvana resurssina. Ei siis siirtolaisuutta talouden ehdoilla, vaan mahdollisuuksien mukaan liikkumisvapauksia yksittäisille ihmisille. Toimiva systeemi tarvitsee myös selvät kaikkien hyväksymät rajat. Rajat tulee asettaa mieluummin periaatteellisin kuin kaupallisin perustein. Yksityistämisessä olen pohjoismaisen sekatalousmallin kannalla. Yksityistämisen ja yhdessä järjestetyn välille tulisi etsiä sopiva tasapainotila.
Ilmoita asiaton viesti
P.S. Talouskuri tuosta ehkä unohtui. Olen aika tiukan kurin kannalla. Uutta mukavaa löysää rahaa syntyy paremmin tiukan rahan politiikalla kuin löysän rahan politiikalla. Selkeät säännöt sekä julkiselle että yksityiselle taloudelle. Tuhlailu, byrokratia ja pienet piirit kuriin, erityisesti julkisella puolella.
Ilmoita asiaton viesti
Kovasti yritin suoraan tuohon Henry Björklidin kommenttiin vastata, mutta se heitti ja heittää sanomiseni tähän Juho Laadun kommentin perään.
Nooh.. tarkoitus oli Henrylle vastata, että Juho Laatu kertoo ihmettelyysi vastauksen.
Ilmoita asiaton viesti
Ja Juho Laadulle:
Kyl se totinen tosi on, että vaihtoehdot on vähissä.
Ilmoita asiaton viesti
Marjatta. Voi olla, että Salon suhteen on sössitty, kuten manaat. Politiikka on pirullista – joskus…
Mutta ihmetykseni kohde on mm. Kauhava (popul. 8800), joka yhtyi jo 2009 Ala- ja Ylihärmän sekä Kortesjärven kanssa (popul. nyt yli 17200) ilman pakkoa.
Taitavat nämä operaatiot olla aika yksilöllisiä taustoista riippuen. Jatkahan argumentointia, josta onnittelen Sinua! Hienoa kansalaisvaikuttamista:)
Ilmoita asiaton viesti
Eihän meillä kaikki ihan sillai ole mennyt kun olis tarvinnut!
Toiset syyttävät uuden kaupungin taustotusta, ts. järjestelytoimikuntaa, toiset kaupunginjohtajaa, entistä ja nykyistä, jotkut ( minäkin jonkun verran ) toimialajohtajia. Se, että toimialajohtajat toimivat nyt niinkuin toimivat, perustuu hallintosääntöömme. Valtuusto on itse antanut valtaansa pois. Nyt sääntöä yritetään uudistaa, mutta en minä siltä uudistukselta mitään suuria odota.
Ei sekään nyt niin ”kauhian hianoo mainost” ole ollut, että valtuuston puheenjohtaja eroaa tehtävästään kesken kauden.
http://salo.tjhosting.com/kokous/2012989.HTM
Monenlaisia syitä on kerrottu, juoruja tai ei, osa kyl tuntuu ihan ymmärrettävältä, hyväksyttävältäkin.
Se kyl on ollut ”iso jytky”, kun tämä valtuuston pj. ( demari) on ilmoittanut pressavaaleissa olevansa Haaviston tukijoukkona!
Sekin kertoo jotain ( olemassa olevista ristiriitaisuuksista) tai sitten ei..
Ilmoita asiaton viesti
Suomalainen kulttuuri nyt tuppaa olemaan sellaista että itketään kuorossa että tämä ja tämä asia on päin pers….. mutta auta armias jos joku yrittää muuttaa niitä asioita niin johan kaikki huutaa kuorossa että perhana ei näitä saa muuttaa (ihan sama kuinka päin p se homma on)
Ilmoita asiaton viesti
On meillä nyt Kuntakapina -sakki.
Jospa se kuoro vetäis keväällä semmosen konsertin, että jatkossa suomalainen kulttuuriväkikin niiaa ja kumartaa!
Ilmoita asiaton viesti
Saatte homman hoidettua paremmin jos te esitätte vaihtoehdon miten saadaan asia hoidettua paremmin.
Ilmoita asiaton viesti
Marko Salolle:
Kyllä minä omalta osaltani jo jätin Kataiselle ja Urpilaiselle terkut mitä voisis tehdä.
Ne on tuossa ihan eka kommentissa.
Ja saisis siihen Jyrki-Jutta-pohdintaryhmään, -sakkiin kutsua ministeri Mariankin! Ja Paula Risikon. Hän tietäisikin jotain. Ainakin vanhuksista!
Ilmoita asiaton viesti
”Hovisyöttilässakki?”
Ketä noi o?
Antteks ny ku mää putosi hevoserattailt!
..
Tämä oli Aimo Remekselle!
Ilmoita asiaton viesti
Jes!
Hyvä Henri!
Hyvät tästä:
”Eikö tää Puheenvuoro-palvelu ole erinomainen jalansija lähteä tunnustelemaan ideaa? Tietty voihan sitä koittaa puskea puoleissa ”ykkösketjun” nurinkin. Kokoomuksessa on varmasti paljonkin sellaisia jäseniä, joita hatuttaa johdon touhut. Niin on varmasti kyllä jokaisessa puolueessa.
Mutta ehdottomasti se olisi varmasti askel parempaan demokratiaan, kun 20 puolueen kesken käydään hallitusneuvotteluja ja haetaan oikeasti enemmistön linjaa. Tulisi äänestäjillekin mielekkäämmäksi.”
..
Onks Sul tarkemppi ehrotuksi?
Ilmoita asiaton viesti
Juu, ymmärrän perustelusi.
Mutta asiaan:
Mitä uudelta puolueelta odottaisin?
– sosiaalista vastuntuntoa
– ideariiheä (työttömyys ja asiat, josta Marjatta puhuu, lasten tulevaisuus jne.)
– itsenäisyyden ylläpitämistä ja rohkeutta
– byrokratian perkuutalkoita
– valta kuntasektorilla kansanvalitsemille päättäjille, ei virkamiehille
– sitoutumista perusajatuksiin, ei mitään ”mulle-sulle”-juttuja
Ja pienenä huulena ”media- ja jakelutuki vek kaikilta lehdiltä yms., jotka eivät tue tavallisia kansalaisia” ;=)
Henry
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos!
Pahuksen hyvä alotus!
Ilmoita asiaton viesti
Kannatetaan
Ilmoita asiaton viesti
Niih. Mikä tässä Puheenvuorossa on hyvää: politiikka aiheuttaa keskustelua, mielipiteitä on monenlaisia. Tampereella eurokriisin keskustelutilaisuudessa Huusko omassa esitelmässään kertoi siitä, miten toimitus lähtee tekemään uutisointia meidän kenen tahansa kirjoittelusta.
Eipä kait nuo olisi torppaamassa ideaa saada mahdollisimman monen ääntä kuuluville? Jos itse lähtisin sille linjalle niin varmasti pitäisi olla aktiivinen, tehdä vaikka perinpohjaista selvitystä jostain ongelmasta, laatia yhdessä muiden kiinnostuneiden kanssa yhteistä ohjelmaa, saada sitä kautta osaamista moneen eri päivänpolttavaan aiheeseen ja ehostaa ohjelmaansa.
Vaarana tietty on, että saa kasaan sellaisia ”puolittain kiinnostuneita”, jotka eivät sitten viitseliäisyyden tai muun syyn vuoksi teekään mitään.
Vaan ainakin voi sanoa, että on yrittäny. Ja voihan se hieman herättää vaikka puoluejohtoa, että hetkonen… mitäs tässä nyt puuhataan. Ehkä ne siellä lähtee korjaamaan linjaansa, jos jäsenissä on paljonkin purnaajia.
Eikös se sitten ole samalla lailla voitto omalle aatteelle?
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä tämä maailman meno hullua on!
Vuonna 2008 kesällä silloisen työmaani ihmiset ( työkaverit ja luottamushenkilöt) ehdottivat, että minun pitäisi heittäytyä eläkkeelle, kun siihen kerran olisi mahdollisuus ( työvuosia oli takana jo 41 )ja sitten siirtyä politiikkaan.
Ensimmäinen reaktioni oli, että en mää nyt niin h….tin hullu ole, että semmoseen nokkani tunkisin.
Tässä sitä nyt kuitenkin ollaan!
Ei tämä mun juttu ole, tämä, että poliitikoksi nimitetään, mutta onhan tässä nyt saanut tilaisuuden mussuttaa ihan ” koko rahan edestä” ja niinkuin jo esille on tullut: se on se ja sama, melkein se ja sama, missä puolueessa sitä on.
On tämä nyt nähty, kuultu ja koettu, että Vallan Kahvassa kulloinkin keikkuvat ovat kaik ihan samanlaisia. En nyt käytä mitään muuta sanaa, ettei tule poliisit ulko-ovelle.
Kysyn kuiteski!
Oikeilta poliitikoilta:
Mihin se maalaisjärki ihmisenkakaralta katoaa, kun astuu ylemmälle rappuselle?
Ilmoita asiaton viesti
Niin, Marjatta. Olin tuossa päikkäreillä, mutta jatkaakseni tätä meidän uuden liikkeen ideoimista:
– kyseessä olisi ääri-oikeistolais-vasemmistolais-keskustalainen ryhmittymä, jossa sana ja ajatukset olisivat vapaita ja mihinkään ei jumahdettaisi. ;^)
– kerran kuussa tavattaisiin ja aina olisi jonkun osaamisalueen alustaja. Esim. sinä kertoisit ”vaihtoehtoisesta hoivatyöstä”, mitä se sitten olisikin.
Sen jälkeen kahvit (jokainen maksaisi €:n, kun ei olisi mitään kassaa yhteiskunnalta) ja sitten alkaisi vapaa keskustelu tai/ja ideatyöryhmien palaverit.
Puoluekirjat jätettäisiin kotiin.
No, tämä ”Vapaat kansalaiset”-ryhmä sitten painostaisi omia ja vieraita puolueita. Vaaditaan konkrettisia toimia, äänestyttettäisiin joka ikinen kysymys jos ei muu auta ja julkistettaisiin aktiivisesti tulokset.
Tässä olisi muutama pointti joka varmasti kantaa hedelmää:
– kansalaisilla olisi yhteinen ’foorumi’ jossa puhua, tuoda asioitaan esiin jne.
– kansalaiset joutuisivat opiskelemaan eri aiheita, eli saamaan faktoja esim. vanhustenhoidosta, kustannuksista, duunarien (siis hoivahenkilökunnan) toiveista ja vaikeuksista jne.
Ei tarvita mitään yhdistystä (heti) vaan voidaan katsoa ensin mihin päästään keskustelemalla, ensi tapaamisella.
Voin kyllä tulla Saloon alustamaan monestakin aiheesta:
– turismi
– yksinhuoltajien aseman parantaminen
– työllistäminen
– maahanmuuttajien kieltenopiskelun edistäminen (jota nyt teen). http://lingvox.weebly.com/
Kerran kuussa.
Henry
Ilmoita asiaton viesti
Henri vetäs oman puheenvuoron:
http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/94849-s…
Minä tuuppasin sinne kommentiksi yhden kunta -ehdotelman, tämmösen:
”
Tämä Henrille
Täs olis yks kunta -ehdotelma:
Hyödynnetään kaikki nykyiset kylät ja kaupunginosat.
Tehdään niistä ne uudet kunnat.
Kuntalaiset valitsevat KyläPäällikön, joka saa olla tehtävässään niin kauan, kun hallitsee hommansa ( ts. kyläläiset saavat lempata päällikön sivuraiteille heti, kun se töpeksii, ei ole luottamuksen arvoinen)
Kuntalaiset maksavat veroja johonkin, no, yhteen ja samaan pisteeseen kuitenkin, olkoot nyt vaik SuomiKassa ja olkoot vaik pääkaupungissa. Ei sentään sen ”GyggeloHeimin” naapurissa! Sieltä voi saada huonoja vaikutteita!
SuomiKassan työntekijät ( sellaiset, jotka osaavat laskea) jakavat kullekin kunnalle rahaa eri palvelujen järjestämiseksi. Kustannustietous on oltava kassan sakilta todella hallinnassa.
Sit vaan jaetaan rahaa.
Niille kylille ja kaupunginosille.
Saa se KyläPäällikkö jonkun KassaTytön tai -Pojan apulaisekseen ottaa.
Esim. vanhustenhoito, siihen saa xxx euroa/xx -vuotias.
Kunta järjestää tarvittavat palvelut ja jos homma tulee hoidetuksi halvemmalla niin seuraavana vuonna kuntalaiset saavat ylijäämärahoilla tehdä mitä tykkäävät!
Jos kunta ei pärjää, niin kysykööt naapurikylän KyläPäälliköltä, siltä joka pärjää, apua/ohjeita.
Annettu raha on kuitenkin niin suuri tai sopiva, että sillä saa palvelun järjestettyä tumpelokin KyläPäällikkö aina Helsingistä Utsjoelle.
Juu ja kyl joka kylällä pitää oma lääkäri ja terveydenhoitaja olla ja pankki ja oma kauppa ja parturikampaaja ja taksi!
Eli palataanko siihen mistä hevosenrattaat alun perin liikkeelle lähtivät?
”
Tosta olis voinu tulla vähä pare, jos olisin ottanut lasillisen minttuviinaa!
Ilmoita asiaton viesti
Katainen, Urpilainen,Guzenina-Richardson tai Risikko tuskin näitä puheeenvuoroja lukevat, mutta jospa tämä Henna Virkkusen hevosenrattailla kakkoskuskina ohjastava Arto Koski lukisi.
Tämän kommentin olen jo aika moneen puheenvuoroon kommenttina tuupannut.
Tuon nyt tännekin:
”Meikäläinen on jo kuntaliitoksen kokenut ja voin sanoa, että ei se rajojen siirtely ainakaan meille mitään hyvää tuonut.
Jo viime syksynä tipahdettiin persuuksille!
http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenv…
Kaupunkilaisten kuuleminenkin meinataan jo nyt tappaa:
http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenv…
http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenv…
Meillä pääsääntö on se, että toimialajohtajat päättävät missä mennään, kiitos hallintosäännön.
Siinä on jo yks juttu, jota salolaisilta ei kuntaliitostilanteissa pidä matkia!
http://www.salo.fi/attachements/2011-02-21T07-57-4…
Strategiaa ja visiota löytyy, mutta eipä noilla sanahelinöillä mihinkään edetä.
http://www.salo.fi/linkit/salotietoa/strategiajavi…
Ensi viikolla kokoontuu valtuusto.
http://salo.tjhosting.com/kokous/2012989.HTM
Listoilla mm.: Valtuuston puheenjohtaja eroaa!
Kesken kaiken!
Mies on varmasti monissa liemissä uitettu, onhan hän ollut mm. kansanedustaja, mutta nyt vaan tuli mitta täyteen tätä Salo -cityä!
( Eikä siinä vielä kaikki, tämä demari lähti nyt pressavaalissa Haaviston tukijoukkoihin!)
Mitä vielä listalla?
No taloustilanteen näkee.
http://salo.tjhosting.com/kokous/2012989-5-36328.PDF
Ja tarkastuslautakunta jättää väliarvioinnin.
Osa valtuutetuista tulee siitä yhteenvedosta varmaan sanomaan, että olisivat nyt hiljaa vaan, osa toivon mukaan sanoo, jotta kiitos infosta.
Mm. vanhuspalveluissa säästäminen on yhtä kuin palvelujen alasajoa ja jokainen maalaisjärkinen tietää mitä siitä semmosesta seuraa. Tästä rahakasasta jotain pois, mutta toisaalla kustannusten lisäystä! Ihan on kuin hölmöläisten peittoa ommeltais!
http://salo.tjhosting.com/kokous/2012989-15.HTM
http://salo.tjhosting.com/kokous/2012989-15-36320.PDF
Jos minä olisin taikuri niin räjäyttäisiin uuden Salon alkuasetelmiinsa.”
Ilmoita asiaton viesti
Jos ja kun Somero ja Salo naitetaan ( kuvalehden kartan mukaan, sen josta ei tartte välittää, kun se ei ol tosi) yhteen, niin sen jälkeen onkin jo Salon torilla kiva laulaa Rauli Badding Somerjoen sanoin ”kauas pilvet karkaavat” tai miten se meni. Eikös se Raulin laulu ole?
Ilmoita asiaton viesti
Muistelinkin että joku on kirjoittanut tuosta erikoissairaanhoidosta jotakin
http://www.soininvaara.fi/2011/02/23/terveydenhuol…
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä Soininvaara oikealla asialla on.
Ilmoita asiaton viesti
Tuolla ylempänä ”juorusin” Salon uimakoulujen tilanteesta.
Äsken huomasin, että joukko järkyttyneitä kaupunkilaisia on nostanut asian esille facebookissa.
Salkkarimme uutinen on tässä:
http://www.sss.fi/uutiset/301282.html
Ja kun salkkarin auki sain, niin onhan siellä toinenkin lakkautus:
http://www.sss.fi/uutiset/urheilu/301017.html
Tämmöttis meillä kuntaliitoskunnassa!
Kolme vuotta vanha rahaton, kipuileva kakara!
Terkut nyt taas vaan Kataiselle ja Urpilaiselle.
Pistäkä kaik nuri vaa!
..
Uusi valtuuston pj sentään on jo ilmoille julkistettu:
Hän on Katja Taimela, kansanedustaja!
http://www.sss.fi/uutiset/301483.html
Sillä lailla!
Onneks olkko!
Olen pitänyt Katjaa fiksuna naisena!
..
Jaa, että mihin se edellinen katosi.
Löytyy tuolta ylempää, kohdasta, kun vastaan Seppo Saarille.
Hyvää yötä!
Ilmoita asiaton viesti