Katainen kovana

Kaksi toteamusta:
”Totesimme Urpilaisen kanssa yhdessä, että tää me viedään maaliin!”
ja
”Vanhusten määrä kasvaa lähivuosina niin nopeasti, että kuntauudistus on välttämätön hyvinvointipalvelujen turvaamiseksi”, pääministeri muistuttaa.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/119519-katainen-havittaisi-yli-200-kunta…

Maaliin, maaliin. Juu, mutta mihin maaliin? Onhan tämä nyt vallan kummallista touhua. Yks päivä joku peräänkuulutti kuntakarttaa piirtävälle työryhmälle työrauhaa, vähän siihen malliin, että olkaa nyt hiljaa siihen saakka kunnes jotain lopullista tulee ja nyt sit itse pääministeri vetää mattoa jalan alta: ”tää ( kuntauudistus) me viedään maallin!”

Jessus siunakko sanon minä.
Ja toinen mistä saan jo melkein hipulin, on vanhusten kasvavasta määrästä toohottaminen. Kyllä se määrä kasvaa, mutta ei sen takia tässä maassa kuntaliitoksia tarvita!

Katainen on sen ikäinen ( ei ole iällä pilattu Urpilainenkaan), että hänen jos jonkun pitäisi tietää mikä ero on kun hän puhuu omista vanhemmistaan tai kun hän puhuu isovanhemmistaan. On melkoinen ero siinä, mitä hänen tai hänen ikäisten isovanhemmat tarvitsevat vanhuspalveluinaan tänään, tässä ja nyt ja mitä ne omat vanhemmat tarvitsevat sitten kun ovat nk. ”vanhainkoti-iässä”.

Huomispäivän ikäihmiset ovat ihan erilaista sakkia kuin mitä ikäihmiset ovat nyt. Huomispäivän ikäihmiset tulevat, menevät, he matkustelevat, he osallistuvat, he touhuavat todella iäkkäänäkin vielä vaikka mitä. Iso osa hoitaa ihan itse asiansa. Eivät he tule jonottamaan sosiaalitoimiston ovella kunnan hoitopaikkoja tai kotiapua ”puuron keittämiseen”. Ei heistä, vaikka määrä kasvaakin, sellaista ongelmaa tule, jota nyt ( melkein kirosanana) kailotetaan. Muistamattomista kyl tulee murhe, heidän kasvavasta määrästään ja heidän hoidostaan, mutta se on oma juttunsa se. Ei sekään silti sellaiseksi ongelmaksi tule, että siinä kuntarajoja tarttis siirrellä!   

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu