kauan eläköön kuntauudistus!

Ohoh mikä meno! Tätä uutista tässä varmaan on jo odoteltukin: ”Kuntauudistuksen toteutuminen on lykkäytymässä yli syksyn kunnallisvaalien.”

http://www.hs.fi/kotimaa/Kuntakartan+valmistuminen+lykk%C3%A4%C3%A4ntym%…

Mutta tämä, mikäs se tämä on: ”hallitus aikoo nimittää 20-70 selvitysmiestä jatkamaan kuntauudistuksen valmistelua”?

Mennäänkö tässä samalla kaavalla kuin mitä yksittäisissä kunnissa on totuttu ikävien asioitten eteenpäin viemisessä tekemään?

Kun päättäjät eivät halua ottaa niskoilleen ikävää päättämistä, niin taustotukseen palkataan konsultti. Päättäjillä ei ole sen jälkeen huolen häivää. Kyllä se konsultti laatii sellaiset yhteenvedot, ettei muuta tartte kuin lopputulos nuijalla pöytään kopauttaa. Ja itse pääsee vastuusta. On helppo sanoa omille äänestäjille, että ”emmää mutku se konsultti”!

Minä kyl jättäisin moiset selvitysmiehet/-naiset palkkaamatta. Julkistettaisiin nyt vaan se pahuksen kuntakartta ja kysyttäisiin suoraan kansalaisilta ”tahdotko vai et”. Kyselyn saatteeksi voisi liittää niitten kuntien, joihin sitä kuntanaimista suositellaan ( ts. mitä kartta näyttää), taloustiedot. Onhan meillä kaikenmaailman tietoa saatavilla ja koottavissa ilman selvitysmiehiäkin.

Täällä minun maisemissani näytti siltä, että Salo ja Somero naitetaan. Se oli siinä kartassa, joka tuli julkisuuteen, siinä, jota ei vielä pitänyt julkistaa. Jos somerolaisilta kysytään tykkäätkö jatkossa salolaisuudesta, niin tuskin he hurraata huutavat. Salolaisista en tiedä mennä sanomaan. Meidän kymmenen kunnan kuntaliitos ( 1.1.2009-) on taloudellisesti siinä pisteessä, että täällä varmaan ainakin yläpään päättäjät äänestäisivät naittamisen puolesta, saatteella ”niin pian kuin mahdollista!”

Kun asiat pitkittyvät, niin ne mutkistuvat. KuntaUudistusUho on tästä ollut hyvä esimerkki:

http://www.talouselama.fi/uutiset/katainen+quothallitus+vie+kuntauudistu…

Jos kuntauudistuksen seuraava vaihe on selvitysmiesten palkkaaminen ja niitten työn ennustetaan kestävän ainakin vuoden, niin ei tässä tuollaisesta tiedosta voi muuta todeta kuin että ”hurraa ja kauan eläköön kuntauudistus!” 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu