kuntauudistuksen kuumailmapallo

Tänään se sitten julkistuu. Klo 11.00. Kunnallishallinnon rakennetyöryhmän selvitys luovutetaan ministeri Henna Virkkuselle.

http://www.kuntalehti.fi/Ajankohtaista/Kuntauutiset/2012/Sivut/Rakennety…

Edetään oikein TosiTeeVee -mallilla: Tiedotustilaisuus on seurattavissa suorana sekä valtioneuvoston että valtiovarainministeriön nettisivuilla.

Hallitus tuntuu edelleen olevan sitä mieltä, että kuntauudistuksen valmistelu on aivan hyvällä mallilla. Valmistelu jatkuu täysin hallitusohjelman mukaisesti, kuntauudistus toteutetaan, se kattaa koko maan ja uudet kunnat aloittavat 1.1.2015-

Hallituksella tuntuu olevan luja usko siihen, että kuntakierrokset tulevat onnistumaan just nappiin ja kuntiin toimitettavat selvitykset vastaanotetaan tyytyväisin hurraa -huudoin.
Lähidemokratian vahvistamisesta ja asukkaiden vaikutusmahdollisuuksien varmistamisesta jaksetaan siitäkin aina vaan höösätä.

Jos taikasauvaa saisin, jos voisin heilauttaa, niin taikoisin kuntakierroksen aloituksen Salon kaupunkiin. Voisivat nuo kierrokselle lähtevät ensimmäiseksi poiketa tänne ja kysyä huikkasta kaupungintalon lähellä olevalla torilla kaupunkilaisilta: ”kuis kulkee”? Meillä kun esim. lähidemokratiamme ja asukkaiden vaikutusmahdollisuudet alkavat jo nyt, kolmen vuoden KuntaLiitosNaimisen jälkeen olla unta vain!

Viimeisin uhkaus on esitetty kaupunginjohtajan suulla 4.2.2012 Turun Sanomissa: ” Nykymalli on liian kallis ja sitoo kaupungin organisaatiosta kahden ihmisen työn. Lähidemokratiaa tulisi kehittää yhden aluetoimikunnan tai aktiivisten kyläyhdistysten turvin.”

Palvelujakin meillä lakkautetaan senkun keretään:

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/9490…

 

Yks sun toinen tavallinen kaupunkilainen kysyy nyt, oikein ihmettelee, jotta mitä virkaa ja mitä merkitystä täällä meilläkin kymmenen kunnan kuntakierroskuulemisella oikein oli! Ja mitä merkitystä tämmöisellä sopimuksella:

http://www.salo2009.fi/attachements/2007-12-03T12-44-0638.pdf

kts. s. 3 ..  sitoo poliittisesti ja moraalisesti, mutta ei juridisesti.

 

Näin meillä! Kohta nähdään ja kuullaan mitä muualla tapahtuu.Kuntauudistuksen uusin kuumailmapallo on valmiina lähtöön.Saas nähdä milloin se tömähtää takaisin maan pinnalle?

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu