Kunta- ja kirkkotiet on nyt oikaistu

Kuntauudistuksesta on tohkattu jo jonkun aikaa. Tänään alkoi loppurutistus, ehkä ryminäkin. Puheenvuoro -osastokin täyttynee jonoksi asti kuntauudistuksen puolesta – vastaan -kirjoituksista. Kuntaministeri Henna Virkkunen on saanut ”hevosenrattaansa perille ja kirkkotiet oikaistua”, uudistuksen lopullinen ”tuomio” on nyt julkistettu. 

Jos kuntaselvittäjät saavat tahtonsa läpi, niin aikamoinen Suomi -kartan puhtaaksipiirtäminen on edessä. Kuntauudistuksen työryhmä esittää esim., että pääkaupunkiseudulle tulee miljoonan asukkaan kaupunki. Muutoin koko maan kuntamäärä kutistetaan tai pitääkö sanoa kuristetaan alle seitsemänkymmeneen. Eivät siis olleet etukäteisjuoruina tihkunneet tiedot sittenkään väärässä.
 
Kuntatyöryhmä on tehnyt melkoista taustatyötä. Nyt meidät suomalaiset on jaoteltu, luokiteltu, arvioitu ja ehdoteltu. Kunnista on haettu esiin niiden kehitysvaiheet ja niiden perusteella on saatu mielenkiintoinen jaotus: viisi kuntatyyppiä. Meillä on vaikeutuvan talouskehityksen kuntia, meillä on kasvavien kaupunkiseutujen kuntia, toimintaansa jo sopeuttaneita kuntia, meillä on kuntaliitoskuntia ja valtionosuudesta riippuvaisia kuntia.   

Vertailujen tekemisen osalta korostetaan, että ne eivät ole toisiaan poissulkevia, vaan yksittäinen kunta saattaa kuulua useampaan eri tyyppiin.   

Mihis Sinä kuulut? 

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/120004-tallaiset-jattikunnat-suomeen-%E2…   

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu