Auttaisiko upouusi hallitus?
Tämän päivän isohko uutinen on, että keskusta on irtautunut hallitusyhteistyöstä. Se on muitten hallituspuolueitten mielestä liittoutunut oppositon kanssa ja toimii siis muita hallituspuolueita vastaan.
Minua, ihan tavallista kansalaista tökkii se, kun puhutaan kriisistä. Kukaan tuskin kieltää, etteikö koronapandemia ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan ole jotain, jotain todella ikävää ja sotatilanne kauhistuttavaakin, mutta ei noita meille kansalaisille pidä kriisiksi nimittää ja antaa ymmärtää, että siksvarten velkaa on otettu. Sitähän hallitus tehnyt on.
Keskusta on nyt jumittanut hallituksen työskentelyn liittoutumalla opposition kanssa luonnonsuojelulain käsittelyssä muita hallituksessa istuvia vastaan ja näin ollen tässä ilmeisesti jumittuvat myös mm. maatalous- ja sote -pakettien käsittely.
Entäs sitten?
Minä ajattelen niin, että antaapa jumittua vaan. Olisi saanut jumittua jo silloin, kun sote -uudistusta puuhasteltiin. Ja päätettiinkin!
Hyvinvointialueet aloittavat toimintansa 32 päivän kuluttua. Ennustan, että ensi vuonna me kriisissä olemme. Aidosti kotimaisessa ja itse aiheutetussa. Sitä ei paikata hyvällä hallitusyhteistyöllä eikä uusilla velanotoilla.
Minä toivon JouluPukilta ja JouluMuorilta upouutta hallitusta. Jatkotoivomus on, että hallitus peruu hyvinvointialueet. Tiedän, että sitä en saa, vaikka kuinka toivoisin. Senkin tiedän, että vaikka kaikki hallituksessa vaihtuisivat, puolueet ja ministerit, niin tavallinen kansalainen joutuu ensi vuonna katsomaan elämää laulun sanoin: ”.. vaikka paremmaksi kaikki muuttuu, silti hyväksi ei milloinkaan!” (Roskisdyykkärin balladi).
Oikea leiri ajaa kovasti gallupvoimin oikeistohallitusta, toiset enemmistöistä demari/kokoomus vetoista, mutta Sixten Korkman ajaa sosiaalista oikeudenmukaisuutta ajavaa hallitusta, joka taas hylkää oikeistohallituksen.
Tässä viisaita sanoja:
Kolumni | Ideoiden taistelu saattaa lähestyä käännekohtaansa: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009231324.html?share=9169e82c7f62af07321e5ce06a6db9b4
Ilmoita asiaton viesti
Mitäpä tuohon muuta kuin ISO huokaus!!
Korkman osaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Sosiaali- ja terveyspalveluja sekä pelastustointa koskevan uudistuksen tavoitteena kaventaa hyvinvointi- ja terveyseroja, turvata yhdenvertaiset ja laadukkaat sosiaali- ja terveys- sekä pelastustoimen palvelut, parantaa turvallisuutta, palveluiden saatavuutta ja saavutettavuutta, turvata ammattitaitoisen työvoiman saanti, vastata yhteiskunnallisten muutosten mukaan tuomiin haasteisiin ja hillitä kustannusten kasvua.”
https://finlex.fi/fi/esitykset/he/2020/20200241
Kaventaa, turvaa, parantaa jne.
Entäs tämä? Hyödyttääkö asiakkaita, potilaita?
”Hyvinvointialueiden erot näkyvät aluehallitusten puheenjohtajien palkoissa ja palkkioissa”
https://kuntalehti.fi/uutiset/hyvinvointialueiden-erot-nakyvat-aluehallitusten-puheenjohtajien-palkoissa-ja-palkkioissa/
Tai miten tähän pitäisi suhtautua?
Paula Risikko:
”.. mustien joutsenten höyhenet pöllyävät”
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/9ee9c249-142d-4ded-95c1-998e7b9baed0?ref=newsletter:bcc7&utm_source=Uusisuomi_Uutiskirje&utm_medium=email&utm_campaign=Uusisuomi_Uutiskirje
Ilmoita asiaton viesti
”Kasakka ottaa sen, mikä on irti”. Lainaus on sanomalehti Keskisuomalaisen toimittajan kirjoittaman kirjoituksen otsikosta. Kirjoitus liittyi K-S:n hyvinvointialueen aluevaltuuston eilen tekemään päätökseen valtuustoryhmille myönnettävästä ryhmärahasta. Hallituksen esitys 1000 eurosta nostettiin 2500 euroon. Nostoa kannattivat demarien, keskustan ja kokoomuksen valtuutetut. Äänestystulos 37 – 32. Kokonaissumma nousi 60 900 eurosta 172 500 euroon.
Ilmeisesti korotuksen tärkein peruste oli, se on vain noin puolet siitä, mitä muilla alueilla maksetaan.
Eräs korotusta kannattanut valtuutettu perusteli kantaansa jopa luottamushenkilöiden arvostuksesta.
Onko niin, että johtajien huimat palkat ja puolueille jaettavat ryhmärahat ovat ”hyvinvointialueen” luottamushenkilöille tärkeämmät kuin se, mihin tehtäviin heidät on valittu.
Ilmoita asiaton viesti
Kysymykseesi:
”Onko niin, että johtajien huimat palkat ja puolueille jaettavat ryhmärahat ovat ”hyvinvointialueen” luottamushenkilöille tärkeämmät kuin se, mihin tehtäviin heidät on valittu.”
minun vastaukseni on, jotta kyllä se siltä näyttää!
Ilmoita asiaton viesti
Osataan sitä täälläkin päin:
https://www.sss.fi/2022/06/hyvinvointialueen-johtaja-voi-saada-tulospalkkioita/
Minusta tuollainen pitäisi kieltää!
Ilmoita asiaton viesti
Tästäkään uutisesta ei näy kuin otsake, mutta eiköhän se kerro enemmän kuin.. https://www.ts.fi/uutiset/5683065
..
Johtajasopimukset ovat tätä päivää. Kuntajohtajien paikat ovat olleet hyvinkin tuulisia, mutta ”nou hätä”, jos luottamuspulan takia tehtävästään pois joutuisi. Kenenkähän idea korvausten maksaminen alunperin on? Kuuluiko se hyväksyttyjen asioitten listoille jo silloin kun sotesta päätettiin?
Ilmoita asiaton viesti
Raivostuttavaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kepu teki munauksensa jo, kun lähti mukaan tähän epäpyhään allianssiin.
Pitää myöntää, että en ole lukenut tuota esitettyä luonnonsuojelulakia, niin en lähde kommentoimaan, kannattaako kepun tai minkään muunkaan sitä hyväksyä.
Ilmoita asiaton viesti
Kun tiedossa on ketkä sitä lakia ovat puuhastelleet, niin ihan lukematta uskallan sanoa, että huono on.
Ilmoita asiaton viesti
Näyttää että tahallisesti toistat tuota mantraa kepu teki munauksen. Keskusta on estänyt hallituksessa olollaan vasemmiston sosialismin vierityksen.
Ilmoita asiaton viesti
Onneksi olen omissa selvissä ajatuksissa ei minkään liuottimen aiheuttamissa. On tosi typerää tuo tuo sopuli mantra. Keskusta on nyt hallituksessa estämässä sosialismia. Tätä ei tahallisesti ymmärretä. Monet kokoomuksessa liputtaa SDP kansa yhteistä hallitusta niin miten se on sitten polkee tähän vastaavaan.
Ilmoita asiaton viesti
Toi oli minulle uutta, että keskusta on hallituksessa estämässä sosialismia. Sehän on nimenomaan sitä mahdollistamassa.
Ilmoita asiaton viesti
Uutta se on monille että Keskusta on estänyt hallituksessa sosialismin vierityksen.
Monet ovat menneet sopulipopulismin matkaan kun joku irvileuka leukaili somessa että nyt tukee sosialismia tuo kepu.
Mielenkiintoista olisi se että vasemmistolla olis suora enemmistö mitä haastelesimme sitten näin vaalikauden lopussa.
Onneksi Keskusta pelasti Suomen nyt vain se on muistettava vaaliuurnilla.
Ilmoita asiaton viesti
Upouudesta tulee aina mieleen Upo, jossa olin duunissa yli kymmenen vuotta ja jota ei ole ollut pariin kymmeneen vuoteen. Uusi Putkisänky Osakeyhtiö ei taida enää syntyä eikä Suomeen saada ikinä upouutta hallitusta. Vanhan kertaamista riittää ja vanhojen valheiden upouutta lämmittelyä kylmenneen nuotion äärellä, tyyliin Juha Sipilä ja Sipilän oppien kopsaaja Annika Saarikko.
Vieläkö kokoomus uskaltaa lähteä samaan kelkkaan kepun kanssa vai ovatko unohtuneet Sipilän jatkuvat uhkaukset pääministerinä, miten hän menee jättämään hallituksen erokirjeen pressalle. Teatteriesitykset jatkuvat eikä upouutta tulla näkemään.
Ilmoita asiaton viesti
Näinhän se on: ”Teatteriesitykset jatkuvat eikä upouutta tulla näkemään.”
Ilmoita asiaton viesti
On helppo ymmärtää ihmisiä, jotka sanovat, etteivät halua kuulla sanaakaan aiheesta puolue ja politiikka! Joka paikkaanhan sitä tungetaan, viimeks seurakuntavaaleihin. Ei hyvä. Ei minun mielestäni!
Ilmoita asiaton viesti
Se on se sama kuka siellä on päällikkönä,porvarit tahi muut.
Tämän maan asiat on sössitty jo aikoja sitte ja pahempaa on tulossa.
Rahaa riitti sampo kaulasille,olavi uusivirroille vesaloille ect korona tukeen,mutta ei esim terveydenhuoltoon.
Ilmoita asiaton viesti
eikä sosiaalihuoltoon!
Vanhustenhoidon tarpeista isoset päättäjät eivät ole pitkään aikaan ymmärtäneet yhtään mitään! Hoidon laadusta ja hoitajien määrästä kyllä jaksetaan tohkata. Kun hyvinvointialueet ensi vuonna aloittavat, pelkään, että vanhustenhoito palveluineen jätetään terveyspalvelujen jalkoihin.
Ilmoita asiaton viesti
Näin siinä varmaankin tulee käymään.
Ilmoita asiaton viesti
Maahan tulisi saada uusi hallitus ja sen pitäisi koostua aivan muista kuin poliitikoista. Poliitikot ovat jo näyttäneet kykynsä hoitaa valtion asioita, eivätkä ne ole kummoiset. Kaikki vanhat puolueet ovat olleet vuorollaan ajamassa maatamme siihen suohon jossa nyt olemme.
Poliitikot ovat lähteneet pelaamaan isojen (poikien) maiden pelejä heidän ehdoillaan ja ovat unohtaneet pelata peliä asettaen omat ehdot pelille. Nyt tarvittaisiin politiikan ulkopuoliset ihmiset jatkamaan peliä siten, että asetamme omat ehtomme pelille ja pelaamme omaksi hyödyksemme kansainvälistä peliä, ei muiden hyödyksi.
Eli yksinkertaisesti sanottuna, poliitikkomme on ostettu maan rajojen ulkopuolelta ja he pelaavat omaa kotimaataan ja sen kansalaisia vastaan. Siksi tarvitsisimme politiikan ulkopuolisen hallituksen, jotta peli saadaan taas omiin käsiin ja pelin tavoitteet oman maan ja sen kansalaisten etujen mukaisiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Laitinen esitti juuri 100-vuotisjuhlapuheen Mussolinin vallankumouksen kunniaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Ei minulla ole ollut mitään tietoa Mussolinin satavuotisjuhlista, joten Vuorela voi juhlia hengenheimolaisineen aivan ilman minua. Ja toivon ettei minun kirjoituksiani siellä juhlissa esitellä.
Ilmoita asiaton viesti
Tultuaan erotetuksi sosialistipuolueesta ja -lehdestä hän perusti oman liikkeensä, joka nousi valtaan vastustamalla ammattiyhdistystoimintaa, sosialismia ja parlamentaarista demokratiaa, kuten hyvin tiedät. Syksyn 1922 vallankumous piti ohjelmanaan juuri samaa kuin Laitisen ensimmäinen kappale.
Suomen talonpoikaismarssi oli muotoiltu suoraan Mussolinin esikuvan perusteella.
Ilmoita asiaton viesti
”Syksyn 1922 vallankumous piti ohjelmanaan juuri samaa kuin Laitisen ensimmäinen kappale.”
Kun poliitikot ovat selvästi epäonnistuneet yli puoluerajojen maan asioiden hoitamisessa, niin silloin hallitus tulisi koostaa puolueiden ulkopuolisista ammatti-ihmisistä. Eikä sillä ole mitään tekemistä minkään Mussolinin fasismin tai vallankumouksen kanssa, vaan valtion asioiden asianmukaisen hoitamisen kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Kas kun ei Putinin syntymäpäiväpuhetta.
Noin toimii kunnon sosialisti.
Heti kun tulee arvostelua niin aletaan rääpimään.
Ilmoita asiaton viesti
Katsos, päinvastoin kuin Laitinen ja sinä, minä tarkoitan, mitä sanon ja ymmärrän, mitä kirjoitan.
Ei Putin tähän kuulu, eihän hän vastusta puoluepolitiikkaa. Mussolini vastusti, kuten Laitinenkin.
Ilmoita asiaton viesti
Eipä taida kuulua Mussolinikaan?
Sinä vain tyypillisen tapaan alat räksyttämään etkä pysy asiassa.
Onko puoluepolitiikka, tällaisena kuin se meillä on ollut viimeiset kymmenen-viisitoista vuotta jollain lailla onnistunut muussa kuin maan upottamisessa velkasuohon? Kunnon kommunisti Arhinmäen sanoin: Velkaa ei tarvitse maksaa koskaan.
Eikös Putin nimenomaan vastusta puoluepolitiikkaa kun ei salli puolueita, paitsi omansa, kuten Mussolinikin.
Että sellaista se on kirjoittamasi ja ymmärtämisesi kanssa.
Asia väännetään aina tilanteen mukaan, milloin miksikin.
Ilmoita asiaton viesti
Mussolinin marssista tuli juuri kuluneeksi 100 vuotta. Toistan: hänen alkuperäinen populistinen politiikan ja puolueiden vastainen ohjelmansa oli olennaisesti sama kuin Laitisen. Sinä olet täällä nyt ainoa, jolle tuli mieleen verrata molempia Putiniin.
Ilmoita asiaton viesti
Keitähän molempia olen verrannut Putiniin?
Sinua ja Mussolinia, ehkä.
Mussolini jopa perusti oman puolueen 1921, Partito Nazionale Fazcista. Kuinka hän saattoi olla puoluevastainen?
Se että hän vastusti kommunisteja ja sosialisteja on aivan eri asia. Se oli kai enemmän tai vähemmän luonnollista että hän, saatuaan diktaattorin valtuudet, lopetti muut puolueet.
Niinhän kaikki diktaattorit tekevät.
Populismia meillä on harrastaneet pääasiassa sosialistit ja keskusta. Antti Rinteen vappusatasen muistamme aina, samoin Saarikon extra lapsilisän. Anderssonin vapaat koulutarvikkeet lukiolaisille.
Ilmoita asiaton viesti
Tuskinpa uusi hallitus auttaa, sillä Suomessa on kansalaisten mielestä aina ollut ”historian huonoin hallitus” niin kauan kuin muistan.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä olisi vaihtoehtoinen hallitus.
Ilmoita asiaton viesti
Jaa-a. Olisiko Sinulla ehdotus?
Ilmoita asiaton viesti
Kerro ensin oma mieluinen hallituspohja. Näin kepuliputtajana olen odottavalla kannalla vaalit näyttää. Ties vaikka olisi vähemmän haukutulla puolella.
Ilmoita asiaton viesti
Kepuli puttaaja, eli sellainen puttaaja, joka harjoittaa vilppiä greenillä.
Ilmoita asiaton viesti
Ei sinussakaan ole miestä ehdottaa uutta hallituspohjaa vaikka osaat kyllä laukoa törkymielipiteen. Mikä nyppii korvien välissä.
Ilmoita asiaton viesti
Mun ehdotus olisi. Pää- ja valtiovarainministeriltä vaadittava vähintään ekonomistin, mielellään makrosellaisen koulutus. Sisä- ja ulkoministeriksi tiukat Suomen puolustajat, eikä mitään maailman halaajia. Kaikki nämä puolueiden ulkopuolelta.
Ilmoita asiaton viesti
Pohjasta en sano mitään, mutta kaks ministeriä voisin nimetä.
Sosiaali- ja terveysministeriksi Sari Essayah, hänelle myös perhe- ja peruspalveluministerin tehtävät.
Puolustusministeriksi Antti Kaikkonen.
Molemmista olisi ainesta myös presidentiksi!
Ilmoita asiaton viesti
Ei huono ehdotus.
Ilmoita asiaton viesti
No hyvä että kelpas!!
Tuli tässä jo presidenttiehdokkuuksiakin julkistettua!
Ilmoita asiaton viesti
Kaikkonen taitaa olla nykyhallituksen ainoa ministeri. Loput ovat tyhjänpuhujia sosialisteja.
Ilmoita asiaton viesti
Ministeri Paatero puhui hyvinvointialuerahoituksesta pari päivää sitten tv:ssä. Teki minuun vaikutuksen rauhallisuudellaan ja vaikutti perehtyneen asiaan. Alkutilanteen rahoitusongelma vaikutti ratkaistavissa olevalta asialta.
Mutta nythän minulle tuleekin ristiriitainen olo. Koska luotan sinuun, Marjatta. Olet varmasti perehtynyt asiaan etkä ole turhan valittaja. Mutta jotain selitystä kaipaan.
Ilmoita asiaton viesti
Jaa. Kiitos luottamuksesta.
Mitä minä noista nyt selittäisin?
Sari Essayah on vuosien varrella näyttänyt, että hän ymmärtää talouden päälle, hän suhtautuu realistisesti ihmisten elämään, arjen ja pyhän pyöritykseen ja jos hän tarpeita esittää, niin realistisesti nekin. Selkeäsanaisuus on iso, iso plussa. .
Antti Kaikkosta olen viime aikoina seurannut (varmaan moni muu) siinä, miten hän puolustusministerin tehtävissä toimii. Mies antaa kuvan, että kokonaisuuden hallinta on hanskassa. Ei niinkuttele eikä jossittele eikä puhu ”sivu suun”. Selkeäsanaisuudesta pisteitä hänellekin.
Ilmoita asiaton viesti
Vastauksena otsikon kysymykseen: Varmaan se jotakuta auttaisi, todennäköisimmin varakkaita ja suurituloisia.
JouluPukkihan kyllä tuo uudet vaalit jo keväällä.
Ilmoita asiaton viesti
Demokratia on vaikeaa on niin paljon kasakoita.
Ilmoita asiaton viesti
Hallituksen vaihdolla katteeton poskensoitto ei muuksi muutu.
Ilmoita asiaton viesti
Calling it welfare region doesn’t make it one unless people in region feel taken care of
It’s like UN bureaucrats calling happiest people on earth but not asking if happy people commit suicides because their happy or not
All the top elite people of politicians media business and bureaucrats have more than welfare for themselves regardless of party
Ilmoita asiaton viesti
Mitä talouteen tulee niin epäilen.
Meillä ei ole vuosikymmeniin ollut hallituksessa juuri muita kuin poliittisia nk. broilereita. Broilereita jotka eivät itse tiedä mitään, joilla ei ole mistään ( muusta kuin bailaamisesta ) mitään kokemusta. Ei taloudenpidosta eikä muustakaan. Vain puoluepolitiikoasta ja politikoinnista.
Asiat on sitten ratkottu vallassa olevein puolueiden mieleisten nk. ”asaintuntijoiden” opastuksen mukaan. Ja tietenkin sen mukaan minkälaisilla sloganeilla on onnistuttu tai epäonnistuttu gallup-lukujen korottamisessa.
Ja tulos on tämä. Maa ei ole kriisissä, maa on lähes katastrofitilassa.
Ilmoita asiaton viesti