Auttaisiko upouusi hallitus?

Tämän päivän isohko uutinen on, että keskusta on irtautunut hallitusyhteistyöstä. Se on muitten hallituspuolueitten mielestä liittoutunut oppositon kanssa ja toimii siis muita hallituspuolueita vastaan.

Minua, ihan tavallista kansalaista tökkii se, kun puhutaan kriisistä. Kukaan tuskin kieltää, etteikö koronapandemia ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan ole jotain, jotain todella ikävää ja sotatilanne kauhistuttavaakin, mutta ei noita meille kansalaisille pidä kriisiksi nimittää ja antaa ymmärtää, että siksvarten velkaa on otettu. Sitähän hallitus tehnyt on.

Keskusta on nyt jumittanut hallituksen työskentelyn liittoutumalla opposition kanssa luonnonsuojelulain käsittelyssä muita hallituksessa istuvia vastaan ja näin ollen tässä ilmeisesti jumittuvat myös mm. maatalous- ja sote -pakettien käsittely.

Entäs sitten?

Minä ajattelen niin, että antaapa jumittua vaan. Olisi saanut jumittua jo silloin, kun sote -uudistusta puuhasteltiin. Ja päätettiinkin!

Hyvinvointialueet aloittavat toimintansa 32 päivän kuluttua. Ennustan, että ensi vuonna me kriisissä olemme. Aidosti kotimaisessa ja itse aiheutetussa. Sitä ei paikata hyvällä hallitusyhteistyöllä eikä uusilla velanotoilla.

Minä toivon JouluPukilta ja JouluMuorilta upouutta hallitusta. Jatkotoivomus on, että hallitus peruu hyvinvointialueet. Tiedän, että sitä en saa, vaikka kuinka toivoisin. Senkin tiedän, että vaikka kaikki hallituksessa vaihtuisivat, puolueet ja ministerit, niin tavallinen kansalainen joutuu ensi vuonna katsomaan elämää laulun sanoin: ”.. vaikka paremmaksi kaikki muuttuu, silti hyväksi ei milloinkaan!” (Roskisdyykkärin balladi).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu