Digitaalisuus osaksi henkilöllisyyttä

Nysse tulee! Nimittäin digitaalinen henkilöllisyystodistus! Todistus tulee passin ja henkilökortin rinnalle. Kerrotaan, että se parantaa myös kansalaisen omien tietojen hallintaa.

Tiedä häntä nyt sitten sanoa, mikä tässä nyt niin kovasti parantuu. Edelleen on huoli heistä, jotka eivät tällaista palvelua itselleen saa. Ei ole älypuhelinta, ei tule, eikä ole sellaista edes hankintalistalla.

Yleensä Suomi toimii viimeisen päälle EU:n ohjeiden ja määräysten mukaan, mutta nyt annetaan ymmärtää, että tässä asiassa”.. Suomi toimii esimerkkinä ja osaltaan viitoittaa tietä omalla mallillaan EU-tason ratkaisuille”!

Vanha sanonta: ”kukas sen kissan hännän nostaa, ellei kissa itse.” Toivotaan, että Suomi sitten jotain tässä asiassa osaa ja malli kelpaa EU:lle! 

Paikallislehteni Salon Seudun Sanomat, joka tätä henkilöllisyystodistusta tänään uutisoi tietää kertoa myös siitä, että digitaalisen henkilöllisyystodistuksen vuoksi muutoksia tulee myös henkilötunnusjärjestelmään. Yksi tällainen muutos on, että vuodesta 2027 eteenpäin annettavissa uusissa henkilötunnuksissa ei enää ilmoiteta henkilön sukupuolta.

Jaa-a. Katoanko minä naisena?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu