Eduskunnan salaiset säännöt

Jospa taas kerran nostaisin esille pukeutumista. Ei ole ensimmäinen kerta. Tässä motkotin pääministerinä 2014-2015 toimineen Alexander Stubbin pukeutumista, tänään ihmettelen Sanna Marinia.  

Ensin tulvivat suomalaisten lehtien lööpit, sitten ulkomaisten. Kyse on pääministerimme esiintymisestä suomalaisfirman korumallina Trendi-lehdessä.

Kaunis kuva. Kaunis koru ja kaunis nainen! Mutta! Nyt ei ole minun makuuni, vaikka selvästi vapaa-ajalla otettu kuva onkin.

Utelias/tiedonhaluinen kun olen, niin googletin, millaisia ohjeita kansanedustajat pukeutumiseen saavat vai onko se vain se ja sama, mitä he päälleen pukevat. Löysin hienot sivut: Eduskunnan salaiset säännöt  ja sieltä kohdan:

Monia kirjoittamattomia sääntöjä liittyy edustajien pukeutumiseen. Nykyisin vaatteista tarvitsee harvemmin huomauttaa, sillä lähes kaikki edustajat tunnistavat asiallisen pukukoodin ja mukautuvat siihen. Pukeutumisessa perussääntönä on kunnioittaa eduskuntaa instituutiona, ja jos sen merkitystä ei ymmärrä, edustaja ei ehkä ymmärrä kaikkea muutakaan.

 

 

Kansanedustajat ovat kansan edustajia. Minä odottaisin, että he paneutuisivat ensisijaisesti tehtäviinsä ja jättäisivät puku-, koru- yms. mainostamiseen vihjaavat jutut heille, jotka sitä työkseen tekevät, esim. missit ja mannekiinit.

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu