Ei pisteitä Väylävirastolle

Tästä uutisesta on jo aikaa, mutta nostanpa silti esille:

Väylävirasto ei hyväksy puolityhjää

Kivihovin liikenneasema on ollut vajaakäytöllä kesäkuusta asti. Venäjän hyökättyä Ukrainaan kaikki Teboil -kauppiaat (Kivihovissa yksi) joutuivat ahtaalle Venäjä -boikottien takia. Niin kävi Suomusjärvelläkin.

Nyt kun Teboil ei ole löytänyt tiloille jatkajaa, niin Väylävirasto käy Kivihovin kimppuun ja kovistelee! Että vuoteen 2038 saakka sovittua palvelutasoa on yllä pidettävä.

Ymmärrän kyllä, että Kivihovista haluttiin aikoinaan Turku – Helsinki moottoritien varteen palveleva pysähdyspaikka, rakennettiin luiskat, liuskat ja päätieltä poikkeamat, mutta, mutta: valtiohan nuo sinne tulleet palveluntuottajat kilpailutti. 

Jos aikoinaan on määritelty millaisia palveluja Kivihovista saa ja nyt Venäjä -boikotit on niitä karsinut, niin tilanne on mikä on. Eikö Väylävirastossa ymmärretä, mistä Kivihovin tilanne ihan oikeasti johtuu?

Minun mielestäni valtio, siellä liikenne- ja viestintäministeriö ja ministerit saisivat sanoa Väyläviraston porukoille, että annetaan Kivihovin kovistelujen nyt olla.

Pahalta tuntuu, mutta kehtaan kysyä, miten Väylävirasto sitten menettelisi, jos sotatilanne olisikin Suomessa. Vaatisiko se sovittuja palvelutasoja?

Harmittaa ja hävettää tämä tällainen: ” Tällä hetkellä palveluiden laajuus ei ole sellainen, mitä sopimus edellyttää” Sanoja on projektipäällikkö Janne Wikström Väylävirastosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu