Epäillään, pidätetään, hyllytetään
Vanhan tv -sarjan muisteloa tähänkin alkuun. Minun ikäiseni muistavat, ehkä muistavat, seuranneensa 1990 -luvulla Raija Orasen käsikirjoittamaa näytelmää Puhtaat valkeat lakanat. Ei näytelmää vieläkään museoitu ole, sillä sitä esitetään mm. kesäteattereissa.
Vähän oli ja on omatekoinen aasinsilta tähän puheenvuoroon, mutta olkoot. Kysyn tai ihmettelen, mikä tämän maan korkeassa asemassa olevia tyyppejä oikein vaivaa?
Viime viikolla uutisoitiin, että työ- ja elinkeinoministeriön hallitusneuvos oli pidätetty marjanpoimijoiden ihmiskauppatutkinnassa. Tänään törmäämme uutiseen, joka kertoo, että Supo on pidättänyt virasta ylitarkastajan.
Yleensä sanotaan, jotta ei kaks ilman kolmatta.
Toivottavasti vanha hokema ei nyt toteudu. Eihän edellä olevan kaltaisista uutisista voi kukaan tykätä.
Onhan näitä tämäntapaisia ollut aikaisemminkin. Tähän ”ei kaks ilman kolmatta” -sarjaan tuuppasin nyt vain nämä viimeisimmät!
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä sitä suomalaistakin korruptiota on, vaikka se jää yleensä piiloon.
Tässä yhteydessä minua ihmetyttää enemmän se, että tutkinnan tässä vaiheessa henkilö laitetaan tutkintovankeuteen. Jos virkamieheltä otetaan pois puhelin, estetään pääsy järjestelmiin ja estetään työpaikalle tulo, niin kyllä se riittää. Perusteluhan poliisilla on, että epäilty ei pääse sotkemaan tutkintaa.
On tapauksia, joissa oikeudessa vankeustuomion saanut väkivallan tekijä on päästetty vapaalle jalalle ja sitten ihmetellään, kun tuomittu ei tulekaan istumaan kakkuaan.
Suomen oikeusjärjestelmä on niin vino, että joka puolelta löytyy erikoisia juttuja. Professori Aurejärvi sanoi, että älkää missään ihmeessä viekö siviilijuttua oikeuteen.
Ilmoita asiaton viesti
”…että tutkinnan tässä vaiheessa henkilö laitetaan tutkintovankeuteen…”.
Mikä mahtaa olla ”tärkeysjärjestys” ?
Kioskimurron tehnyt vai muutama miljoonaa korruptiolla varastanut.
Kyllä tuo ihan oikein päin meni. Jopa törkeysasteilla mitaten.
Suomessa vain mielellään paapotaan talousrikollisia. Vaikka näyttö tarjottaisiin hopealautasella, silti moni talousrikos jää ”selvittämättä”. Tai sitten tuomiosta ei vaan ole hövelisti uutisoitu.
Mm. hakkerit ja muut tutkijat ovat usein tarjoilleet valmiit näytöt myös Suomen poliisille. Niistä on mediassa kerran pari kerrottu ja sitten perinteitä vaalien vaiettu.
Vuosia sitten joku huijari keräsi rahaa muka syöpälapsille, mutta pistikin kaiken keräämänsä 4,5 miljoonaa FIM omaan taskuunsa. Jostain kumman syystä joutui käräjille, mutta sai sentään pitää 85% saaliistaan.
Ilmoita asiaton viesti
Jos huijarilla tarkoitat tätä:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000133751.html
niin ei tässä poliisikaan ihan puhtaita valkeita lakanoita ole narulle ripustanut! Tai no, ainakin on hommassa hidastellut!
Ilmoita asiaton viesti
Saatan tarkoittaakin. Muistamani summa oli 4,5 milj. FIM, mutta eipä tuo muistikuva kelpaa todisteeksi. En seurannut tapausta riittävän tarkasti, joten poliisin töppäilykin jäi silmien väliin.
Mahtoiko huijari olla jonkun suojeluksessa.
Puukartellikäräjiä seurasin hieman paremmin ja huonostihan siinä kävi. Oikeuden mukaan kartellista kun ei ole kenellekään mitään vahinkoa. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/viimeinenkin-oikeusjuttu-puukartellista-paattyi-metsayhtioiden-voittoon-taistelu-korvauksista-jatkui-vuosia/7261082. ”Kartellin aiheuttamista vahingoista ei löytynyt näyttöä”. Miksiköhän kartelleja luodaan, jos niistä ei ole mitään hyötyä ?
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä. Miks luodaan?
Ei tämän juttuni alle kuuluvaa, mutta harmittaa kyl tämäkin:
https://www.verkkouutiset.fi/a/avustajien-maaraa-ihmeteltiin-nain-suuttui-paaministeri/#05ea5ace
En tiedä, mikä on tämänhetkinen tilanne, lukumäärä, mutta minun mielestäni yks avustaja per kansanedustaja saisi riittää.
Ilmoita asiaton viesti
Pointtihan on siinä, kykeneekö epäilty jatkamaan tutkinnan alla olevaa rikosta tai samantyyppisiä rikoksia ja kykeneekö vaikeuttamaan tutkimusta. Virkamiestapauksessa näkemykseni on, että ei kykene.
Ilmoita asiaton viesti
”…Virkamiestapauksessa näkemykseni on, että ei kykene…”:
Tuon varmistamiseksi on hyvä pysytellä sisällä. Virkamiehen nimitys on ilmeisesti poliittinen, joten liki kaikki mandaattipuolueen edustajat pyrkivät auttamaan epäiltyä ja vaikeuttamaan tutkimusta.
Ilmoita asiaton viesti
En tiedä, ovatko nämä viimeisimmät ohjeet, mutta tällaisen linkin löysin:
https://vm.fi/documents/10623/1115054/Ohje+virant%C3%A4yt%C3%B6ss%C3%A4+noudatettavista+periaatteista+30.4.2019+valmis.pdf/aaea7cb9-8f35-17f4-720e-0cd147dc5c55/Ohje+virant%C3%A4yt%C3%B6ss%C3%A4+noudatettavista+periaatteista+30.4.2019+valmis.pdf
Ilmoita asiaton viesti
”Lahjusrikoksesta epäilty korkea virkamies hävisi katkerasti kilpailun esimiespaikasta – Vaati ministeriöltä 20 000 euron hyvitystä”
https://www.talouselama.fi/uutiset/te/f88c7061-f62f-46bd-8285-9baa33463f66?ref=newsletter:e671&utm_source=Talouselama_Uutiskirje&utm_medium=email&utm_campaign=Talouselama_Uutiskirje
Tuollaiseen uutiseen ei voi tykkäämis -merkkiä painaa!
Ilmoita asiaton viesti
Oikeusjärjestelmästä en osaa paljon mitään sanoa, kun en ole edes sinnepäin asiantuntija, mutta: yks on, jota en ymmärrä. Kun joku saa tuomion ja kerrotaan, että hän on ensikertalainen, niin tuomio lyhenee puolella. Mitä se semmonen tuomio on?
Ilmoita asiaton viesti
Ei kaks ilman kolmatta.
Olisiko tämä eilinen uutinen?
”Käsittämätön paljastus Pyhäselän vankilasta: Paon aikaan hälytysjärjestelmä oli rikki, kukaan ei valvonut ulkoilua ja aita kaatui ravistelemalla”
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/lahteet-mtv-lle-pyhaselan-vankilan-halytysjarjestelma-oli-rikki-kukaan-ei-valvonut-ulkoilua-ja-aita-kaatui-ravistelemalla-hoikka-40-vuotias-jatkaa-pakoaan/8561158
Jonkun tahon töppäystä tämäkin!
Vankilan johtaja tai koko johto?
Oli kuin oli, ei hyvältä kuulosta tuokaan uutinen!
Ilmoita asiaton viesti