Hallituksen kaaos -vuosi!

Tämä on jo parin viikon takainen juttu, mutta pisti vielä silmään ja pahasti pistikin, kun äsken sähköpostiin tulleita infoja läpi ”plarasin”.

Suomen Kuvalehden uutispostissa kerrotaan, jotta Sanna Marinin hallitus on tehnyt velkaa, mutta on se näköjään tehnyt muutakin ennätyksellistä: se on paisuttanut byrokratiaa. Hallituksella on ennätysmäärä poliittisia avustajia. On 19 ministeriä, joilla 64 erityisavustajaa. Lisäksi apuna on 15 poliittista valtiosihteeriä.

Tuollaisen joukon pitäisi jo jotain osatakin! Vaan ei. Ei ainakaan, kun sähkön hintoja räknäilevät.

Puuttuuko arvon ministereiltä SähköAsiantuntijaSihteeri? Vai onko osaamattomuuden syy siinä, että avustajat ovat vain pätkätöissä ja nyt just ei ole sähköasiantuntijoita.

Kuvalehden jutussa kerrotaan, että esim. kansliapäälliköiden viiden vuoden pesteissä joku on aina tulokas ja jonkun toisen kausi on päättymässä.

Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Raimo Luoma tiivistää selkein sanoin, mitä hallituksen työn kulku näinollen ollut on: ”Ensimmäinen vuosi menee asioi­den valmisteluun, seuraava niiden kirjoittamiseen, kolmas hankkeiden edistämiseen. Neljäs vuosi on pelkkää kaaosta.”

Eletäänkö nyt kaaos -vuotta?

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu