Hallituksen kaaos -vuosi!
Tämä on jo parin viikon takainen juttu, mutta pisti vielä silmään ja pahasti pistikin, kun äsken sähköpostiin tulleita infoja läpi ”plarasin”.
Suomen Kuvalehden uutispostissa kerrotaan, jotta Sanna Marinin hallitus on tehnyt velkaa, mutta on se näköjään tehnyt muutakin ennätyksellistä: se on paisuttanut byrokratiaa. Hallituksella on ennätysmäärä poliittisia avustajia. On 19 ministeriä, joilla 64 erityisavustajaa. Lisäksi apuna on 15 poliittista valtiosihteeriä.
Tuollaisen joukon pitäisi jo jotain osatakin! Vaan ei. Ei ainakaan, kun sähkön hintoja räknäilevät.
Puuttuuko arvon ministereiltä SähköAsiantuntijaSihteeri? Vai onko osaamattomuuden syy siinä, että avustajat ovat vain pätkätöissä ja nyt just ei ole sähköasiantuntijoita.
Kuvalehden jutussa kerrotaan, että esim. kansliapäälliköiden viiden vuoden pesteissä joku on aina tulokas ja jonkun toisen kausi on päättymässä.
Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Raimo Luoma tiivistää selkein sanoin, mitä hallituksen työn kulku näinollen ollut on: ”Ensimmäinen vuosi menee asioiden valmisteluun, seuraava niiden kirjoittamiseen, kolmas hankkeiden edistämiseen. Neljäs vuosi on pelkkää kaaosta.”
Eletäänkö nyt kaaos -vuotta?
Jaahas. Nyt luin, että on elinkeinoministeri Mika Lintilällä sentäs joku sähköministeriryhmä.
https://www.is.fi/politiikka/art-2000009275846.html
Keitä tuohon mahtaa kuulua?
Ilmoita asiaton viesti
Olisi tehokkaampaa jos ministerit itse perehtyisivät alaansa ja sen ongelmiin.
Ymmärrän ettei aika työntekoon riitä kun on kivoja matkoja muita tilaisuuksia. Uusien asioiden opiskelu ja perehtyminen on varmaan ikävää ja raskastakin työtä, joka on mukavaa jättää avustajille. Päätökset muodustuvat sitten keskeneräisiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Keskeneräiseksi jääneiden päätöksen ykkönen on minun mielestäni soten hyvinvointialueet. Kaikki aloittavat 1.1.2023, mutta aikamoisessa lumihangessa ne tarpovat, vaikkei maassa sitä lunta oliskaan
Ilmoita asiaton viesti
Uutisia ja keskusteluja seuratessa vaikuttaa projektin koon olevan jo iin iso ja monitahoinen ettei siihen kykene tavallinen päättäjä perehtyä ja syventyä.
Taitaa käydä niin että savun hälvettyä korjataan virheitä pikku hiljaa ja ajan kanssa.
Kuinkahan mahtaa tavallisen eläkeläisen hoito sujua? Tärkeintä on tietysti hoitaa perheelliset ja työssä käyvät, poismenevillä ei ole enää kiirettä. Paratiisissa ei ole vaivoja tai sairauksia. Taivaaseen pääsee huonolla terveydellä.
Ilmoita asiaton viesti
Kuinka moni poliittisista avustajista toimii pääministeri Marinin puheiden kirjoittajina kotimaassa ja kuinka moni vaatekassien kantajina lähes joka viikkoisilla ”virkamatkoilla” ?
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoittajista olisi kiva tietää, mutta jos Marinin pukeutumista seuraa, niin taitaa virkamatka/reissuvaatetus mahtua ihan vaan käsimatkatavaroihin. Ja semmosen kassin rva pääministeri kantaa varmaan ”iha ite”. Tai no, enhän mää varmaks tiedä sanoo🙂🙂
Ilmoita asiaton viesti
Valitettavasti en minäkään tiedä, mutta kuvista päätellen ”virkamatkoilla” avustajia on useita.
Ilmoita asiaton viesti
Me pääministerit A-studiossa vaikuttavat aika monelta persoonalta.
Me papit nauroimme niin.
Ilmoita asiaton viesti
Ihmettelin miksi Marin puhui hallituksen päätöksestä, kun koko ajan puhui itsestään. Marinin puheet osoittautuivat muunnelluksi totuudeksi, kun samoista asioista haastatellut asiantuntijat kertoivat mitä kuluneen syksyn aikana oli tehty ja jätetty tekemättä.
Ilmoita asiaton viesti
Oivalsit aivan oikein saamani vaikutelman.
Ilmoita asiaton viesti
Katsoin A -studion. Tuli vanha sanonta mieleen: ”Höpö, höpö ja huomenna lissää”.
Ilmoita asiaton viesti
Jollakin se on vihersiirtymän aiheuttaman metsäkadon kustannukset paikattava.
Mikäpä ettei korkealla sähkön hinnalla.
Verotuloja valtion kassaan ja kansa kiittää.
Ilmoita asiaton viesti
On sentäs tuloerot nousseet……
Ilmoita asiaton viesti