Koronarokotteen informointi

Viime viikolla seurasin yhtä facebook -ryhmää, jossa keskustelu pyöri koronan ympärillä. Se alkoi yhden ryhmäläisen pohdinnalla ”josko autoimmuunisairaus tulee olemaan este rokotteen saamiselle??”

Jonkun matkaa keskustelua seurasin, mutta sitten totesin, että antaapa olla.

Oli toki ihan asiallisia vastauksia ja ajatuksia ( puolesta ja vastaan), mutta sitten oli näitä, joita näimme ja kuulimme 7.12.2020  MOT – ohjelmassa. Koronarokote sai hyvinkin kylmää kyytiä. Se sai sitä jopa terveydenhoidon ammattilaisilta.

” Meitä ette rokota” -ohjelman jälkeen kurkkasin facebookkiin nähdäkseni, mihin pisteeseen ”autoimmuuniset” olivat keskustelussaan edenneet, mutta siellä oli vastassa ryhmän ylläpitäjän viesti: ”rokotekeskustelut poistetaan ryhmästä.”

Jos ryhmän ylläpitäjä on katsonut, että rokotteista ei keskustella, niin ei sitten. Kyllä se keskustelu nousee esiin ja jatkuu jossain muualla. Eilisillan MOT sitä jo aloitti.

 

Keväällä sählättiin maskisuositusten kanssa. Sählättiin niin, että osa ihmisistä ei vieläkään usko, että niistä on hyötyä. Minä kyllä uskon.

Jos rokotteen suosittamisen kanssa epäonnistutaan, niin pulassa olemme.

Minun mielestäni ainakin THL:n asiantuntijat saisivat nyt ja mahdollisimman pian selittää kansalaisille, miksi rokotetta hankitaan ja miksi sen ottaminen on tärkeää, mutta pitää myös antaa julki kaikki se tieto, jota rokotteista saatavilla on.

Eri viranomaistahojen tulee koronarokotteen informoinnissa olla yhtä mieltä, ettei meidän tarvitse  jälkikäteen lukea tällaisia selityksiä: Oikeuskansleri Pöysti moittii hallinnon koronaviestejä ja ohjeita sekaviksi!

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu