”Miten armeija olisi asian hoitanut?”

Salon Seudun Sanomien lukijat saivat 21.1.2021 eteensä tätä mieltä -palstalla salolaisen lääkäri Jari Vainion kirjoituksen. Se on pysäyttävä ja se on maalaisjärkinen.
Kehuja sille on sadellut mm. facebookissa.

Toisen juttua en voi tänne kopioida, mutta otsakkeen kyl olen ”rosvonnut”. Toivottavasti saan sen anteeksi.

Vainio kertoo kuuntelevansa aamusta toiseen aamutelevisiosta koronauutisia, eri asiantuntijoita ja ylilääkäreitä, mutta kokee, että huolestumisen aiheita he kyllä keksivät, mutta eivät ratkaisuja. Eivät muuta kuin lisääntyviä rajoituksia.

Vainion mielestä rokottaminen ei hyvin etene. Hän toteaa mm., että ”Eri ikäryhmiä rokottamalla ei kovinkaan nopeasti saada missään aikaiseksi laumaimmuniteettiin riittävää rokotuskattavuuutta.”

Vainio vertaa koronapandemiaa sotaan. Jos sellainen olisi, niin ei sotilaita ripoteltaisi ympäri Suomea. Sotilaat olisivat taistelukentillä. Järkevää ja logistisesti halvempaa olisi joukkorokottaa alueellisesti siellä missä taistelu käy. Vainio tarkoittaa alueita, jossa Suomen epidemiologinen kartta hehkuu tummanpunaista, siis Helsinki, Turku, rannikkoalueet sekä Suomen ja Ruotsin välinen raja.

Rokotteiden rajallisuuden takia Vainio aloittaisi rokottamiset Helsingistä. Toinen paikka voisi olla Turku. Sen mukaan mentäisiin, mikä olisi epidemiologinen tilanne.

Mitäpä tuohon nyt muuta sanoisi kuin että kiitos, tuossa olisi järkeä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu