Muutosjohtaja saa paikan

Onko kuntajohtajien tehtävistä tullut liian vaikeita vai missä mättää? Viime aikojen uutiset kertovat, että moni kuntajohtaja on jättänyt paikkansa, on jättänyt joko omasta tahdosta tai sitten on lähdön syyksi kerrottu, että johtajaan on kohdistunut epäluottamus.

Salossa ylimmän tirehtöörin paikallaan pysyminen on ensimmäisen (kuntaliitoskaupunki 2009-) pomon Antti Rantakokon jälkeen ollut erityisen lyhytkestoista.

Lauri Inna valittiin kaupunginjohtajaksi helmikuussa 2017, aloitti kesäkuun alussa, mutta kun tuli kevät 2020, niin mies ilmoitti, että hänpä lähtee. Saiko mies ykskaks kuntahommista tarpeekseen, kun siirtyi ihan muuhun tehtävään? Innasta tuli Keskon Lounais-Suomen aluejohtaja. Siellä hän on edelleen. 

Innan jälkeen kaupunginjohtajaksi valittiin mies Kemistä: Tero Nissinen. Nissinen aloitti työnsä tammikuussa 2020, mutta jotain täällä tapahtui, sillä syksyllä 2021 törmäsimme uutiseen: Salon kaupunginjohtaja jäi pois töistä

Helmikuussa 2022 paikallislehti kertoi, että Nissisen virkasuhde on virallisesti päättynyt ja että kaupunginhallitus on hyväksynyt irtisanoutumisen 21.2.2022. Perusteeksi kuitattiin luottamuspula kaupungin poliittisen johdon ja kaupunginjohtajan välillä.

Luottamuspula! Ikävä kirjaushan tuo on, vaikka ei sitä ihan kaikki tuollaiseksi uskokaan. Kun Nissinen aloitti, niin hänhän tuli paikkaansa innostuneena ja uutisjuttujakin oli siellä täällä, mm. Yrityssalon ja kaupungin sivuilla.

Innostunut oli Innakin, kun hän aloitti. Kuntarahoituksen sivuilla oli mielenkiintoinen juttu ja peltojen pientareillakin mies kurvaisi!

Mutta nyt!

Menneitä voi aina ihmetellä, harmitellakin, mutta uutta tirehtööriä täällä taas haetaan! Paikka on parhaillaan avoinna. Salon Seudun Sanomien pääkirjoitus 27.2.2022 otsakoi asian: Muutosjohtaja saa paikan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu