Koronarokottamiset Salossa, miten muualla?

Salon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja on tänään nostanut facebookissa esille kaupunkimme ikäihmisten koronarokottamiset.

Ihan on aiheellinen nosto. 

Täällä yli 50 000 asukkaan kaupungissa rokottamispaikkoja on ilmoitettu olevan vain yksi. Paikka on entinen terveydenhoito-oppilaitos Saktan kiinteistö.

Sakta on syrjässä. Se on syrjässä kaupungin keskustassa asuville, mutta se on kaukana, todella kaukana myös kuntaliitosSalon (vuodesta 2009)  eri kaupunginosissa asuville. Pitkä matka rokotuspaikalle on esim. Särkisalosta (n. 40 km) tai Suomusjärveltä (n. 30 km) tai Kiikalasta (n. 37 km). Kaupunki on iso ja laaja, puheenjohtajan sanoin niin iso ja laaja, että se on ”yli neljä kertaa suurempi kuin Turku ja Helsinki yhteensä”.

Jos rokotuspaikalle meno tulee tekemään tiukkaa tavalliselle kaupunkilaiselle (oli hän sitten hyvin tai huonosti liikkuva, autollinen tai autoton), niin pakko on kysyä, mitä se tekee ikäihmisille? Valtuuston puheenjohtajakin kysyy ja ihan oikeutetusti kysyy: ” lähtevätkö esim. ikäihmiset kymmenien kilometrien takaa ottamaan rokotuksensa omilla matkakustannuksilla vaikkapa taksilla?”

Niinpä. Miten ikäihmiset rokotuspaikalle pääsevät? Jos ei ole autollista omaista, niin taitaa tulla kalliit piikitysreissut.

Entä jos kunto on sellainen, että ei edes autoon pääsisi? Miten sellaiset vanhukset piikkinsä saavat? Tilataanko matkan tekoon ambulanssi?

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu