Näytelmiä ja hyvinvointia?

Ei paljon muuta näy kuin otsake ( paitsi digilehden tilaajille), mutta kertoo tuo otsakekin jo jotain.

Salon Seudun Sanomien 29.5.2021 kolumnin on em. otsakkeella kirjoittanut entinen maaherramme Rauno Saari.

Saari kirjoittaa mm. kuntavaaleista, niiden siirrosta ja antaa plussia ja miinuksia.

Jos vaalit olisi pidetty ajallaan, niin hänen mielestään olisi säästetty työtä (uutta sellaista), olisi säästetty kustannuksia ja olisi säästetty aikaa. Ja ehkä hallituksen kehysriihikin olisi ollut vähemmän dramaattinen.

Kuntavaalien siirto ei helpottanut esim. EU:n elvytyspaketin käsittelyä eduskunnassa. Siitä Saari tiivistää, jottaOltiin niin iholla, niin iholla. Paljoa eivät painaneet Eurooppaan liittyvät arvokysymykset, Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittiset sitoumukset tai yhteiset taloudelliset intressit.”

Saaren näkemys on, että vaalitilanne em. paketin käsittelyä sokeutti. Se esti näkemästä, miten muu maailma elvyttää, mutta Eurooppa polkee paikallaan.

Saari silloin tällöin kolumnejaan kirjoittaa ja hyvä on, että kirjoittaa. Mies sanoo suoraan, mitä ajattelee, eikä kiertele tai kaartele mielipiteissään. Ei selittelekään niin kuin muutamat poliitikot tekevät (lue liirumlaarumia pölöttävät). Tänään Saaren kolumnin loppulauseelle ”Poliittisilla näytelmillä ei hyvinvointia rakenneta.” annan 10 pistettä!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu