Pääministeri ja Sijainen

Pari päivää sitten julkistin vapaavuoron puolella mielipiteeni siitä, saako pääministeri käydä kotibileissä tai ylipäätään, saako hän bilettää.

Tv -uutisia en nyt ole seurannut, mutta muualla esiin nostetut uutisotsakkeet (mm. Iltalehti, Iltasanomat, Seiska, myös tämä Uusi Suomi) ovat pitäneet huolen siitä, että kansalaisille on tihkutettu ”Sanna on bilettänyt” -infoa aina vaan, yksityiskohtia löytyy ja kaikennäköistä lisätietoa tulee tuutin täydeltä. Rouva pääministeri yrittää sitä sitten selittää, mitä tuli tehdyksi tai mitä ei tullut tehdyksi.

En tiedä muuta sanoa kuin että lopettaisivat jo tohkaamisen ja meuhkaamisen. Ihan kaikki.

Yksi asia kyllä on, joka taitaa olla vastaisen varalle selvitettävää ja se on: Virkamiehen oikeudet ja velvollisuudet.

Niitä on ainakin facebookissa esille nostettu ja erityisesti kohtaa: Vapaa-ajallaan virkamiehellä on oikeus osallistua yhteiskunnalliseen toimintaan ja esimerkiksi olla mukana yhdistyksissä ja politiikassa. Hän on kuitenkin virkamies myös työajan ulkopuolella: hänen on yksityishenkilönäkin käyttäydyttävä niin, ettei kansalaisten luottamus häneen tai hänen edustamaansa viranomaiseen vaarannu.

Omasta virkamieskaudestani (ikuisuus sitten) muistan, että kyllä minä ilmoitustaululle lappusia liitin kertomaan kuka oli tuuraajani, jos olin esim. lomilla. Mutta jos tansseissa kävin, niin en minä niitä henkilöstölle ihmeemmin ilmoitellut. Taisivat tietää ne päivät ja keikat ihan muutoinkin.

Mutta nämä valtakunnan tason johtajat!

Mitä pitäisi selventää tai tarkentaa, kun he vapaallaan ovat?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu