Sähkön siirtofirmat tukien maksajiksi!

 

Lakiluonnos valtion sähkötuesta on lähtenyt lausuntokierrokselle.

Sähköyhtiöt pohtivat nyt, miten sähkölaskujen takautuva kertakorvaus saadaan käytännössä toteutettua. Osa on aloittanut valmistelut, mutta osa odottaa lopullista päätöstä.

Aamulehden nettisivuilta löytyy laskuri, jota täyttämällä voi nähdä, tuleeko hyvitystä ja jos, niin kuinka paljon.

Minä kokeilin laskuria. Totesin, että kyllä-kyllä, hyvitystä tulee, eikä minun ilmeisesti tarvitse tehdä yhtään mitään. Odottelen vaan, milloin ja miten sähkön myyjä minulle hyvitystä suorittaa.

Mutta!

Sähkön myyjäni vaihtui joulukuun puolessavälissä. Miten meikäläisen (ehkä jonkun muun samanlaisen tapauksen) hyvitykset hoidetaan?

Maksaako firma, jonka kanssa sopimus päättyi hyvitystä suoraan minulle, siis ajalta 1.11-15.12.2022 vai onko tuo 16.12.2022 alkaneen sähkötoimittajan tehtävä?

Kerrottu on, että sähkön siirtoon ei tukea makseta, mutta minun mielestäni sujuvampaa olisi ollut, jos siirtofirmat olisi määrätty tukien maksajiksi.

Olisi tarkoittanut sitä, että sähkön toimittaja ilmoittaisi marras – joulukuun ajalta sähköstä perimänsä sentit kilowattitunneilta siirtofirmalle. Sehän sen kokonaiskulutuksenkin tietää. Nyt jos sähkön toimittajia on marras – joulukuun aikana enemmän kuin yksi, niin eipä taida ihan helppoa olla kertakorvausten selvittäminen ja maksaminen. Luulisin, että laskuja käsittelevät tietojärjestelmät nyt ainakin joutuvat enemmän kuin koetukselle.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu