Suudelmia maakuntamallille

Kokoomusedustajien mukaan hallituksen maakuntamalli tulee olemaan ”kuoleman suudelma” monille lähipalveluille.

Nyt en muuta voi sanoa kuin että samaa mieltä olen. Melkein samaa mieltä. Ja pitänee täydentää, korjata, paikata otsaketta. Ei mitään hempeää pusuttamista! Kuoleman suudelmia minäkin tässä tarkoitan.

Isoset päättäjät ovat todellakin milloin mistäkin syystä lopettaneet kunnissa monia palvelujaan. Ikäihmisille tuputetaan kotona asumista, mutta jos liikkuminen on kehnoa, niin silloin on myös asioitten hoito. Maakuntamalli tuskin palauttaa kylille posteja ja pankkeja, sillä eivät sellaiset minun mielestäni edes kuulu maakuntien päätäntävaltaan, mutta peruspalvelut, niistä kyllä pitäisi pitää huolta. Ja tarkasti sittenkin.

Esim. Salossa  (kuntaliitos v. 2009 / 10 kuntaa yhteen), isossa ja laajalla alueella olevassa kaupungissa, on palveluja entisistä kunnista, nykyisistä kaupunginosista lopetettu, muutettu tai siirretty. Jos ei muuta syytä löydy, niin sisäilmaongelma, sen esiin nostaminen on jo jotain. Ei voi olla oikein sekään, että maalaismaisemissa asuvaa iäkästä ihmistä melkein patistetaan muuttamaan kaupungin keskustaan, jos ja kun palvelujen antaminen ja järjestäminen  hänen kotiinsa koetaan hankalaksi järjestää.    

Minä en näe mitään hyvää maakuntamallissa. En usko, että ihmisten hoitoon pääsy ja hoitaminen silloin, kun tarvis on, saataisiin koko maahan yhdenvertaisesti toimivaksi. En usko, en.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu