Tapellaanpa jätteistä!

 Voi Hyvää Päivää taas tämänkin uutisen kanssa. Onkohan tällaista muuallakin maassa?Salolainen metallijäte kulki käsiteltäväksi Kajaaniin. Ja mitäkö siitä seurasi? Ei ympäristörikosta, mutta Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n toimitusjohtaja Jukka Heikkilä kyl parkuu! 

Kun keräävä taho, Salon Hyötykäyttö, ei ole kuljettanut jätteitä heille, vaan Kajaanin Romu Oy:lle kierrätettäväksi, niin tästä on aiheutunut rahallista menetystä LSJH:lle. Niin Heikkilä on laskenut ja antaa ymmärtää, että Salon Hyöytykäyttö on toiminut väärin!

En ole LSJH:n omaisuusohjeistuksiin perehtynyt, enkä edes yritä, mutta kyllä tällainen saivartelu tuntuu todella kummalliselta: ”Metallijätteestä pienmetallit kuten vanhat kattilat on luokiteltu LSJH:n omaisuudeksi. Säilyketölkit ja muut metallipakkaukset ovat puolestaan tuottajien omaisuutta.”

Nii. Että seuravan kerran, kun menen ”Rismaan” (lempparinimi Prismalle) ja ostan uuden kattilan, niin minun pitänee tsekata kattilan kyljestä joku lappunen, jossa lukee, mihin se viedään, kun siitä tulee roskiin hylättävä! Tai pitääkö minun mennä LSJH:n sivuille hakemaan ohjetta, miten pitää toimia, kun kattilani tai paistinpannuni on entinen? Ettei vaan ”sakkoja” tai muuta huomautusta mahdollisesta väärästä menettelystä tulisi!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu