Toiminta lopetettu -lappu EU:n ulko-ovelle
Elämme aikaa, jolloin yks sun toinen joutuu miettimään elämänsä ja elämisensä tärkeysjärjestyksiä. Sitten kun -ajatukset ja olevinaan tärkeätkin tarpeet tehdä tai saada huomenna, ylihuomenna ja tulevaisuudessa sitä ja tätä, kaikki sitku -toiveet siirtyvät tärkeysjärjestyksen numeroiksi viimeinen. Ykköseksi on paukahtanut korona. On mietittävä, miten minä ja lähipiirini tästä selviämme. Mietityttää myös, miten selviää Suomi ja koko muu maailma.
Helmikuussa en nähnyt mitään hyvää maakuntamallille, tänään saan aiheen taas kerran motkottaa EU:sta. Olen motkottanut aikaisemminkin.
EU:sta tykkäävä en ole. Nyt näyttää siltä, että ei -tykkääjiä löytyy Britannian jälkeen jostain muualtakin. Italia ainakin on älähtänyt: EU-erosta puhutaan jo täysin avoimesti.
Ja onhan tämä Eu:n lupaus nyt hätää kärsimässä: Euroopan unioni on vuodesta 1957 lähtien toiminut rauhan ja vaurauden puolesta kansalaistensa hyödyksi. Se auttaa suojelemaan kansalaisten perustavanlaatuisia poliittisia, sosiaalisia ja taloudellisia oikeuksia. Vaikka EU:n tuomat hyödyt voivat tuntua itsestäänselvyyksiltä, ne ovat konkreettinen osa jokapäiväistä elämäämme.
sekä tämä: EU:n sisämarkkinat ovat kehittyneimmät ja avoimimmat markkinat maailmassa. Ne perustuvat EU:n neljään keskeiseen vapauteen, joiden ansiosta EU:n kansalaiset voivat
-
asua tai työskennellä missä tahansa EU-maassa
-
siirtää varoja paikasta toiseen
-
myydä tuotteita ilman rajoituksia
-
tarjota palveluita tasavertaisin edellytyksin.
Rahasta kyllä tohkaavat ja mahdollisuudesta poiketa kansallisten budjettien valvonnasta, mutta miten on jäsenmaiden kansalaisten tilanne? Koronaa ei käsketä, eikä kielletä, ei Eu, eikä mikään muukaan taho. Näyttää siltä, että sekä Suomessa että muissa EU -maissa on jouduttu ja joudutaan koronan kanssa toiminaan ja siitä selviytymään ihan miten parhaaksi nähdään.
Jos minulla olisi valtaa, niin kiikuttaisin ”toiminta lopetettu” -lapun EU:n ulko-ovelle. Ei pelkästään koronan ajaksi, vaan ihan lopullisesti. Rahat, joita sinne jäsenmaksuina maksetaan, ne voisi kukin maa käyttää ihan miten itse tahtovat. Ja olisi jokaisen maan oma asia mm. se, siirretäänkö kellon viisareita kaksi kertaa vuodessa vai annetaanko niiden olla paikallaan.
Jotain yhteistyötä Euroopassa eri maiden kesken toki tarvitaan, mutta ei nykyistä EU -mammuttiorganisaatiota. Ei minun mielestäni.
Suomessa kurtturuusut ja lupiinit on saatu kiellettyjen listalle, karjalanpiirakoitten valmistus on ohjeistettu ja mämmin. Kevytautot joutuivat EU:n mustalle listalle ym. Onhan noita ohjeistuksia ja määräyksiä vuosien varrella tullut. Kysyn vaan, jotta miks. Ihan niinkuin Euroopan maat, niiden ylimmät päättäjät, olisivat jotenkin päästään vajaita, eivätkä tietäisi, mikä niille on hyvää, mikä huonoa, mitä kansalaisten parhaaksi pitää tehdä tai mitä tekemättä jättää.
Ilmoita asiaton viesti
Tottakai. Nyt on hyvä miettiä EU n tulevaisuutta.
Sen hyvän tarjoaminen, jota Suomellekin mainostettiin on muuttunut pakkopullaksi ja möhömahaiseksi hallinnoksi.
’’ Noin 6 % EU:n vuosibudjetista käytetään henkilöstö-, hallinto- ja kiinteistökuluihin.
Henkilöstö
Euroopan komissio on jaettu pääosastoihin, jotka vastaavat lähinnä valtionhallinnon ministeriöitä. Kukin pääosasto vastaa tietystä politiikanalasta tai palvelusta, kuten esimerkiksi kaupasta tai ympäristöasioista, ja sitä johtaa kyseisestä toimialueesta vastaavan komission jäsenen eli komissaarin alaisuudessa oleva pääjohtaja. Euroopan komissiossa on noin 32 000 työntekijää.
Euroopan parlamentin pääsihteeristössä ja eri poliittisissa ryhmissä työskentelee noin 7 500 henkilöä. Heidän lisäkseen tulevat parlamentin jäsenet sekä heidän henkilökuntansa. Euroopan unionin neuvoston pääsihteeristössä on noin 3 500 työntekijää. ’’
Lainaus
https://europa.eu/european-union/about-eu/figures/administration_fi
Paljon vähemmälläkin saadaan vapaa kaupankäynti sujumaan eri maiden välilllä. Kauppaliittona EU toimii, ja varmasti myös jokaisen omalla valuutalla.
Reilun kokoinen hallintokoneisto jokaisella maalla jo vanhastaan onkin. Jostain pitää tinkiä.
Ilmoita asiaton viesti
Jos joku olisi väittänyt vaikkapa 1985 että Neuvostoliitto, tuo suuri ja mahtava ihmisten onnela hajoaa ennen kuin kukko…. ei kun siis 1990, niin olisin voinut laittaa ison vedon sitä vastaan. Ja hävinnyt.
Sama on edessä kokeilulle tai Neuvostoliiton perijälle Eurostoliitolle ennemmin tai myöhemmin. Ja mieluummin ennemmin. Me emme tarvitse totalitaarisia keskushallintoja.
Ilmoita asiaton viesti
Tavaran ja ihmisten vapaa liikkuminen on ihan hyvä juttu. Muuta ei tarvita.
Tavaran vapaa likkuminen on sovittu ETA-sopimuksessa, ei EUssa. Eli kun EU vihdoin ja viimein kaatuu, tarkoittaa se kansalaisen kannalta sitä, että pitää näyttää rajalla passi.
Tosin siitäkin voidaan sopia maiden kesken ilman EUta. Näinhän Pohjoismaat tekivät jo 50-luvulla. Haittoja tästä ei ole ollut eikä Tukholmaan ole rakennettu mitään rakennuskompleksia, jossa sadat Pohjoismaiden edustajat pähkäävät jotain paperiliitinsovellusta tms.
Eikä ole nähty tuhansia lobbareita juoksemassa ristiin rastiin. (Bryssässä on 30 lobbaria jokaista edustajaa kohden).
Nyt ei ihmiset pääse liikkumaan, mutt’ eivät nykytilanteessa sen enempää pääsisi liikkumaan vaikka EUta ei olisi.
Jos EU jostakin syystä säilyisi tai jakautuisi osiin niin se pitää kuitenkin uudistaa kokonaan.
Henry
Ilmoita asiaton viesti
Näin olisi voitu menetellä b´vaan kun tarkoitus on koko ajan ollut rakentaa uusi Neu.. ei kun Eurostoliitto.
On haluttu rakentaa järjestelmä jossa jokainen ihminen toimii ja käyttäytyy täsmälleen käsletyllä tavalla. Ilman poikeusta.
Ilmoita asiaton viesti
Tällaiset uutiset
EU on valmis aloittamaan jäsenyysneuvottelut Pohjois-Makedonian kanssa – Ylen tiedot: Albanian tie unioniin mutkikkaampi
https://yle.fi/uutiset/3-11272112
koronan keskellä tuntuvat siltä, että EU:n ulkoministerit elävät jossain omassa kuplassaan!
Ilmoita asiaton viesti
Vieläkö joku muistaa, kuinka huolissaan polittinen eliitti oli aikanaan, että kelpaako Suomi EU:hun? Jos olisi ollut malttia edes vitkutella, niin Suomi olisi voinut neuvotella aika erikoiset ehdot liittymiselle.
EU:lla on kaksi vaihtoehtoa: joko kuolla pois tai siirtyä kohti diktatuuria.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen maataloutta EU on ainakin tukistanut, vaikka olevinas tukia maksaakin. Ihmettelen, mistä esim. nuorille viljelijöille riittää uskoa tulevaisuuteen?
Esittämistäsi vaihtoehdoista minusta parempi olisi, että EU kuolisi pois.
Ilmoita asiaton viesti
Aivan kuten Antero Ollila sanoi, odottamalla olisimme saaneet paremmat liittymisehdot ja viljelijöiden tukia ei tarvitsisi maksaa oman valtion pussista.
Mutta se on jo historiaa, nyt voidaan istahtaa kansituoleille ja katsella miten EU törmää mm. yhteisen rahan ongelmaan. Paras vaihtoehto olisi että Italia eroaa, mutta ei tule ikävä kyllä tapahtumaan.
Se pahempi vaihtoehto on että Italia jatkaa eurossa. Ja se tietää että mennään vielä syvemmälle kriisiin.
Ilmoita asiaton viesti
EU:ssa ei ole muuta vikaa kuin Unkari. Orbán toimi samalla tavalla kuin italialainen filosofi ja valtiomies Niccolò Machiavelli renessanssin kaudella opetti: hyvän kriisin tuomia mahdollisuuksia ei kannata jättää hyödyntämättä. Nyt tuo valehteleva populisti yrittää koronaa keppihevosena käyttäen karauttaa diktaattoriksi Putinin malliin.
https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4238557-unkarin-orban-viimeistelee-diktatuurin-koronan-varjolla?fbclid=IwAR2NsI0N8zQSMWfEdSpJk5F07Yqt7fkkSh5NYbgUBVuVyEbYbu7pCo6m9rA
Ilmoita asiaton viesti
Tästä uutisesta minä tykkään!
Kaikkien aikojen rahariita
EU:n rikkaat ja köyhät maat kiistelevät tulevien vuosien budjetista kriisitunnelmissa. Pandemiasta selviäminen vaatisi solidaarisuutta.
EUROOPPA 09.04.2020 06:00
TEKSTI SILJA LANAS CAVADA GRAFIIKKA HANNU KYYRIÄINEN
”EU:n seitsenvuotinen budjetti odottaa yhä pöydällä. Budjettineuvottelut ovat jo nyt enemmän myöhässä kuin koskaan, EU-komissiosta viestitään huolestuneena.
Riski siitä, että neuvottelut päättyvät vuoden lopussa tuloksettomina, kasvaa koko ajan.”
https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2020/04/14/33978
Ilmoita asiaton viesti