Tuleva hallitus ja ikäihmisten tulevaisuus?

Ihokarvat nousee kananlihalle, kun käy läpi STM:n helmikuista raporttia. Raportti on virkapuheenvuoro tulevan hallituskauden haasteista ja ratkaisujen suunnista.

Ikäihmisten määrä kasvaa ja työikäisen väestön määrä pienenee, joten on tuossa taiteilemista, jos Petteri Orpo kokoomuksen vaaliohjelman lupauksilla tätä maata seuraavat neljä vuotta eteenpäin vie. Tällaisia ovat mm. ikäihmisille lupailleet: Turvaamme jokaiselle ikäihmiselle arvokkaan vanhuuden. Laitamme ympärivuorokautisen hoidon, asumispalvelut, kotihoidon ja omaishoidon kuntoon kokonaisuutena. Tuemme omaishoitajien jaksamista.Huolehdimme senioreiden aktiivisen elämäntavan ylläpidosta.”

On siinä turvaamista, sillä jos viime vuonna 75 vuotta täyttäneitä suomalaisia oli noin 600 000, niin vuonna 2030 heitä arvioidaan olevan jo noin 780 000.

Kunnollista strategiaa hoitajien lisäämiseksi ei tällä maalla ole ja meiltä puuttuu myös kokokuva hoitotyön nykytilanteesta. Sote-henkilöstön tiedot ovat hajallaan ja ne ovat puutteellisia. Tulevaisuus ei siis hyvältä näytä, sillä esim. lähihoitajia valmistuu aivan liian vähän suhteessa ikääntyneiden määrään.

Hoitajista ja hoitomitoituksesta tohkattiin päättyneellä hallituskaudella, mutta tuliko parannausta.

Ei tullut!

Jos kunnissa ei ole ollut hoitajia riittävästi, niin uutiset ovat kertoneet, että lain kirjain on täytetty jättämällä esim. hoivakotipaikkoja tyhjäksi.

Onko se tätä myös tulevaisuudessa?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu