Voi Posti, Posti, mihin meitä viet?

Piti oikein googlettaa, mitä kerrotaan Postista. Jos nämä tiedot paikkaansa pitävät, niin ainakin tällaista kerrotaan: Posti on suomalainen yhtiö, jonka toimialana on postitoiminta, logistiikka ja taloushallinnon palvelut. Yhtiön omistavat Suomen valtio ja Valtion kehitysyhtiö Vake. Ja tällaista luvataan: Posti Groupin tytäryhtiöllä, Posti Oy:llä, on Suomessa yleispalveluvelvoite, joka sisältää muun muassa kaikissa Suomen kunnissa arkisin toimivat kirje- ja pakettipalvelut. Ahvenanmaan maakunnassa toimii itsenäinen postilaitos Åland Post.

On siis yleispalveluvelvoite, joka sisältää arkisin toimivat kirje- ja pakettipalvelut.

Sanomalehdistä ei puhuta mitään, siis siitä, kenelle se jakelu kuuluu, joten googletin lisää ja löysin tällaista: Suomessa merkittävä osa, noin 80 prosenttia sanomalehtien jakeluvolyymista jaetaan aamuyön tunteina nk. varhaisjakeluna. Loput sanomalehdistä jaetaan pääosin Postin perusjakeluna, mikä tarkoittaa että lehti toimitetaan perille kirjeiden ja muiden Postin perusjakelussa olevien tuotteiden kanssa. Varhaisjakelusta huolehtivat Suomessa Posti ja useat alueelliset jakeluyhtiöt. Kaupunkilehtien jakelusta vastaavat valtaosin yksityiset, alueelliset jakeluyhtiöt.

Siis 80 prosenttia sanomalehdistä jaetaan aamuyön tunteina. Sellaisesta huolehtivat Suomen Posti ja alueelliset jakeluyhtiöt. Maininta on useat sellaiset.

20 prosenttia on sitten ilmeisesti ihan jotain muuta. Tällaista Somero -malliako? Paikallislehdestämme luen, että Posti on siirtänyt lajittelunsa Somerolta Forssaan ja se tietää mm. sitä, että joillekin postin saaminen keikahtaa illan puolelle.  

Jos ja kun klo 19.00 siinä sitten samassa on (niin kerrotaan) päivän sanomalehdet, niin mitä se sellainen toiminta on? 

Nii. Että mitä hyötyä on sanomalehdestä, jossa uutiset illalla luettaessa ovat kuin menneitä muistelisi?

Aamukaffeen aikaan minä ainakin lehteni haluan lukaista!

Voi Posti, Posti, mihin meitä viet?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu