Häiriö linnut, vaaralliset sudet ja ilvekset, sotkevat hanhet ja lokit

Paluu kivikauteen? Kivikaudella ihminen tappoi syödäkseen petoja ja lintuja. Silloin ei niihin liittyvistä sairauksista välitetty, eikä tiedetty. Vuosisatojen kuluessa ihminen on monen erehdyksen kautta tappanut monia eläimiä sukupuuttoon maapallolla, eikä siihen liity nälkä pelkästään. Nämä sukupuuttot ovat osittain johtuneet ihmisen pelosta, jonkin verran jopa tarpeesta ja ehkä eniten rahan takia.

Eläimet ovat osa luontoa jota meilläkin niin kovin vaalitaan… julkisuudessa? On eläinsuojelioita, on järjestöjä ja monia jotka yrittävät ”auttaa” luonnon pysymistä mahdolisimman monimuotoisena. Kysymys kuuluukin, miksi me tarvitsemme kaikkia näitä suojelioita, jotta säilyttäisimme luonnon monimuotoisuuden? Eikö jokainen ihminen itse ole se järjellinen olento, joka osaisi ajatella että tuon luonnon  suojelu olisi tärkeää?

Täällä on  nyt syyllistetty susia, hanhia ja nyt naakkoja. Susia pelätään ja hanhet, lokit ja naakat sotkee ja syö peltoilta evästä. Miksi aseen pitää olla joukkotuho? Tällä tekniikalla joka meillä on, varmasti löytyisi muitakin ratkaisuja, kuin lintujen järjetön tappaminen? Näin meillä Satakunnassa on nyt päätetty että kaikki nyt tappaamaan naakkoja pellon reuniin.

Nyt jo on ongelmia kun niitä mehiläisiä ja muita öttiäisiä ei löydy(myrkytykset), vaan niitäkin pitää houkutella ”ötökkähotelleila” sun muilla risukoilla, jotta pölyttäjiä olisi.

Susista olisi juttua kerrottavaksi vaikka ja kuinka ja kaikki tuhot olivat tuossa hetki sitten suden tekemiä, kunnes nyt sitten huomattiin että se ilveskin osallistuu tappotyöhön yhtälailla. Olen asunut susien ja karhun keskellä hevosen ja koirien kanssa vuosia ja ne eivät edes lähestyneet tontin rajaa, koska niillä oli syötävää yllin kyllin lähistön metsissä.

Miksi ihminen ei voi elää eläinten kanssa symbioosissa? Miksi kaikki eläimet vaan häiritsevät ihmistä? Se että useat eläimet ovat nyt sopeutuneet meidän elämäämme ja uskaltautuvat nurkille, niin senhän pitäisi olla se hyvä asia. Pelkotilat ovat loppujen lopuksi ihan turhia. Me ihan varmasti löytäisimme muita ratkaisuja, kuin kaiken tappamisen sukupuuttoon niiden häiriön takia.

Suojellaan yhdessä luonnon monimuotoisuutta ja annetaan niiden eläintenkin elää meidän keskuudessamme.

 

Marju Nikkari
Keskusta Säkylä

Aina huutelemassa jossain päin somea. Halu vaikuttaa asioihin on kova. Mielipiteellä on väliä, mutta turha jatkaa jos se jollain on toinen. Kaikilla on oikeus mielipiteeseen, niin kauan kunhan se ei mene henkilökohtaisuuksiin ivaten toista :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu