Suomessa ei saa tehdä töitä

Olen osa-aikaisella työkyvyttömyyseläkkeellä. Saan eläkettä käteen noin 800 € / kuukaudessa.

Minulla on ansioraja joka on noin 1000 € brutto, jonka yli en saa tehdä työtä. Mediaani palkkani olisi kokoaika työssä minimissään 3000 € tällä hetkellä. Kukaan ei ota työhön ihmistä joka vain pistäytyy työssä . . . Joskus! Kukaan ei ota työhön, koska olen sairas, vaikka voisinkin tehdä osa-aikaisena työtä.

Miksi? Miksi en saa tienata elinkeinoani työllä, jota voisin osan aikaa tehdä ja jolla haluaisin kerryttää sitä tulevaa vanhuuseläkettä?

Ymmärrän toki, että jokin tuloraja voi olla, mutta sen pitää olla realistinen! Minä en edes pystyisi tekemään kokoaikatyötä liikuntaelinsairauden takia.

Minulle sanotaan vain, että voithan laittaa sen eläkkeen lepäämään. Ai niinkö? No kun en voi tehdä niin paljoa työtä, josta saisi niin paljon palkkaa, että sillä eläisi.

Sitten on nuo opiskelijat! Heilläkin on kaiken maailman liiba daaba tulorajoja. Et saa asumistukea, et saa opintotukea jne.

Tähän en ole niin perehtynyt, mutta kyllä tuo 870 € / kuukaudessa kuulostaa aivan liian pieneltä tulorajalta?

Kaikilla opiskelijoilla ei ole rikasta mammaa tai isukkia joka maksaisi viulut!

Ulosoton velkaiset! Kuka haluaa tehdä työtä ja sittenkin joutuu hakemaan tukia, koska työstä ei jää mitään käteen!

Koko ulosottokaari pitäisi muuttaa sellaiseksi jossa käteen jäisi työstä sitä palkkaa jolla elää.

Pahimmillaan käteen jää se tonni, jolla kukaan ei elä ja maksa siitä vielä asumisen kuluja.

On velkaisia jotka ovat olleet vuosikymmeniä hankalassa tilanteessa. Tämä ei ole oikein. Monet ovat velkaantuneet jopa ilman omaa syytään ! Ihan todella!

Jos luotaisiin järjestelmä jossa kaikki 10 000 € velka saldon omaavat, velkaiset automaattisesti pääsisivät velkajärjestelyn piiriin, jossa NIMENOMAAN velkaneuvonnassa lasketaan järjellisiä summia kuukausittain maksettavaksi sinne. Minusta tämä ei tarvitsisi edes mitään käräjäoikeuden päätöksiä eli siellä oleva ruuhkautuminen helpottuisi ja että ne ulosottovirkailijoiden työt helpottuisivat. Myös se että velkaantuneelle lasketaan maalaisjärjellä se kuukausisumma, joka helpottaisi sitä työhön lähtöä.

Velkajärjestelyä voitaisiin muuttaa sitäkin. Se voisi olla pidempi ja siitä maksettavat velat voitaisiin järjestellä sellaisiksi, että mahdollisuuksien mukaan kaikki saisivat lähes omansa takaisin.

Miksi ulosoton pitää olla jokin rankaisukeino? Eikös tässä jo eletä 2020 lukua ja asioita voisi hiukan järkeistää. Voisimmeko heittää tuon keskiaikaisen 1600 -luvun toimintamallin jo sinne romukoppaan?

Eläkeläiset muut. Minusta ainakin verotus on järkyttävä! Sillekin voisi tehdä jotain. Jos haluaa tehdä vielä työtä, niin ei se kyllä ketään inspiroi työtä tekemään.

Nämä tuskin oli tässä, mutta kyllähän nyt on niin, että jokaisella ihmisellä on perussoikeus tehdä työtä elääkseen palkalla, jonka tienaa.

Se on perustuslaillinen oikeus!

LÄHTÖKOHDAN tulee olla se, että palkalla eletään, eikä se että joutuu hakemaan jotain tukea elääkseen, koska Suomi lohkaisee liikaa itselleen.

Marju Nikkari
Keskusta Säkylä

Aina huutelemassa jossain päin somea. Halu vaikuttaa asioihin on kova. Mielipiteellä on väliä, mutta turha jatkaa jos se jollain on toinen. Kaikilla on oikeus mielipiteeseen, niin kauan kunhan se ei mene henkilökohtaisuuksiin ivaten toista :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu