Mitä uutta vuoden 2024 oman firman TYKY/TYHY päiville keksisi

front view young female in night robe and wearing eye mask preparing to sleep posing and smiling on the yellow background sleep female darkness color night

Oma yrittäjähistoriani vie menneisyyteen. 90-luvulla vedin ohjelmatoimistoa, mutta silloin asiakkainani olivat ravintolat ja hotellit 99% ja vain harvoin teimme jotain suoraan yritysten kanssa. Vaikka kyseessä olisi ollut yritystapahtuma, kumppanimme ja tilaajamme oli ravintola tai hotelli. Noista ajoista on jo aikaa, sillä myin viimeiset palaset ohjelmatoimistosta 2000-luvun alkuvuosina ja sanoin good bye sille liiketoiminnalle. Sittemmin olen kyllä usein ollut tekemisessä markkinoinnin ja mainonnan kautta ravintoloitsijoiden ja hotellien kanssa ohjelmistosuunnittelusta ja muusta, mutta nyt viime aikoina vähän myös työhyvinvoinnin suhteen. Työhyvinvointi, tiimiytyminen, kehittyminen ja yhdessä tekeminen ovat asioita, jotka ovat yritysten toimivuuden kannalta todella merkittäviä, ja aina yrittäjät ja johtoryhmä eivät muista kertoa tätä arvostustaan työntekijöille. TYHY/TYKY päivät ovat tähän hyviä mahdollisuuksia, ja tässä joitain kenties uusiakin ajatuksia noille päiville:

Luonto ja ulkoilu

Retkeily ja luontopoluilla kulkeminen ovat loistavia tapoja rentoutua ja nauttia raikkaasta ilmasta. Järjestäkää opastettu retki lähimetsään tai kansallispuistoon, jossa työntekijät voivat tutustua paikalliseen kasvistoon ja eläimistöön. Lisäksi voitte yhdistää retkeilyyn joogaa tai mindfulness-harjoituksia, jotka tukevat mielenrauhaa ja stressinhallintaa.

Hyvinvointi ja terveys

Vuoden 2024 TYKY/TYHY-päivät voivat keskittyä myös henkilökohtaiseen hyvinvointiin ja terveyteen. Järjestäkää työpajoja, joissa käsitellään terveellistä ruokavaliota, unen merkitystä ja henkistä hyvinvointia. Voitte myös tarjota työntekijöille mahdollisuuden kokeilla erilaisia liikuntamuotoja, kuten pilatesta, crossfitiä tai vaikkapa kiipeilyä.

Tiimityö ja yhteistyö

Tiimiyhteistyön ja yhteishengen vahvistaminen on tärkeää. Järjestäkää ryhmäaktiviteetteja, jotka vaativat yhteistyötä ja luovaa ongelmanratkaisua. Esimerkiksi pakohuonepelit, ryhmätyötä vaativat rakennustehtävät tai strategiapelit ovat mainioita vaihtoehtoja.

Taikuri ja koomikko tuomassa viihdettä TYKY-päivään

Kun suunnittelet TYKY-päivää, joka jää mieleen pitkäksi aikaa, taikurin ja koomikon yhdistelmä on loistava valinta. Nämä viihdyttäjät tuovat tapahtumaan ainutlaatuisen tunnelman, jossa yhdistyvät taikuuden mysteeri ja komedian ilo.

Taikurin lumo ja koomikon nauru

Taikuri tuo TYKY-päivään taianomaisen elementin. Hän hämmästyttää ja viihdyttää yleisöä näyttävillä tempuilla ja mielen illuusioilla. Taikuri voi räätälöidä esityksensä sopimaan yrityksenne henkeen, olipa se sitten hienostunut ja elegantti tai rento ja hauska.

Koomikko puolestaan tuo tilaisuuteen keveyttä ja naurua. Hän osaa käsitellä arkipäivän tilanteita huumorin kautta ja saa työntekijät unohtamaan hetkeksi työpaineet. Koomikko voi myös sisällyttää yrityskulttuuriinne sopivia vitsejä, mikä tekee esityksestä henkilökohtaisemman ja merkityksellisemmän.

Yhdistämällä taikuus ja huumori

Kun taikuri ja koomikko yhdistävät voimansa, he luovat ainutlaatuisen ja monipuolisen viihdekokemuksen. He voivat vuorotella esityksissään tai jopa tehdä yhteistyötä luoden sketsejä, joissa yhdistyvät sekä taikuus että komedia. Tämä yhdistelmä pitää yleisön varpaillaan ja tarjoaa jatkuvasti uusia yllätyksiä.

Räätälöity kokemus

Taikurin ja koomikon yhteistyö mahdollistaa ohjelman räätälöinnin erityisesti teidän TYKY-päiväänne varten. He voivat suunnitella esityksensä yrityksenne arvojen ja työntekijöiden mieltymysten mukaan, mikä tekee tapahtumasta entistä merkityksellisemmän.

Kulttuuri ja taide

Kulttuurin ja taiteen maailma tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia TYKY/TYHY-päiville. Vierailu taidenäyttelyissä, työpajat, joissa työntekijät voivat itse kokeilla eri taiteen muotoja, tai vaikkapa interaktiiviset teatteriesitykset, voivat olla inspiroivia kokemuksia.

Teknologia ja innovaatio

Teknologia on nykypäivänä erottamaton osa elämäämme ja työtämme. TYKY/TYHY-päivillä voidaan tutustua uusiin teknologioihin, kuten virtuaalitodellisuuteen, robottitekniikkaan tai älykotiin liittyviin innovaatioihin. Järjestäkää esimerkiksi työpajoja, joissa työntekijät voivat itse suunnitella ja rakentaa pieniä robotteja.

Elämysmatkat

Yrityksen TYKY/TYHY-päivät voivat sisältää myös elämysmatkoja. Nämä matkat voivat olla kotimaan päiväretkiä tai jopa lyhyitä ulkomaanmatkoja, joissa tutustutaan uusiin kulttuureihin ja ympäristöihin. Tällaiset matkat ovat erinomainen tapa tutustua kollegoihin uudessa ympäristössä ja luoda yhteisiä muistoja.

Ruoka ja juoma

Yhteinen ruokailu yhdistää ihmisiä, ja se voi olla olennainen osa TYKY/TYHY-päivää. Järjestäkää kokkauskursseja, viininmaistajaisia tai tutustukaa paikallisiin ruokakulttuureihin. Tämä ei ainoastaan tarjoa herkullisia elämyksiä, vaan myös edistää tiimityöskentelyä ja luovuutta.

Lista: Vuoden 2024 TYKY/TYHY-päivien ideat

  1. Luontoaktiviteetit – Retkeily, jooga, mindfulness
  2. Hyvinvointi ja terveys – Terveysworkshopit, liikuntakokeilut
  3. Tiimityö ja yhteistyö – Ryhmätehtävät, pakohuoneet
  4. Viihdettä päivää: Taikuri ja koomikko
  5. Kulttuuri ja taide – Taidetyöpajat, näyttelyvierailut
  6. Teknologia ja innovaatio – VR-kokemukset, robotiikkatyöpajat
  7. Elämysmatkat – Kotimaan retket, ulkomaanmatkat
  8. Ruoka ja juoma – Kokkauskurssit, viininmaistajaiset

Näiden ideoiden avulla voitte luoda unohtumattomia ja merkityksellisiä TYKY/TYHY-päiviä vuodelle 2024. Tärkeintä on valita aktiviteetit, jotka sopivat parhaiten yrityksenne kulttuuriin ja työntekijöiden mieltymyksiin.

Markkinakettu
Sitoutumaton Lohja

Yksityisyrittäjä jo 80-luvun lopulta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu