Näin voit helposti säästää rahaa – 4 käytännöllistä vinkkiä

Saako rahan säästäminen aiheena sinut kokemaan hieman syyllisyyttä? Yrität aloittaa rahan säästämisen, mutta lykkäät säästämisen aloittamisen aina tulevaisuuteen. Autosi tarvitsee uudet renkaat, teini-ikäinen lapsesi tarvitsee uuden tietokoneen, tai talosi tarvitsee uuden katon. Joten et aloita säästämistä vielä, mutta uskottelet itsellesi, että tulet aloittamaan säästämisen vielä joku päivä.

Kerrot itsellesi, että alat säästämään rahaa tietyn ikäisenä tai saatuasi ylennyksen töissä. Mutta todellisuudessa aloitat rahan säästämisen vasta opittuasi terveellisiä rahankäyttötottumuksia ja, kun teet tulevaisuuden tarpeistasi nykyisiä halujasi tärkeämpiä – eli kun asetat rahan säästämisen etusijalle.

Eikä sinun tarvitse tietää kaikkea säästämisestä ennen sen aloittamista. On olemassa monia käytännön tapoja säästää rahaa. Muutamalla muutoksella kulutuskäyttäytymiseesi voit alkaa säästää rahaa nopeasti. Säästäminen ei ole rakettitiedettä, vaikka sen aloittaminen voikin olla joillekin vaikeaa.

Maksa velat pois

Kuukausittaiset lainaerät kuuluvat tavallisten ihmisten suurimpiin menoeriin. Velat riistävät tulojasi! Joten sinun täytyy hankkiutua eroon veloistasi niin pian kuin voit.

Nopein tapa maksaa lainat pois, on maksaa lainasi järjestyksessä takaisin pienimmistä lainoista suurimpiin. Näin korkeakorkoiset pienlainat eivät riistä tulojasi tarpeettoman pitkään. Vaihtoehtoisesti voit myös yhdistää kalliimmat pienlainasi yhdeksi isommaksi edullisemmaksi lainaksi esimerkiksi Matchbanker lainavertailu palvelussa. Yhdistelylainan avulla voit maksaa kalliimmat lainasi heti pois ja välttyä tarpeettomilta kuukausittaisilta tilinhoitokuluilta.

Säästä rahaa päivittäisostoksissa

Tehtyään budjetin useimmat ihmiset ovat järkyttyneitä saadessaan selville, kuinka paljon he käyttävät rahaa ruokakaupassa kuukausittain. On niin helppoa kävellä ruokakauppojen käytävien läpi ja tarttua keksipakettiin siellä ja ottaa sipsipussi matkaan sieltä. Mutta nämä pienet ostokset (budjettirikolliset) lisäävät menojasi huomattavasti kuukausittain, ja saavat sinut käyttämään paljon enemmän rahaa kuin olit alun perin suunnitellut.

Voit säästää paljon rahaa päivittäistavaroissa suunnittelemalla viikon ateriasi etukäteen ja katsomalla huolellisesti mitä sinulla on jo ruokakaapissasi ennen kuin lähdet kauppaan. Koska miksi haluaisit ostaa asioita, joita sinulla jo on? Ja jos todella haluat pysyä suunnitelmassasi, kannattaa lapset jättää kotiin kauppareissun ajaksi.

Peru automaattiset tilaukset

Maksat luultavasti monista automaattisista tilauksista joka kuukausi, kuten Netflixistä, Hulusta, Spotifysta, kuntosali jäsenyydestä tai Amazon Primesta. Jos haluat säästää rahaa voit peruuttaa ne tilaukset, joita et käytä säännöllisesti.

Jos peruutat jonkin tilauksen ja päätät myöhemmin, ettet pärjää ilman sitä, tilaa se uudelleen, mutta vain, jos se sopii uuteen ja parannettuun budjettiisi. Kannattaa harkita myös jäsenyytesi jakamista perheesi tai ystäviesi kanssa niiden tilausten kohdalla, joita aiot käyttää. Monet suoratoistopalvelut, kuten Netflix ja Hulu, antavat sinun katsella suosikkiohjelmiasi kahdelta tai useammalta näytöltä. Näin kaikki voivat voittaa ja säästää!

Älä osta brändituotteita

Yksi helpoimmista tavoista säästää rahaa on antaa brändituotteille kenkää. Useimmissa tapauksissa ainoa parempi asia brändituotteissa on markkinointi. Katso tuota laatikkoa! Tuon paidan logo on niin hieno! Brändituotteissa ei ole mitään muuta hyvää. Lääkkeiden, peruselintarvikkeiden (kuten riisien ja papujen), siivoustarvikkeiden ja paperituotteiden tavalliset versiot maksavat paljon vähemmän kuin niiden brändiversiot.

Aloita säästäminen jo tänään

Voit lopettaa kädestä suuhun elämäisen yksinkertaisella salaisuudella: Laadi budjetti ennen jokaisen kuukauden alkua. Budjetin laatimisessa on kyse tarkoituksellisuudesta. Se auttaa sinua luomaan suunnitelman, jotta voit nähdä, mihin rahasi menevät, ja selvittää, kuinka paljon voit todella säästää kuukaudessa.

Laatiessasi budjetin, annat jokaiselle eurolle tehtävän ennen kuin säästät tai käytät sen. Muista tämä: sillä ei ole juuri väliä kuinka paljon rahaa ansaitset, tärkeintä säästämisessä on se, kuinka käytät ansaitsemasi rahat.

Markkinakettu
Sitoutumaton Lohja

Yksityisyrittäjä jo 80-luvun lopulta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu