Vuosi 2020 ja järkikäyttäytyminen

Olen ehtinyt jo jonkin verran nähdä maailmaa. Pidän myös itseäni keskiverto älykkäänä eli tiedän sentään jotain jostain. Osaan myös toivottavasti ajatella itse, joten olen mm. ottanut autossa ja töissä käyttööni käsien desinfioinnin säännöllisesti. Kaupassa tai isommassa paikassa käydessäni käytän nykyään kasvomaskia. En pidä siitä, enkä ole 100 %, että auttaako se minua, mutta luotan että joka tapauksessa se antaa jotain lisäturvaa. Vaikka useimmat meistä, jotka ovat sairastaneet tai tulevat sairastamaan koronan, sairastavat sen lievänä, mutta en halua tietentahtoen testata, kummalla tavalla sen itse sairastan. Ihan tarpeeksi usein olen ollut päivystyksessä tarkkailussa hengitysteiden mennessä kohti sulkua allergisen reaktion vuoksi. Joten, jos maski ja käsien pesu edistää – teen sen.

Tänään kävimme töiden jälkeen hakemassa erinäisiä tuotteita Ikeasta, Espoosta. Ajattelin, että siellä ainakin suurin osa on ottanut ohjeet kuuleviin korviinsa ja useammalla on maskit – kuinka oli todellisuudessa? Maskeja oli kyllä työntekijöillä, mutta tavaratalon asiakkaista yllättävän isolla osalla ei ollut maskeja. Ja mikä minusta erikoisinta, samassa seurueessa oli useimmiten sekä maskittomia, että maskillisia. Eli tällä logiikalla näissä kodeissa varmasti mietitään asia siten, että niillä joilla on maski käytössä ei voi tulla koronaan myöskään niiltä perheen jäseniltä tai kavereilta, jotka ovat samassa porukassa ilman maskia(!) – en vain ymmärrä.

Entä sitten media? Me tiedämme, että tilastollisesti korona ei ole täyttänyt sairaaloita vielä niin paljoa kuin ehkä isot toimet olisivat voineet ”vaatia”. On totta että sadat tuhannet yritykset ja yrittäjät kokevat tänä vuonna kovia, ja on totta, että vastuullisuus muuttaa muotoaan tämän vuoden kuluessa. Jos me vaadimme isoon ääneen yrityksiltä ja valtiolta vastuullisuutta, olemmeko me yksilöinä valmiita toimimaan vastuullisesti?

Jo nyt mekin olemme siirtyneet pääosin etätöihin, mutta valitettavasti mainosteippaamon työt ovat aikalailla asiakkaan tiloissa tehtäviä, joten tulemme jatkossakin liikkumaan – tuli sitten niitä polttoaineikorotuksia tai pääkaupunkiseudun liikennetulleja – jippi.

 

Markkinakettu

Yksityisyrittäjä jo 80-luvun lopulta. Omia ajatuksia löytyy osoitteesta <a href="http://markkinakettu.blogspot.com/" title="http://markkinakettu.blogspot.com/">http://markkinakettu.blogspot.com/</a> ja facebookista <a href="https://www.facebook.com/markkinointiguru/" title="www.facebook.com/markkinointiguru">www.facebook.com/markkinointiguru</a> Jos intoa ja aikaa riittää niin firmasta lisätietoja löytyy kotisivuilta <a href="http://www.ertuki.fi" title="www.ertuki.fi">www.ertuki.fi</a> ja tekemiäni videoita YouTubesta kanavalta: eRoom

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu