Hilkka Ahteen ja Timo Rädyn vakava tapaus tihkuu seksiä

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n puheenjohtaja Timo Räty ja liiton hallituksen erottama viestintäpäällikkö Hilkka Ahde pysyvät otsikoissa. Lähes samanaikaisesti tapahtui Sähköliitossa: liiton hallitus erotti puheenjohtaja Martti Alakosken johdolla viestintäpäällikkö Paavo Holin.

Molemmissa tapauksissa erotetut puhuvat työpaikkakiusaamisesta. Väitteet itsessään ovat hyvin vakavasti otettavia ja inhimillistä kärsimystä ei pidä väheksyä. Miksi Ahteen ja ja Rädyn tapaus sitten tihkuu mediaseksiä, kun Alakosken ja Holin nimistä harva on edes kuullut?

Ensinnäkin: pelkkä AKT on kiinnostava ja vähän inhottukin. Se on ärhäkkä lakkojen järjestäjä, joten lakotonta maailmaa jonkinmoisena ideaalina pitävä kaupallinen lehdistö pitää ay-pomoa jo lähtökohtaisesti vähintään epäilyttävänä.

Toisekseen: Räty on mies ja Ahde on nainen. Asetelma on paljon draamallisempi kuin kahden miehen välinen kiista.

Kolmanneksi: Ahde on viihdemaailmastakin tuttu julkkis ja Rädystäkin on tullut työtehtäviensä myötä julkisuuden hahmo. Sillä asetelmalla myydään lehtiä ja tehdään klikkijuttuja verkkoon.

Neljänneksi: Ahde tietää, miten julkisuus toimii ja Rätykin näköjään. Tämä ei ainakaan vähennä julkisuuden hyödyntämistä.

Viidenneksi: AKT:ssa käydään valtataistelua. Erilaiset toimijat AKT:n piiristä suoltavat toimittajille faktaa ja fiktiota sopivassa suhteessa ja ne päätyvät mediaan.

Kuudenneksi: Ahteen erottamisessa on saattanut tapahtua laittomuus, koska se tehtiin viranomaisselvityksen ollessa käynnissä. Mediassa laittomuudesta tunnutaan olevan ilman oikeuden päätöksiäkin hämmästyttävän varmoja.

PS. Jostain löysi sunnuntaina Helsingin Sanomien sivuille tiensä väite Ahteen ja Rädyn takavuosien suhteesta. Räty tyrmäsi seksisuhteen tänä aamuna MTV3:n Huomenta Suomessa. Mikä lie totuus siitä ja mitä kaikkea ilmeneekään poliisitutkinnasta? Ketä kiinnostaa? Pakko myöntää, että ainakin minua.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu