Nats-kiwi pilkkasi suomalaisia ja muutama muukin älähti

Ensin ajattelin, että kaikki vanhat mitä norsu ajattelee meistä -vitsit ovat tulleet lihaksi, kun uusiseelantilainen liikenneministeri Gerry Brownlee intoutui käyttämään suomalaisia hyväksi paikallisessa sisäpolitiikassa ja Suomessa alkoi kohina.

Hän sanoi Suomesta muutamia tosiasioitakin, mutta myös, ettemme kouluta kansalaisiamme ja kunnioita naisia. Näistä virheellisistä heitoista heräsi suuttumusta oikeutetustikin.

Pöllämystyneitä ei olla vain Suomessa, vaan Uudessa-Seelannissa asuvan ystäväni Merja Myllylahden perustama Facebook-ryhmä on tuonut esiin myös uusiseelantilaisia, bulgarialaisia ja muita Suomi-faneja, joiden mielestä Brownlee on törppö.

Send Kiwi Minister Gerry Brownlee to Finland to learn some facts-Facebook-ryhmässä levitetään jo tietoa, että Uudessa-Seelannissa, toisin kuin Suomessa, on älyttömän kallista, surkeat asumisolot ja onnettomat tulot suhteessa kuluihin. Joku muistutti, että siellä vasta osataankin suuttua, jos heitä arvostellaan.

Överiksi menevät nämäkin yleistykset, koska kyseessä on Suomen lailla yksi maailman parhaiten toimeen tulevista maista ja kiweiksi kutsutut ihmisetkin tiettävästi mukavia.Uuden-Seelannin sisäpolitiikka on sanallisesti Suomea oleellisesti värikkämpää, mutta ministeri Brownlee on jopa sikäläisittäin värikäs veikko. Oikeistopuolue National Partyä eli sikäläisittäin ”Natsiä” edustava mies on joutunut Wikipedian mukaan maksamaan 8500 dollarin korvauksen mielenosoittajalle jonka hän tönäisi alas korokkeelta vuoden 1999 vaalikampanjan aikana.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu