Missä hyvien veljien asuntokauppa siellä Toffe

Christoffer Taxell on poikkeuksellisen ansioitunut suomalainen yhteiskunnallinen toimija. Arvoltaan Toffeksi kutsuttu mies on ministeri.

Takana ovat pitkäaikainen kansanedustajan ura, puolueen puheenjohtajuus, oikeusministerin ja opetusministerin posti, Partekin toimitusjohtajuus, Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtajuus, Finnairin hallituksen puheenjohtajuus, perustuslakiuudistusta pohtineen niin sanotun Taxellin komitean vetäminen jne jne.

Tänään Christoffer Taxellin nimi pomppasi jo toistamiseen esiin isojen herrojen asuntokauppojen yhteydessä: kävi ilmi, että kohuttuja kauppoja puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) asunnolla teki varakas Stiftelsen för Åbo Akademi. Uusi Suomi kertoi ensimmäisenä, että Wallinin asunto on ostettu säätiöön isolla hinnalla Taxellin johtaman hallituksen alaisuudessa.

Edellisellä kerralla Taxellin nimi pulpahti pintaan, kun hän oli ilmeisen aktiivisesti järjestämässä Ilmarisen kanssa kauppoja Finnairiin hankkimansa Mika Vehviläisen asunnon kanssa.

En tiedä, miten Toffe noiden asuntokauppojen liepeille tai järjestäjäksi päätyy, mutta hyvien veljien puliveivaukselta kaikki kansalaisten silmissä näyttää. Tällä kertaa kuviossa on mukana kaksi RKP:n puheenjohtajaa – entinen ja kohta entinen.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu