Asiaton on asiatonta

Kansanedustaja James Hirvisaaren (ps.) avustajan Helena Erosen niin sanotusta hihamerkki-blogikikirjoituksesta on kohistu suomalaismediassa eilisillasta lähtien.

Erosen bloggaustyyli on ollut rajoja kokeileva niin kauan kuin minä muistan. Nyt julkisuutta saanut kirjoitus meni hyvän maun tuolle puolen.

Uuden Suomen blogipalvelut – Puheenvuoro ja Vapaavuoro – poikkeavat sellaisista verkkopalveluista, joissa reagointi on hidasta, toisinaan hädin tuskin havaittavaa. Teemme arviomme nykyisin varsin nopeasti saatuamme ilmoituksen asiattomasta kirjoituksesta tai kommentista lukijoiltamme.

Yhteistyö toimii erinomaisesti. Kiitos siitä kuuluu aktiivisille palvelun käyttäjille, jotka ovat ottaneet omakseen viime vuoden lopulla Puheenvuoroon/Vapaavuoroon tuodun ilmoita asiaton viesti -painikkeen. Usein jää huomaamatta, että ainakin 99 prosenttia ihmisistä noudattaa hyviä tapoja ja heille asiaton on asiatonta. Jotkut hyvin äänekkäät eivät ajattele näin.

Asiallinen sosiaalinen media ei voi toimia kunnolla ilman sääntöjä ja valvontaa. On nähty jo aikoja sitten myös se, mihin nimimerkkien vapaa käyttö johtaa, vaikka omallakin nimellä toki asiattomuuksia lauotaan.

Uusi Suomi uudistaa palveluaan parhaillaan ja ottaa ensi kuussa entistä suuremman harppauksen kohti omalla nimellä käytävää asiakeskustelua myös uutispuolella.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu