Uusi Suomi ylsi lähelle miljoonaa – tappio puolittui

Kustannusosakeyhtiö Uuden Suomen myynti oli vuonna 2011 sen nelivuotisen historian suurin. Liikevaihto nousi 13 prosenttia edellisvuodesta 886 000 euroon. Liiketoiminnan tulos oli myös tähän menneessä ylivoimaisesti paras, kun liiketappiota syntyi 183 000 euroa.

Tilikauden tulos, johon sisältyy menoerä lakimiehille, oli miinuksella 212 000 euroa. Vuonna 2010 se oli pakkasella vielä 397 000 euroa.

Uuden Suomen tulos on kohentunut vuosi vuodelta ensimmäisestä kokonaisesta tilivuodesta 2008 alkaen. Kun Uuden Suomen liikevaihto on hätyyttellyt nyt jo miljoonan rajaa, voin tyytyväisenä todeta, että verkkolehtitoiminta on oikeaa liiketoimintaa, jolla on suuret mahdollisuudet edessään.

Kaikilla media-alan toimijoilla on omat ongelmansa. Suurimmatkaan tiedotusvälineet eivät ole olleet immuuneja alan valtaville muutoksille, kun painettujen sanomalehtien levikit ropisevat alas ja sanomalehtimainonta printissä ei ole entiseen tapaan houkuttelevaa. Verkosta saatavat mainostulot eivät ole paikanneet lähellekään noita menetettyjä tuloja.

Meillä itsenäisenä verkkotoimijana ei ole sellaisia levikinkasvatusmekanismeja kuin isoilla mediataloilla, mutta siitä huolimatta pääsimme viime vuonna eduskuntavaalien aikaan ja talven presidentinvaalien tienoilla pitkälle yli 400 000:een meillä vierailleeseen selaimeen viikkotasolla.

Puheenvuoro- ja viime vuonna lanseerattu Vapaavuoro-palvelu ovat nousseet blogikeskustelussa valtakunnan huipulle ja erittäin moni näille alustoille kirjoittava kansalliseen tietoisuuteen.

Tällä viikolla tehty palvelu-uudistus tuo Uuden Suomen blogit ja uutispuolen entistä lähemmäs toisinaan, kun samoilla tunnuksilla voi toimia molemmilla puolilla. Samalla Uusi Suomi linkkautuu entistä selvemmin osaksi maailman sosiaalisen median perhettä, sillä Facebook- ja Google-tunnuksilla pääsee kirjautumaan tänne helposti.

Media-alan käynnissä olevasta murroksesta voisin sanoa amerikkalaisittain vain, että ”You ain’t seen nothing yet”.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu