Suomella on jo uusi Nokia

Tilastokeskuksen mukaan matkustus Venäjältä Suomeen kasvoi 27 prosenttia vuonna 2011 verrattuna edellisvuoteen. Venäläiset kantoivat Suomeen vuoden aikana lähes miljardin euron verran tuloja, huikeat 858 miljoonaa euroa.

Näin kirjoitti tänään Uusi Suomi. On se kirjoittanut myös muutaman jutun Nokiasta, yhtiöstä, joka karsii taas rajusti toimintojaan myös Suomesta. Salolaisille ja oululaisille tämä on taas yksi musta päivä.

Alkuvuonna Suomen kansantuote kasvoi edelleen, vaikka toisinkin olisi voinut mennä, kun katsoo uutisia meiltä ja maailmalta. Raha vaihtaa omistajaa, vaikka Nokia ja metsäteollisuus kärsivät globaaleista trendeistä. Jatkuvasti kasvava turistien virta Suomen upeasti kehittyneisiin matkailukohteisiin ei näy hyppäyksenä bkt:ssa eikä muutenkaan, eikä sitä voi pörssissä sellaisenaan mitata.

Neuvokkaat suomalaiset bisnesosaajat ovat kehittäneet rahakkaita turisteja varten Levin, Ylläksen, Rukan, Vuokatin, Tahkon, Himoksen, Serenan, Powerparkin ja lukemattomat muut ensiluokkaiset lomakohteet. Niihin saapuessaan turistit ripottelevat rahojaan ympäri maata, ei vähiten upeista upeimpaan turistikaupunkiin Helsinkiin Suomenlinnoineen ja Korkeasaarineen.

Olen Suomen turismibisnestä ennenkin kehunut, mutta näin synkkänä Nokia-päivänä koen siihen entistä enemmän tarvetta. Suomen viisaimpia investointeja pitkään aikaan taitaa olla VR:n Allegro, jolla pietarilaiset tulevat Helsinkiin kolmessa ja puolessa tunnissa.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu