Uusi Suomi suosii oman kuvan käyttäjiä ja muutenkin asiallisia bloggaajia

Kyselin hiljattain kanssabloggaajilta, pitäisikö toimituksen alkaa tehdä valintoja myös sen suhteen, mitä Puheenvuoron etusivulla näkyy. Nyt en puhu yläosan karusellista, jota olemme aina toimittaneet, vaan uusimmista kirjoituksista ja niiden otsikoista ingresseineen.

Sain kannustusta siihen, että meidän kannattaisi tehdä myös valintoja näiden kaikille käyttäjille näkyvien etusivupätkien kohdalla. Totta on, että aika paljon näkyvyyttä ovat saaneet esimerkiksi ne kirjoittajat, jotka eivät käytä omaa valokuvaa, vaikka sitä suosittelemme käyttöehdoissamme näin:

”Blogipalvelu-keskustelua ylläpitävä ja hallinnoiva Asiakas sitoutuu antamaan oikean nimensä ja tarpeelliset yhteystietonsa henkilöautentikointia varten. Lisäksi Asiakas sitoutuu siihen, että hänen oikea nimensä ja asuinkuntansa voidaan julkaista blogin tai muun kirjoituksen yhteydessä. Uusi Suomi suosittelee Blogipalvelun kirjoittajille oman valokuvan käyttöä tekstien yhteydessä.”

Toisaalta myös erilainen isoilla kirjaimilla huutaminen ingresseissä ja otsikoissa on ollut valitettavan toistuvaa, vaikka se on keskusteluohjeidemme vastaista. Ohjeissamme sanotaan selkeästi: ”Älä huuda, eli käytä isoja kirjaimia.”

Olemme törmänneet myös joihinkin feikkikirjoittajiin Puheenvuorossa.

Suosimme palvelussamme jatkossa entistä selvemmin niitä kirjoittajia, jotka kirjoittavat sääntöjemme mukaan ja esiintyvät asiallisesti omalla tunnistettavalla kuvallaan (selvennykseksi todettakoon, että esimerkiksi lapsuuden kuva tai kuva takaa päin ei ole sellainen). Nostamme heitä karuselliin ja he pysyvät varmuudella näkyvillä Puheenvuoron etusivun uusimpien kirjoitusten listalla.

Feikit poistamme ja muistakin tahallisista sääntörikkomuksista seuraa kirjoituskielto. Näin palvelu on kaikille fiksusti käyttäytyville ihmisille entistä fiksumpi.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu