Nettiä käytetään nyt härskeihin kampanjoihin

Jotkut ovat keksineet alkaa käyttää sosiaalista mediaa törkeällä tavalla poliittiseen toimintaansa. Eritoten kokoomuslaisiin kohdistunut mustamaalauskampanja Facebookissa on tästä tuorein esimerkki.

Se ei ole ainoa tapaus.

Olen havainnut blogipalvelu Puheenvuorossa myös ilmiön, joka on vastaavanlainen. Jotkut näyttävät luoneen oikein taiten henkilöprofiileja, joissa on esiintynyt muissa keskustelijoissa selvää ärsyyntymistä aiheuttanut hahmo. En tarkoita selviä höpöhöpöfeikkejä, joita niitäkin tulee vastaan.

Valittuun rooliin ikään kuin istuvat stereotyyppiset mielipiteet ja kuvan käyttö ovat soittaneet ylläpidon kelloja, mikä on johtanut tarkistamiseen yleisistä lähteistä. Emme ole sieltä löytäneet noita epäilyksen herättäneitä poliittiseksi tekeytyneitä nimiä. Nämä ovat olleet hyvin ilmeisiä feikkejä, eikä esimerkiksi Puheenvuorosta ulos sulkeminen ole aiheuttanut heidän päässään mitään reaktioita.

Joku Puheenvuoron todennäköinen feikki oli merkinnyt puolueekseen kokoomuksen eli ilmiö on sikälikin sukua havaitulle pakkoliittämiselle Facebookin kokoomusta herjaavaan ryhmään.

Selviä feikkiprofiileja on näkynyt myös Facebookissa ja moni poliitikko on niitä ottanut kaverikseen kokemattomuuttaan. On ollut tyylikästä ”omaa kuvaa” jne. Niiden takaa on valitettavan helppo liittää kuka tahansa mihin tahansa törkyryhmään. Kannattaa lukea tämä Ossi Mäntylahden blogikirjoitus aiheesta.

Oletan, että sosiaalisen median törkykäyttö feikkien takaa on joidenkin katkeroituneiden yksilöiden tekosia. En millään jaksaa uskoa, että mikään organisoitu taho tuollaista harrastaisi, vaikka vaalit ovatkin tulossa.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu