Hommalaisten inhokki vastaan lemppari

Politiikassakin toimineen Umayya Abu-Hannan Helsingin Sanomissa julkaistu kriittinen kirjoitus suomalaisesta rasismista sai huomattavan mediavastavoiman, kun Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin kaivoi omaan ulostuloonsa asioita, joihin maasta ovet paukkuen lähteneen Abu-Hannan olisi pitänyt suhtautua positiivisesti.

”Ensinnäkin Suomi on tarjonnut hänelle verovaroilla kustannetut korkeakouluopinnot ja useita hyviä työpaikkoja. Hänen kirjojaan ja juttujaan on julkaistu arvostetuissa välineissä ja hänet on äänestetty Helsingin kaupunginvaltuustoon”, Appelsin aloitti oman kriittisen luettelointinsa.

Abu-Hanna vastasi Suomessa viime päivinä saamaansa kritiikkiin Helsingin Sanomain jutussa tänään.

”Suo­mes­sa on­gel­ma on se, et­tä muual­ta tu­le­vien pi­tää tie­tää paik­kan­sa, jo­ka on mui­ta alem­pa­na. Mut­ta se, et­tä täs­tä pi­tää ol­la vie­lä kii­tol­li­nen, se ei ole oi­kein. Mi­nä en ai­na­kaan ole”, hän sanoi ja lisäsi: ”Tot­ta kai mi­nä olen hir­veän kii­tol­li­nen. Mi­nä ra­kas­tan si­tä maa­ta, jo­ka on ol­lut ja tu­lee ai­na ole­maan yti­mes­sä­ni.”

Kansassa on sekä Abu-Hannan että Appelsinin kannattajia. Appelsin itse kuvailee asiaa HS:ssa tänään näin: ”Noin 80 pro­sent­tia mi­nul­le tul­leis­ta säh­kö­pos­ti­vies­teis­tä on ol­lut po­sitii­vi­sia. Joil­la­kin kes­kus­te­lu­pals­toil­la to­ki nä­kö­jään se­kä mi­nua et­tä Abu-Han­naa koh­del­laan osin epäa­sial­li­ses­ti, mut­ta ai­na­han ne­tis­sä on ni­met­tö­miä huu­te­li­joi­ta”.

Keskustelupalstat ja blogit ovat totta vie pursunneet aiheepiiriin liittyviä kommentteja ja puolia on tosissaan valittu. Näin myös Uuden Suomen Puheenvuorossa, mutta tällä kertaa oli pakko mennä katsomaan raisismikeskustelun kuumemittarina toimivalle maahanmuuttokriittiselle Hommaforumille, missä kurssissa Umayya Abu-Hanna siellä on ja missä vastaavasti Ulla Appelsin.

Selailin kommentteja. Alla olevat on löydetty kirjoittamalla palvelun hakuun henkilön sukunimi; ne on poimittu haun antamien tulosten kärkipäästä. Haku antoi kummallekin kärkituloksia pääasiassa vuoden parin takaa, mutta ainakin ne kertovat keskustelupalstan hengestä suhteessa näihin kahteen henkilön.

Tässä Umayya Abu-Hannasta Hommaforumilla sanottua:

”Luulen että Abu-Hanna on itse pahimman luokan rasisti.”

”Abu-Hanna oli ihan oma itsensä l. suuna ja päänä moku sitä ja mamu tätä.”

”Abu-Hannalle, jonka teksteissä ole logiikan häivääkään, voin nostaa hattua avoimuudesta.”

”Abu-Hannan nähdessäni tulen vaihtamaan kadunpuolta aivan samoin kun hänkin vaihtaa kadunpuolta nähdessään Halla-ahon.”

”Abu-Hanna on se ylimielinen nousukas, joka kutsuu itseään mieluummin siirtolaiseksi kuin maahanmuuttajaksi.”

Tässä Ulla Appelsinista Hommaforumilla sanottua:

”Pidän Ilta-sanomien uudehkoa päätoimittajaa Ula Appelsinia järkevänä tyyppinä ja häneltä on ilmestynyt monia aivan järkeviä kolumneja.”

”Ulla Appelsinille täältäkin iso käsi!”

”Samaisessa Pääsiäisen Iltasanomissa oli kuitenkin hyvinkin asiallinen päätoimittaja Ulla Appelsinin pääkirjoitus (jota ei tietenkään myöskään löydy nettiversiosta!) Perussuomalaisten kannattajien demonisoinnin älyttömyydestä.”

”Hyvä teksti yllättävältä taholta, mutta toivottavasti Ulla Appelsin ei menetä hyvää työpaikkaansa tuon kirjoituksensa takia!”

”Ulla Appelsin. Kiitos. Pelastit päiväni.”

Kävi siis ilmi, että HS-kirjoittaja Abu-Hanna on hommalaisten selvä inhokki ja Ilta-Sanomien päätoimittaja Appelsin maahanmuuttokriittisten lähes yhtä selvä lemppari. Yllätys kenellekään?

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu