Enemmän rahaa käytössä eläkkeellä – kiinnostaako?

Hallitus päätti 2012, että sekä vapaaehtoisen eläkevakuutuksen että ps-tilin ottaja saa jatkossa säästönsä verovähennyskelpoisesti käyttöönsä vasta 68-vuotiaana. Tähän asti säästöt oli saanut käyttöönsä jo 63-vuotiaana.

Eläketurvakeskus laski vuoden 2011 pitkän aikavälin laskelmassaan, että vuonna 2050 eläkeikään tulevien (siis silloin 63-vuotiaiden, nyt 26-vuotiaiden) keskieläke olisi noin 43,3 prosenttia keskipalkasta.

Uusi Suomi järjestää yhdessä finanssialan kanssa eläkesäästämistä käsittelevän aamutilaisuuden keskiviikkona 10.4. Helsingissä Krog Madamen kokoustiloissa, osoitteessa Malminrinne 1. Tilaisuuteen on lukijoilla vapaa pääsy, kun vain ilmoittautuu ajoissa.

Tilaisuudessa ei takerruta valtion muuttamiin pelisääntöihin yksityisessä säästämisessä ja sen tuhoisiin seurauksiin, vaan pyritään katsomaan eteenpäin. Asiantuntijat kertovat, miten kansalainen voi turvata eläkepäiviään, jos hän haluaa hieman lisää lakisääteisen turvan päälle.

Tilaisuuden avaa omalla puheenvuorollaan Finanssialan keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi. Hänen jälkeensä esiintyvät asuntorahoitukseen erikoistuneen Hypon varatoimitusjohtaja Elli Reunanen ja henkivakuutusyhtiö Handelsbanken Livin myyntijohtaja Markus Rikala.

Lopuksi on paneeli, jonka juonnan minä, Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko. Asiantuntijoille esitettäviä kysymyksiä voi lähettää hänelle ennakkoon osoitteeseen tapahtumat@uusisuomi.fi samalla, kun ilmoittautuu.

 
Eläkeaamun 10.4. ohjelma:

Klo 8. 00 Aamiainen

klo 8.30 Finanssialan keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi: Miten voisimme varautua hyvinvointimme rahoittamiseen elämän ehtoopuolella?

klo 8.50 Hypon varatoimitusjohtaja Elli Reunanen : Asuntovarallisuus eläketurvana

klo 9.10 Handelsbanken Livin myyntijohtaja Markus Rikala: Vapaaehtoinen eläkesäästäminen siirtyy työnantajalle

klo 9.30 Paneeli: Valtio sössi eläkesäästämisen, minne rahat nyt? Juontajana Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko

klo 10.15 tilaisuus päättyy
 
Ilmoittautua voit osoitteessa tapahtumat@uusisuomi.fi.
 
Lisää aiheesta voit lukea täältä: http://www.uusisuomi.fi/raha/57784-26-vuotias-olet-nalkissa-63-vuotiaana…

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu