Yllätyskäänne kohujutussa: Sauli Niinistö ymmärtää Heidi Hautalaa

Ilta-Sanomat kirkui tänään printissään kissankokoisin kirjaimin ja valtavin kuvin, kuinka tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli sen tietojen mukaan arvostellut ministeri Heidi Hautalaa Venäjän Greenpeace-jupakan yhteydessä. Ei haukkunut, lehti myönsi tänään verkossa.
Yle Uutiset pamauttaa tänään todellisen uutispommin kertomalla, että Niinistö itse asiassa ymmärtää Hautalan puheita.
– Jos hän tarkoittaa, että verrattuna meidän oikeusjärjestykseemme, jossa tuollainen pitkä tutkintavankeus ei ole mahdollinen, niin ilmeisesti hän pitää sitä tiukkana. Niin kuin kyllä minäkin, Niinistö sanoo Yle Uutisten haastattelussa.
Presidentti kertoo ymmärtävänsä myös sitä, että Hautala lähetti pidätetylle suomalaisaktivistille lämpimiä terveisiä.
Minäkin ymmärrän Hautalaa ja Niinistöä. Venäjällä on vielä hieman matkaa sellaiseksi oikeusvaltioksi, johon me olemme tottuneet.
Minkähän takia pitää mennä vieraisiin rähinöimään ja ryhtyä vaatimaan järjestelmän muuttamista sellaiseksi oikeusvaltioksi, johon me olemme tottuneet?
Ilmoita asiaton viesti
Onko joku venäläinen valtaapitävä syyttänyt ministeri Hautalaa rähinöinnistä?
Ilmoita asiaton viesti
Jotkut tekevät, eivätkä vain puhu.
Jotkut vain puhuvat, eivätkä tee.
Ilmoita asiaton viesti
Millainen oikeusvaltio on se johon olemme tottuneet?
Onko Niinistökään ajantasalla, sillä Suomessa on mahdollista pidemmätkin tutkintavankeudet
Tutkintavankeus voi kestää Suomessakin kuukausia, koska Suomen laissa ei ole määritelty enimmäispituutta vangitsemiselle. Tuomioistuimen on kuitenkin päätettävä tutkintavankeuden jatkamisesta kahden viikon välein.
Tätä käytäntöä on käytetty ja käytetään. Tämä on ihmisoikeuskysymys myös Suomessa. Venäjän lainsäädännöstä en osaa sanoa, mutta ylipitkät tutkintavankeudet ovat ihmisoikeuskysymyksiä maasta riippumatta.
Alla olevat sitaatit löytyy Googlaamalla. En mene takuuseen niiden todenperäisyydestä, mutta lienevät nykyaikaa Suomessa.
”Ruotsissa tutkintavankeuden pituus on keskimäärin 1 kuukausi, Suomessa noin kolme kuukautta. EU:n alueella muualla kuin kotimaassaan tutkintavankeudessa olevien henkilöiden keskimääräinen tutkintavankeusaika on 5,5 kuukautta. ”
”WinCapitan Kailajärvi on istunut tutkintavankeudessa kohta puoli vuotta”
Olemmeko siis tottuneet oletuksiin ihmisoikeuksista ja sellaisia noudattavasta (virtuaali)oikeusvaltiosta?
Ilmoita asiaton viesti
Ruotsissa Heidi Hautala olisi ollut poliittinen ruumis, jo aikoja sitten. Suomessa ei. Melko desantti täti Suomen ulkopolitiikalle.
Niinistö vastasi suht neutraalisti, vaikka Hautalan touhut Salea tuskin hirveästi miellyttää.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä ihmeen desantti?
Ilmoita asiaton viesti
Tämmöiset valtausyritykset ovat kuin Cervantesin Don Quijote-kirjasta.
Ilmoita asiaton viesti
Jaa, minusta tuo lausunto oli sellaista tyypillistä niinistelyä, ja hyvä niin. Hän ei puuttunut mitenkään itse syytteeseen todetessaan sen tosiasian, että tutkintovankeusajat ovat Venäjällä toisenlaiset kuin Suomessa.
Eikö Hautala ja Tuomioja ole molemmat arvostelleet itse syytettä.
Ilmoita asiaton viesti
Siis millä tavalla tutkintovankeudet ovat eroavia?
Ilmoita asiaton viesti
Ymmärtääkseni tutkintovankeus ei perustu tuomion julistamiseen, vaan se on nimensä perusteellakin tutkinnan aikainen säilössä pito. Näin ilmeisesti on laita vakavissa rikoksissa Suomessakin.
En minä mikään oikeuskäytännön asiantuntija ole, mitä nyt päätellyt uutisista ym.
Senkin tiedän, että Se on Suomessa rajattu aika. En muista miten pitkä. Mutta ei ainakaan 2 kuukautta.
Ilmoita asiaton viesti
nerver the less. tilanne on kuitenkin että toki suomi voi vaatia kaikkialle samaa lakia kuin suomessa on. tuskin toteutuu. tiukka mikä tiukka mutta lakien mukainen niin seuraukset pitää kärsiä. samahan se on täälläkin jos kuvaa ei ole joutuu pois. jos ei omalla henkilöllisyydellä joutuu pois. ainakin noin teoriassa.
Ilmoita asiaton viesti
Well, jos tuomio tulee kovin rankkana merirosvoudesta (minkä todennäköisyyttä moni on täällä oikeutetusti epäillyt), niin ei se mielestäni suomalaisen oikeudentajuun tarvitse mahtua. Enkä tiedä, mitä tekemistä asialla enää on Venäjän lain kanssa.
Jonkin Hollannin on toki helpompi vetää arvostelevaa linjaa, mutta kyllä Suomen pitää uskaltaa kansalaisiaan edes jossain määrin puolustaa. Jos tarvitsee, katsotaan nyt.
Ilmoita asiaton viesti
epäilen kovasti. sen verran painostusta tulee muutenkin maista. veikkaa puolen maksimissaa kahden vuoden tuomiota. tai karkoitusta venäjältä ja maahantulokieltoa.
Ilmoita asiaton viesti
Mie ymmärrän Greenpiissiä, mutten sitä, mitä net meni touhuammaan. Ei se vaikuta sinne mittään. Joskus son parempi keksiä muita hommia ittelheen ja elämälleenko hakata päätä seihnään ja hukata kauhniita elämänpäiviä vasiten ja varta vasten…
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän se ole Saarelan oma elämä ja oma asia. Kuten Tyry sanoi: jotkut nyt vaan haluavat tehdä jotain asioille, joita pitävät tärkeinä. Hyvä nainen.
Ilmoita asiaton viesti
Vaikka kuinka hyvä, mutta Onko järkevää hommata itselleen (mahdollista) 15- vuoden vankeustuomiota? Minä en tekisi itselleni noin, mutta enpä olekaan hyvä.
Ilmoita asiaton viesti
Ehottomasti Saarelan oma asia, mie vain aattelin, ettäkö son oikealla asialla ja niin harmiko meni nyt väärin koko keikka. Jotenki väärin arvioitu. Venäjä on semmosella mallilla, ettei tuola taijja olla merkitystä, en tiä. Ja sitä paitsi, sehän voi selvitä tässä pikimmiten, toivottavasti. Sitä paitsi molen tyhmä ja pöhlö, sen voit vaphaasti uskoa Tuomo Niemelä.
Ilmoita asiaton viesti
Ovatkohan tässä nyt menneet omat, GP:n ja arktisen meren öljynporauksen asiat hieman sekaisin. Omaa asiaansa, mikä se sitten onkaan, hän saattoi edistääkin, GP:n mainos sen sijaan onnistui hyvin levitessään näkyvästi maailmalle ja öljynporaukseen tapauksella ei ole mitään vaikutusta. Tästä viimeksi mainitusta on jo vuosia keskusteltu ao. valtioiden ja öljy-yhtiöiden kesken, joten se kyllä tunnetaan maailmalla. Mutta epäilemättä matka oli kimppakivaa tiettyyn vaiheeseen saakka, ja sen jälkeen se toi runsaasti uusia kokemuksia ja henkilökohtaista julkisuutta, mitä voi tietysti aina yrittää hyödyntää. Että sellainen nainen.
Ilmoita asiaton viesti
On se sentään parempi,että joku edes hakkaa päätään seinään ehkä siinä toivossa, että joku muukin huomaisi ja kysyisi: mitä varten hakkaatte päätänne seinään?
Ilmoita asiaton viesti
Olette valmiita uhraamaan yksilön? Aika rankkaa. Kyllä se on Greenpeacen vastuulla, mihin aluksellaan mukana olevia aktivisteja kuljettaa ja millaiseen vaaraan heidät saattaa.
Jos yksilö sitten vetää homman yli, ja esimerkiksi menisi ja nististäisi jonkun ns. vastapuolen edustajan, niin silloin yksilö tekisi valintansa ja saisi kestää seuraukset, myös SOMEn alttarilla.
Mutta että, jos ”kirkasotsaisen” aktivistin vie Venäjälle, maan strategisesti tärkeään kohteeseen osoittamaan mieltä, niin se on Greenpeacen johdon vastuulla.
Miten GP ottaa vastuun? Uusia SOME-tempauksia se virittää Venäjän lähetystölle tyyliin Free Sini!
Jos tämä on ainoa tapa ”vastuunottoon” niin silloin GP uhraa voimavaransa eli omat aktiiviset jäsenet. JIM JONES: Follow me, to your death, suicide is painless.
Ilmoita asiaton viesti
Vieläkin ihmettelen olevani persujen kanssa tässä asiassa samalla puolella, mutta näin se vain on.
On näkökanta, jota kukaan ei ole ottanut esille. GP tuskin pahemmin huutelee tempauksistaan etukäteen.
Mistä merivartijat voivat tietää kuka on kyseessä, kun lähdetään kiipeämään öljynporauslautalle? Vaikka kyseessä olikin GP:n laiva, sekin voidaan helposti kaapata.
En ihmettele pätkääkään, että ammuttiin varoituslaukauksia. Mikä olisi tehokkaampi terroriteko ja kiristyskeino, kuin kaapata öljynporauslautta – kiivettyään kannelle terroristit olisivat paljastaneet räjähdevyönsä, ja Venäjää olisi vaadittu vetäytymään Tsetsheniasta, tai ympäristökatastrofi olisi varma?
GP:n pellet saavat olla todella kiitollisia siitä, ettei heitä ammuttu siihen paikkaan.
Ilmoita asiaton viesti
mitä varten olisivat kiitollisia? Kai sekin olisi herättänyt huomiota?
Ilmoita asiaton viesti
Leskinen. Nelson Mandela uhrasi suurimman osan elämästään asialle aparheidin poistamiselle etelä- afrikasta, oliko se turhaa? En ole mikään GP ymmärtäjä, muta en myöskään tuomitse heitä.
Ilmoita asiaton viesti
Vaatii kieltämättä rohkeutta ja korkeaa, kirkasta otsaa, toimia tänä päivänä oikeudenmukaisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta.
Ilmoita asiaton viesti