Stubb pitää ”perverssinä”, vähän pidän minäkin

Ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok.) pitää yksityishenkilöiden verotietojen julkaisemista ”vähän perverssinä”. Hän on liittänyt aihetta käsittelevään Twitter-viestiinsä hashtagit #gossip (juoru) #envy”(kateus) ja #vulgar (sivistymätön).

Kansalaisetkin näyttävät jonkin verran kyllästyneen aiheeseen. Tästä kertoo se, että uutisfriikkien seuraamassa Ampparit.com-palvelussa aihe kiinnostaa tänään varsin laimeasti. Tuskin koskaan on niin moni suomalainen toimittaja tehnyt näin suurta määrää uutisjuttuja näin huonolla klikkihyötysuhteella.

Vanhaan kunnon iltapäivälehtien kestoaiheeseen (luvassa lukuisia keltaisen lehdistön myyntilööppejä sen ja sen popparin, urheilijan ja tosi-tv-tähden tuloista) on tarttunut kiihkolla myös meidän kansalaisten omistama Yleisradio. Yle Uutiset lööppailee tällä hetkellä kansalaisten tulojuttuja ulos suorastaan aivan mielipuolisella volyymillä.

Uusi Suomi ottaa asiassa rauhallisemmin. Olemme raportoineen aiheesta tarkoituksellisesti vero- ja ilmiökärjellä. Ilmiöt kuvaavat aikaamme ja veroasia on sikäli merkittävä, että Suomi-nimiseltä valtiolta puuttuu vuositasolla 7 – 8 miljardia euroa verotuloja kulujen peitoksi.

He, jotka maksavat Suomeen runsaasti veroja, pitävät isoilla henkilökohtaisilla panoksillaan yllä terveysasemiamme, poliisivoimiamme, julkista liikennettämme, armeijaamme ja niin pois päin sekä huolehtivat vähäosaisempien kansalaisten sosiaaliturvasta.

Toivottavasti te lukijat ette pahastu tekemästämme linjapäätöksestä.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu