Nyt joku Suomen iso johtaja äkkiä Japanin-koneeseen

Japanilainen mobiilipelifirma GungHo kaavailee pääkonttorinsa siirtämistä Suomeen. Asiasta on kertonut Wall Street Journal yhtiön edustajaa haastatellen. Lyhyt referaatti jutusta löytyy täältä Uuden Suomen uutissivuilta.

Japanilaisyhtiö osti pääomistajansa SoftBankin kanssa hiljattain enemmistön upeasta suomalaistarinasta nimeltä Supercell.

Japanilaisia houkuttaa täällä Suomen kesän lisäksi alhainen yritysverotus. Japanissa yhteisövero on kuulemma 40 prosenttia, kun Suomessa se putoaa 20 prosenttiin. Jos tekee voittoa, jää Suomessa verojen jälkeen osakkaille aika paljon enemmän jaettavaa verrattuna Japaniin.

Tarina ei kerro, kuinka paljon väkeä siirtyisi Suomeen töihin, mutta maamme bisnesilmapiirille ja imagolle kyseessä olisi loton päävoitto.

Kaino pyyntö maamme poliittiselle, myös talousasioistamme vastaavalle, johdolle eli pääministeri Jyrki Kataiselle, valtiovarainministeri Jutta Urpilaiselle, elinkeinoministeri Jan Vapaavuorelle, ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbille ja miksei myös tasavallan presidentti Sauli Niinistölle: tehkää hyvät ihmiset kaikkenne, että GungHo muuttaa Suomeen. Ja heti.

Joku teistä voisi lentää Japaniin heti seuraavalla koneella. Ei siellä liian usein ole rampattu.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu