Ahneudelle saatiin keskustalaiset kasvot – tapaus Merja Ailus

Kevan, entiseltä nimeltään Kuntien eläkevakuutuksen, toimitusjohtaja on puoluekannaltaan keskustalainen. Näin on vallan kammareissa päätetty. Merja Ailuksen edeltäjä, saman puolueen Markku Kauppinen sai paikalta lentävän lähdön kesällä 2009 vaalirahasotkujen ja kohuttujen huvilatarjoilujen myötä.

Nyt on vuorossa Ailus, jonka jakkaran neljästä jalasta kolme on jo katkennut. Hän on menettänyt Kevan hallituksen puheenjohtajan Laura Rädyn (kok.) ja luottamuksen. Iltalehden mukaan myös hallituksen varapuheenjohtaja Kari Nenonen (sd.) tukee Rätyä.

Rädyn tiukalla linjalla oli eilen Ajankohtaisessa kakkosessa myös kokoomuskansanedustaja Arto Satonen, joka ei ole Kevan hallinnossa.

Ailus näyttää runsaan viikon pikajulkisuuden perusteella Suomen ahneimmalta ihmiseltä. Kaikki alkoi Helsingin Sanomien jutusta 10.11. Siinä kerrottiin työsuhdeasunnoista, jonka verotusarvot oli määritelty liian pieniksi.

Olemme saaneet lukea viikon aikana Ailuksen kalliista työsuhde-BMW:stä, hirveän hintaisesta remontista hintavaan työsuhdeasuntoon, halusta vielä kalliimpaan asuntoon, parkkiedusta, norjalaisista lapsilisistä ja sen sellaisesta.

Tämä Iltalehdessä julkaistu kuvateksti kuvaa kirjoittajansa suhdetta aiheeseen ja koko soppaa: ”Satoi tai paistoi, Merja Ailus voi ajaa päivän päätteeksi avobemarinsa elektronisella avaimella avautuvaan parkkihalliin”.

Mutta niinhän se on, miltä näyttää. Kurjistuvien kuntien, köyhtyvän valtion ja jäsentuloja menettäneen kirkon työntekijöiden eläkkeitä hoitavan organisaation johdossa ei pidä toisten rahoilla ökyillä. Väkeä irtisanotaan ja verot kiristyvät; moni kansalainen on syystä katkera.

Kokoomuslaisille ja demareille ja miksei vähän vihreille ja perussuomalaisillekin tämä kohu sopii kuin nenä päähän. Niiden gallupkannatus on jäänyt puhtoisella maineella ratsastavan Juha Sipilän vetämän keskustan jalkoihin.

Joku on tiennyt paljon toimitusjohtaja Ailuksen tekemisistä. Voisiko olla niin, että kaikki nämä lukuisat yhdessä viikossa tupsahtaneet Ailus-uutiset tai ainakin merkittävä osa niistä olisi vuodettu Kevan hallituksesta tai sitä lähellä olevista politiikan juonittelupiireistä? Mutta sehän olisi likaista politiikan peliä mediaa ja kansan oikeudenmukaisuustuntoja hyväksi käyttäen! Eihän sellaista tapahdu Suomessa!

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu