Laura Räty ja Raimo Vistbacka, Kevan amatöörit

Viimeistään Raimo Vistbackan (ps.) kielitaidottoman munimisen Hongkongissa ja Laura Rädyn (kok.) epäluottamussooloilun pitäisi osoittaa se, että Kevan hallitus koostuu noihin tehtäviin kovin huonosti sopivista ihmisistä – poliitikoista.
Kevan, entisen Kuntien eläkevakuutuksen, olisi syytä siirtyä tähän päivään. Jos hallintoa ei muuteta, kohu seuraa säännönmukaisesti toistaan: neljä vuotta sitten Kevasta lähdön saaneen Markku Kauppisen (kesk.) ja saman puolueen Merja Ailuksen (tässä vaiheessa ei tiedetä, saako hän potkut) kaltaiset suhmuroinnit jatkuvat, ja heitä pienempipalkkaiset poliitikot kielivät niistä julkisuuteen.
Hallinnon muutos tarkoittaisi työeläkeyhtiö Ilmarisen ja työeläkeyhtiö Varman kaltaista mallia, jossa hallitusta johtaa bisneksessä kunnostautunut henkilö, Ilmarisen tapauksessa tällä hetkellä UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen ja Varmassa Rautaruukin toimitusjohtaja Sakari Tamminen. Näiden yhtiöiden hallituksissa on muutenkin yllin kyllin talousalan ammatti-ihmisiä ja hallintokäytäntöjen tuntijoita, joiden pitäisi osata valita kansalaisten eläkemiljardeista huolehtimaan oikeanlainen toimitusjohtaja ja pystyä katsomaan hänen tekemistensä perään.
Puheenjohtaja Laura Rädyn esiintulo Ailus-epäluottamuksensa kanssa oli poliittinen manööveri ja bisnesnäkökulmasta epäammattimainen teko. Kuvitelkaapa jossain työeläkeyhtiössä jokin vastaava operaatio. Ei äkkiä tapahtuisi, sillä bisneksessä toimitusjohtaja nauttii tai on nauttimatta koko hallituksen luottamusta. Jälkimmäinen tarkoittaa erottamista.
Kevan hallitusta ennen Rätyä johtanut Sampsa Kataja (kok.) oli yhtä lailla heikko puheenjohtaja päästäessään toimitusjohtaja Ailuksen touhuamaan etuisuushalujensa kanssa miten tahtoi.
Muistaa pitää, että Kevassa on hallituksen päällä laaja valtuuskunta ja virkamiestoimitusjohtaja, mikä tekee sen vielä enemmän hallintokummajaiseksi ainakin viiteryhmässään. Virkamiestä ei voi potkia pihalle luottamuspulan takia samaan tapaan kuin yksityisessä yhtiössä.
Keva huolehtii kunta-alan, valtion, kirkon ja Kelan henkilöstön eläkeasioista. Se hoitaa noin 1,3 miljoonan julkisen sektorin työntekijän ja eläkkeensaajan työeläkepalveluita. Vuoden 2012 lopussa Kevan sijoitusten markkina-arvo eli sijoitettujen varojen määrä oli noin 34,4 miljardia euroa.
Miten tuollaisen jättiorganisaation hallinto voi olla täynnä amatöörejä?
Jottei menisi ihan Kevan kanssa samalla toimialalla olevien työeläkeyhtiöiden kehumiseksi, on sielläkin ökyilevää maan tapa -ajattelua, mistä maukkaimman hedelmän ovat poimineet Varman toimitusjohtaja Matti Vuoria ja Ilmarisen virkaveli Harri Sailas.
Kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) on oikeassa sanoessaan, että työeläkelaitosten johtajien palkkioita olisi syytä kohtuullistaa. Ei noista yhteisen edun vuoksi tehtävistä töistä kuuluisi maksaa kenellekään 600 000 – 700 000 euroa vuodessa. Joku hyvin pätevä ja tehtävään sopiva henkilö tekisi nuo työt varmasti puolella palkalla, pienemmälläkin.
Päivittäin tulee mieleen Niklas Herlinin maininta suomalaisesta osaamisesta… Osaamisesta jota päivittäin ylistetään.
Ilmoita asiaton viesti
”Miten tuollaisen jättiorganisaation (n 34,4 miljardia euroa) hallinto voi olla täynnä amatöörejä?”
Se on uskomatonta. Kertoo myös minkälaisella intohimolla yhteisiin asioihin ja kansallisiin varantoihin suhtautuvat näitä poliittisia virkanimityksiä esittävät puoluejohtajat.
Ilmoita asiaton viesti
Sijoitustuotot ovat kuitenkin olleet hyvät. Tosin johto taitaa päättää sijoituksista analyytikkojen näkemyksen perusteella.
Ilmoita asiaton viesti
Sijoituksista vastaa Kevassa sijoitusjohtaja Ari Huotari, suurelle yleisölle tuntemattomampi ammattilainen. Siellä on sijoitustoiminnan tueksi myös sijoitusneuvottelukunta, jota johtaa talousjohtaja Seppo Juntti, Salosta ymmärtääkseni.
Kevan sijoitusneuvottelukunta: http://www.keva.fi/fi/tietoa_meista/hallinto/muut_…
Tässä yksi Ari Huotarin haastattelu: http://www.kaks.fi/node/6727
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos, siellähän on vaikuttava nimilista taustalla. Pätevät alaiset ja suunnittelutiimi ovat siis oikeasti tuloksen takana, ylin johto nostaa suuren palkan ja ottaa vastaan kehut onnistumisista ja haukut jos tapahtuu epäonnistumisia.
Ilmoita asiaton viesti
Tuure,sanos nopeasti,paljonko palkkaa Huotari ja Juntti nostaa,onko heillä auto ja asuntoetu…? Uutisissa mainittu että Kevalla on n.15 autoa Kaikki eivät ole tj:n käytössä,uskoakseni?
Ilmoita asiaton viesti
Ei hajuakaan, mutta olisiko palkka puolet Ailuksen palkasta? Verotettavat autoedut ovat yleisiä, asuntoetuja on varmaan selvästi vähemmän.
Ilmoita asiaton viesti
Tuure,sitä minäkin,kaikki ovat samassa veneessä ja yksi joka laitettu sylkykupiksi.. Kenttätuomioistuimet vaatii kostoa ja vaihtoa,ja varmaan siihen vapautuneeseen pestiin löytyy joku joka suostuu minimipalkalla työn tekemään
No,oli joukkoon mahtunut yksi joka oli reissussa kopsunsa ansainnut,paitsi että vaatteet menetti korttipelissä..näin taru kertoo
Ilmoita asiaton viesti
Näinhän se on muuallakin, johto ottaa kehut, mutta työntekijät haukut ja tulostavoitekiristyksen.
Ilmoita asiaton viesti
Olisiko perusteita pohtia Kevan edellisen kunnallisvaalikauden hallitusta ja sen puheenjohtajaa? Sillä joukkueella on vastuuta ehkä enemmän kuin nykyisellä.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, varmaan sopivankokoinen sijoittajaryhmä, tai analyytikkoporukka osaisi hoitaa homman aika paljon pienemmillä kuluilla ja ilman sekoiluja.
Mutta, mutta, poliittiset palkintovirat..kaveria ei jätetä, vaan nimitetään hallitukseen…
Vistbackassa varmaa on jotain suurempaakin vikaa, vai onko hän todellakin ainut luottamushenkilö yms. nykyään, joka joutuu ”väsymyksen, flunssan tai muuten vaan olonsa huonoksi tunteneena” jättämään väliin tutustumiskäyntejä, kokouksia tms?
Ilmoita asiaton viesti
Kuule Martti meillä on toinen vieläkin suurempi yritys Suomi Oy joka on myöskin täysin asiaa osaamattomien tunareiden johdossa.
Ilmoita asiaton viesti
Onko niin, että Markku Huusko ei ole koskaan töpeksinyt?
Jos on töpeksinyt, niin mitä johtopäätöksiä siitä pitäisi tehdä?
Ilmoita asiaton viesti
Markku Huusko on töpeksinyt paljonkin. Hän ei ole töpeksinyt kuitenkaan Kevan hallinnossa.
Ilmoita asiaton viesti
Markku,ota ihan rauhallisesti,johtopäätöksien tekeminen kuuluu poliitikoille
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/64297-kansanedusta… .
Ilmoita asiaton viesti
Markku Huuskolta – hyvä blogi kaikkineen ja aivan samaa mieltä minäkin olen kirjoituksestasi,mitään poistamatta mitään lisäämättä !
Lasien väri ei saa painaa vaakakupissa,silloin kun todellista aihetta löytyy ja sitä nyt riittää_liika on liikaa !
Ilmoita asiaton viesti
Onko täällä joku trolli paikalla?(#3)
Ilmoita asiaton viesti
Osa persuista ei kestä kritiikiä, yhtään.
Ilmoita asiaton viesti
Aiheellisen kriitikin pitäisi kestää kun todellista aihetta löytyy – kansan palvelijana – että myöntääkin tapahtunut,sillä töpätöntä ihmistä ei ole edes syntynytkään.
Jos tuota syystä tai toisesta ei kestä – niin paikka lienee ”päiväkoti”.
Ilmoita asiaton viesti
”tehtäviin kovin huonosti sopivista ihmisistä – poliitikoista”
Jopa poliitikkojen tulisi kai olla epäpoliittisia.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tietenkään tarvitse olla poliitikko nostaakseen muhkeaa palkkaa ja maksattaakseen muuttonsakin työnantajalla. Kaikilta etujen kahmiminen käy, kun vain tilaisuus ja ihmistyyppi osuvat yksiin. Maksanevatko edes syömisiään omistaan.
Ilmoita asiaton viesti
Olisiko politiikka kiellettävä direktiivillä? Ja olisiko direktiivi kaikkien ihmisten samapalkkaisuudesta hyvä?
Ilmoita asiaton viesti
Kaikki yhteiskunnallinen toiminta on jossain mielessä politiikkaa, direktiivillä tai ilman. Minimipalkka olisi tärkeämpi asia, ettei kenenkään tarvitsisi juosta hikihatussa jakamassa mainoksia 2-3 euron tuntipalkalla. Niin kauan se onnistuu kun on pienenkin rahan tarpeessa olevia ja heitä näköjään jotkut tahot haluavat keskuuteemme koko ajan lisää.
Ilmoita asiaton viesti
direktiivi kaikkien ihmisten samapalkkaisuudesta olisi hyvä.
Ilmoita asiaton viesti
Porukalla tehdyistä reissuista ei huudella!
Laura Räty petti rautaisen säännön.
Ilmoita asiaton viesti
Puolue vaikuttaa naisessa vahvemmin kuin kaverihenki.
Ilmoita asiaton viesti
Vain kaverit voivat nauttia kaverihengestä.
Ilmoita asiaton viesti
Poliittisten puolueiden löydettyä yhteiset pelisäännöt esim. nyt näissä poliittisissa virkanimityksissä, on se tehnyt kansalaisista tyylisemme demokratian vankeja.
Miten voit äänestämällä mihinkään vaikuttaa kun ne kaikki on hyviä kavereita keskenään ja oppineet että keskinäisellä yhteistyöllä saavat enemmän hunajaa itsellensä.
Ilmoita asiaton viesti
Olen huolissani jos kehittyy tai on jo yhteiskunta, jossa media, poliitikot ja johtajat vain pelaavat peliään, kaikki on peliä, mikään ei totta, on ovelia siirtoja, vaikutelmia, epäluottamusta ja muuta TUNNELMAA – mutta liian vähän FAKTAA.
FAKTA on se, että jokainen ihminen tarvitsee ruokaa, vaatteet, asunnon, käyttörahaa, tervedenhuollon, mielekästä työtä tai tekemistä ja yleensä muutaman ystävän.
TUNNELMA on se, että kuitenkin osa tarvitsee kaiken mahdollisen ja toiset taas sittenkään ei juur’ mittään. Toiset syö kakun, toiset nuolee kakkulautasen. Äärikapitalismi on puhunut. (ps. kommunisti en ole, mutta äärikapitalistiksi en halua tulla)
Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.
Ilmoita asiaton viesti
Ehdotus: poliittiset nimitykset pois ja kaikkiin virkoihin kokoomuslainen, keskustalainen tai vihreä. Niin kuin nytkin on.
Ilmoita asiaton viesti
Joo. On se outoo ettei demareita oo ainoassakaan poliittisessa palkkavirassa. Kyllä Katriina Kajannes toi esille törkeän epäkohdan.
Ilmoita asiaton viesti
”Hallinnon muutos tarkoittaisi työeläkeyhtiö Ilmarisen ja työeläkeyhtiö Varman kaltaista mallia, jossa hallitusta johtaa bisneksessä kunnostautunut henkilö, Ilmarisen tapauksessa tällä hetkellä UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen ja Varmassa Rautaruukin toimitusjohtaja Sakari Tamminen. Näiden yhtiöiden hallituksissa on muutenkin yllin kyllin talousalan ammatti-ihmisiä ja hallintokäytäntöjen tuntijoita, joiden pitäisi osata valita kansalaisten eläkemiljardeista huolehtimaan oikeanlainen toimitusjohtaja ja pystyä katsomaan hänen tekemistensä perään.”
Ainoa ero Kevan ja Ilmarine/Varma välillä on, että jälkimmäisen ryppään hallinto osaa jakaa etuudet keskenään eikä synny kinaa kuten Kevassa.
Kun katsoo sijoitustuottoja niin eipä tuo ammattitaito näy Varma/Ilmarinen ympyröissä ylivoimaisen korkeana tuottona ?
Näyttää siltä, että hallitus/tj vaikutus ulottuu vain etuuksien jakamiseen ja niistä riitelyyn
Ilmoita asiaton viesti
”Kun katsoo sijoitustuottoja niin eipä tuo ammattitaito näy Varma/Ilmarinen ympyröissä ylivoimaisen korkeana tuottona ?” Hyvä huomio, Pekka Heliste.
Ylen jutusta pätkä: Vuoden 2008 jälkeen Keva on kolmesti yltänyt ykkössijaan sijoitusten kokonaistuotossa. Kevan katsotaan hyötyvän yksityisiä eläkeyhtiöitä väljemmästä riskisääntelystä.
http://yle.fi/uutiset/kevan_sijoitukset_viime_vuos…
Ilmoita asiaton viesti
Ei se niin suuri ero ole, että selittäsi eron. Muutaman % ero riskisijoitusvarassa ei selitä tuottoeroja ja onko Keva edes käyttänyt kaikkea pelivaraa ?
Ilmoita asiaton viesti
Itse asiassa , noille yksityisten eläkevakuuttajien johtajille pitäsi maksaa vähemmän kuin Kevan johdolle, koska he toimivat ympäristössä, jossa riskit ovat pienempiä
Ilmoita asiaton viesti
Voidaankin kysyä, onko juristilla pätevyys eläkerahaston/sijoitustoimintaa harjoittavan yhtiön johtoon. Miksi ei koko yhtiön henkilöstöä valita ammattilaisten piiristä? Pois siis kokonaan puoluepolitiikka. Ja mikäli välttämättä halutaan politiikan parista esim. kansanedustaja valita hallitukseen, niin taitaa kulloisestakin eduskunnasta löytyä yksi tai useampikin sijoituksen taidot hallitseva henkilö.
Itse pidän Laura Rädyn (kok.) ulostuloa julkisuuteen varsin sopimattomana enne kuin on tutkittu johdon tekemiset. Virkamiestä kun ei voi luottamuksen puutteesta erottaa, jota tuntui Räty odottavan julkisuuteen antamiensa lausuntojen mukaan. Annetut lausunnot mielestäni todellakin ajattelemattomia. Poliittista peliäkö?
Ilmoita asiaton viesti
”Kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) on oikeassa sanoessaan, että työeläkelaitosten johtajien palkkioita olisi syytä kohtuullistaa”.
Kokoomuksen ”vahva mies” Ben Zyskowicz on tässä asiassa käyttänyt hyvin ryhdikkäitä puheenvuoroja. Toivon kuitenkin ennen kaikkea, että hänkin vihdoin sanoo puolueensa irti poliittisista nimityksistä. Nyt kun Sipilä ehdottaa samaa eikös juuri nyt on oikea hetki?
Benin ulostuloa odottaen…
Ilmoita asiaton viesti
Pelkkää poliittista propagandaa, Kokoomuksen mainostemppu, haetaan kannattajia kaikista ryhmistä.
todellisuudess Kokkomus on ajanut eliitille kohtuuttomia etuuksia
Vain sinisilmäiset ja tyhmät uskovat Benin juttuja….
Ilmoita asiaton viesti
Kyse on siitä, että juuri nyt Benillä on näytön paikkaa, sinänsä ryhdikkäitten puheiden jälkeen..
Ellei kokoomuksen taustaideologi Ben (”Suslov”) Zyskowicz reagoi Sipilän tarjoukseen, voidaan todella puhua mainitsemistasi ”Benin jutuista”..
Ilmoita asiaton viesti
Olen samaa mieltä Markku Huuskon kanssa.
Ei KEVA:n asiat tunnu olevan kenenkään käsissä. Tällaista sekoilua on vaikeata ymmärtää.
Tulee mieleen toinenkin ajankohtainen muu sekoilu ”Räty ja aisakumppaninsa Ahde”, jossa ei ole päätä eikä häntää.
Jos valtakunta on tällaisten sähläilyjen ja ammattitaidottomuuksien varassa niin voi meitä.
Milloinka tässä maassa voidaan siirtyä oikeisiin asioihin?
Ilmoita asiaton viesti
Kysymys on vain eliitin sekoilusta, ei heillä ole merkitystä valtakunnan tulevaisuudelle.
Heidän aikansa kuluu keittiöremoneteja , autojen kanssa näperrellessä ,golfia pelatessa ja käymällä kisaa viiniasiantuntemuksesta
Ilmoita asiaton viesti
Laura Räty on hyvä esimerkki henkilöstä,joka pitää
tikapuita selässään.
Vanha sanonta:Kun konna pääsee korrelle se hyppää orrelle.
Ilmoita asiaton viesti
Jos Vistbacka ei kykene kirjoittamaan vieraassa kaupungissa paperilapulle sanat minne pitäisi päästä ja mennä taksin luokse, kun se onnistuu neuvokkaalta lapseltakin, herää kysymys, miten luottavaisin mielin tämän herran kätösiin on annettu erään tunnetun säätiön hoitovaltaa. Kyse ei ole pelkästä huonosta kielitaidosta, tietenkään.
Ilmoita asiaton viesti
Petrakin heräsi
Vistbackahan tässä oli tietysti ongelman ydin ja blogin pääaihe. Hienoa Petra, mihin me joutuisimme ilman teräviä havaintojasi?
Ilmoita asiaton viesti
Tapiota harmittaa niin kovasti joka kerran kun kommentoin että ottaa aina asiakseen kommentoida kommentointiani. Ole avoimin mielin, Tapio hyvä. Nauttios keskustelusta!
Ilmoita asiaton viesti
Vilkaisematta ketkä suosittelivat Petran kommenttia, veikkaan: Sini Lappalainen, Ritva Puolakka, Taru Elkama, neljättä en nyt arvaa.
Ilmoita asiaton viesti
järvi, et sitten ole huomannut kun jokin persuista ottaa kanna johonkin vaikka kuinka typerästi niin persupeukuttajat seuraavat perässä kuin kurkiaura johtajaansa.
Ilmoita asiaton viesti
Laura Räty tekee Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtajana kaikkensa vaikeuttaakseen hallintoalamaistensa vähäväkisimmän osan elämää entisestään. Raivokkaassa yksityistämiskiimassaan hän tavoittelee poliittisella kentällä paikkaa eriarvoistajien eturivissä. Hyvä hänen on hurskastella hyökkäämällä Ailuksen ja Vistbackan tapaisten toheloiden kimppuun. Kansa kiittää! Kuinka on mahdollista, että Suomessa on liu’uttu amerikkalaisuuden ladulle, missä rahavalta sanelee politiikan suunnan? Yhteiskunnan tasapuolista kokonaisetua valvovat voimat ovat joutuneet puolustuskannalle banksterien ja vastuuttomien populistien kukkoillessa yhä enemmän tunkiota muistuttavan maamme huipulla.
Ilmoita asiaton viesti
Ei suurin syyllinen ole se, joka pyytää, vaan se, joka siunaa tai jättää valvomatta valvottavakseen saamansa toimet.
Ja toiseksi.
Ei voi välttyä ajatukselta, että poliitikon on oman etunsa nimissä erotettava jokainen ”kansantuomioistuimelta” tuomion saanut riippumatta siitä,
– mitä on sovittu
– onko toimittu sovittujen pelisääntöjen mukaan
– mitä tällainen käytäntö tekee avoimuudelle
– mitä tällainen käytäntö tukee salaisia sopimuksia
– onko oikeusvaltiossa hyväksyttävää tuomita mutu-tuntuman perusteella, vaikka pelisääntöjä ja sopimuksia olisi noudatettu
– eikö ”kansantuomioistuimen” pitäisi toimia vain ja ainostaan vaaleissa
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoituksesta kokonaisuutena olen samaa mieltä, mutta huomioni kiinnittyi yhteen pieneen yksityiskohtaan eli tapaan, jolla Huusko kirjoittaa Ailuksen temppujen paljastumisesta. Tässä artikkelissa hän käyttää ilmaisua ”kieliä julkisuuteen” ja edellisessä aihetta käsittelevässä artikkelissaan hän kirjoittaa ”politiikan juonittelupiireistä”, jotka ”vuosivat” tietoja Ailuksesta.
Molemmat ilmaisut tuovat tietojen ilmoittajat esiin negatiivisessa sävyssä. Aivan kuin Huuskon mielestä olisi huono asia, että Ailuksen tekoset tulivat julkisuuteen. Toivottavasti tulkintani on virheellinen.
Ilmoita asiaton viesti
Minulle on jäänyt epäselväksi mitkä on ne Ailuksen ”tekoset” josta niin kovin kouhkataan? Voisitko kertoa ihan omin sanoin mitä ne ovat? Toisekseen kannattaa muistaa että syväkurkulla ja selkäänpuukottajalla on liki aina oma nautakarja ojassa,sarvia myöten
Ilmoita asiaton viesti
Kielimisellä viittaan siihen, että ensin poliitikot antavat joukolla etuja toisille poliittisesti valituille henkilöille, ja sitten joillekin poliitikoille tulee kiusaus kertoa niistä vaivihkaa julkisuuteen omaa peliä pelatessaan. Näin saadaan aikaan poliittinen medianäytelmä, jossa yksi henkilö syyllistetään ja katoaa metsä puilta.
Onneksi Ben Zyskowicz palautti keskustelua oikeille raiteille eläkeyhtiöiden suuriin palkitsemislinjoihin, ja professori Vesa Kanniainen komppaa. Sikäli näytelmä on osoittautunut tarpeelliseksi.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/64316-professori-s…
Tätä näytelmää on tarvittu myös siksi, että Kevan hallintoon voitaisiin havahtua tekemään muutoksia ammattimaisempaan suuntaan. Markku Kauppisen tapauksessa näin ei tapahtunut ja nytkin vähän epäilen.
Ilmoita asiaton viesti
Markku Huusko: ”Onneksi Ben Zyskowicz palautti keskustelua oikeille raiteille eläkeyhtiöiden suuriin palkitsemislinjoihin”
Ei vielä aivan oikeille raiteille: Zyskowicz saisi/pitäisi reagoida Juha Sipilän tarjoukseen (kokonaan luopuminen poliittisista nimityksistä). Nyt niin aika kuin kansa on kypsä siihen!
Ilmoita asiaton viesti
Juha Sipilä (kesk.) on kokoomuslaisen Zyskowiczin tavoin ihan oikealla asialla. Mutta vaikka se on jo klisee, olen niin ikään sitä mieltä, että politiikassa toimiminen ei saa olla myöskään rasite, jos henkilö on johonkin julkiseen tehtävään muuten pätevä.
Ilmoita asiaton viesti
Ranskassa julkisten organisaatioiden johtajien palkkakatto on 400 000 euroa. Palkkakatto voitaisiin ottaa myös Suomessa käyttöön.
Hyvä esimerkki on myös se, että maailmalta löytyy Varmaa ja Ilmarista suurempia sijoittajatahoja, joiden johtajien palkat ovat maltillisempia kuin Suomessa.
Ilmoita asiaton viesti
Tuon palkkakaton puitteissa Ailus voisi siis pyytää lisää liksaa nykyisestään.
Ilmoita asiaton viesti
Professori Kanniainen tykkää kansanedustaja Zyskowiczin ajatuksesta kohtuullistaa eläkeyhtiöiden johtajien palkkioita. Niin minäkin.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/64316-professori-s…
Ilmoita asiaton viesti
Uusi Suomi taitaa olla Kokoomuksen mainoslehti…..
Ilmoita asiaton viesti
Juu, ja demareiden, keskustan, perussuomalaisten, vasemmiston, vihreiden RKP:n, kristillisten ja vielä eduskunnan ulkopuolisten pienpuolueidenkin 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Eläkyhtiöiden sijoitusten työstäminen on pääjohtajan alaisten sijoitusammattilaisten työtä. Heidän suosituksestaan johtaja leimaa puumerkillään työn hedelmät hyväksymisen merkiksi.
Kyllä johtajan työn kuvaan kuuluva vaikutusvalta ja vastuu on sen verran raskasta työtä, että liksan ja etuisuuksien kuuluukin olla varmasti moninkertainen alaisen ansioihin nähden. Ja monikymmenkertainen ettei satakertainen tavistallaajan. On se sen verran henkiseti raskasta puuhaa tuo allekirjoittaminen.
Ja kaiken lisäksi homman hoitamienen vaatii raskaat ja palkkioon suhteutetut tasokkaat huvit.
En oo yhtään kateellinen. Sillä olen solidaarinen AY-liikkeen johdolle,
joka keskuudestaan on valinnut talousasioiden tietoisimmat ja taitoisimmat ihmiset eläkyhtiöiden hallintoelimiin valvomaan toimintaa vaatimatonta korvausta vastaan. Suhteutettuna valitsemiensa ja valvomiensa johtajien palkkioihin nähden.
Entisenä palkannauttijana, nykyisenä eläkeyhtiöstä eläkettä nauttivana työeläkeläisenä tuntuu mukavalta, kun näkee eläkeyhtiöiden tuloksellisen toiminnan yhteisten varojemme käytöstä.
Ai oma eläkkeeni? No se alkaa ykkösellä, muita numeroita ennen pilkkua on kaikki kolme. Pärjään ja pärjäillään muutkin.
Ilmoita asiaton viesti
Eniten ihmetyttää se, kun jokaisesta puolueesta löytyy ihmisiä joilla on pätevyyttä eri tehtäviin niin miksei heitä käytetä. Kansanedustajien pitäisi keskittyä siihen työhön josta heille palkkaa maksetaan.
Ilmoita asiaton viesti
Markku Huusko kirjoitti:
”Kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) on oikeassa sanoessaan, että työeläkelaitosten johtajien palkkioita olisi syytä kohtuullistaa. Ei noista yhteisen edun vuoksi tehtävistä töistä kuuluisi maksaa kenellekään 600 000 – 700 000 euroa vuodessa. Joku hyvin pätevä ja tehtävään sopiva henkilö tekisi nuo työt varmasti puolella palkalla, pienemmälläkin.”
Olen täsmälleen samaa mieltä. Ja tämä törkeä ja moraalia murentava ja työilmapiiriä raunioittava hyvä veli -kammareihin pesiytynyt sulle-mulle-lurjustelu on saatava mahdollisimman nopeasti loppumaan. Olisi myös päästävä vaikuttamaan jo myönnettyihin kohtuuttomiin palkkoihin ja palkkioihin. Olisi tarmokkaasti pyrittävä tästä kähminnästä kohtuuden ja reiluuden aikakauteen.
Koska viereistä Jirka Hakalan kirjoitusta ei voi kommentoida, panen mielipiteeni tähän jatkoksi:
Jirka Hakala kirjoitti:
”Onko Ailuksen palkka sitten kohtuuton? Omasta mielestäni johtajien palkat yleensäkin ovat kohtuuttomia, enkä ymmärrä mihin kukaan tässä maailmassa tarvitsee satojatuhansia euroja vuodessa. Mutta jos Ailusta vertaa muiden lakisääteisiä työeläkemaksuja sijoittavien suurten sijoitusyhtiöiden johtajiin, on hänen palkkansa suorastaan huono. Esimerkiksi kehnompaan tuottoon yltäneen työeläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Matti Vuorian ansiotulot ovat kolminkertaiset, ja tähän päälle tulee huomioida esimerkiksi Vuorian lisäeläke, jota Ailus ei tule saamaan.”
Olen samaa mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
Onko Ailus sitten ollut osallisena niitä tuottoisia sijoituksia tekemässä? Vai ihan muu henkilöstö? Eiköhän Ailus ole yhtiön johtotehtävien parissa, eikä niinkään tekemässä itse sijoituksia.
Ilmoita asiaton viesti
Näin ainakin MTV:n uutinen, Professori: Ailus ei voi odottaa samoja palkkioita kuin muut eläkevakuutuspomot:
Helsingin yliopiston politiikan ja talouden tutkimuksen laitoksen johtaja Jussi Pakkasvirta katsoo, että Keva on erityisasemassa, kun tarkastellaan eri eläkevakuutusyhtiöiden toimintaa.
Pakkasvirran mukaan Ailuksen rooli on ollut Kevassa enemmänkin edustuksellinen.
– Hänhän ei välttämättä juuri valvo niitä sijoituksia, vaan on ikään kuin edustuksellisessa roolissa.
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/profes…
Ilmoita asiaton viesti
Seija, samanlainen käsitys itselläni. Minkähänlainen on hänen toimenkuvansa muotoilu virkaan nimitettäessä? Vastanneeko sitten käytäntöä laisinkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Sirpa, enpä tiedä, olen seurannut melko vähän.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä puoluepoliittisiin nimityksiin tulee, monikaan puolue tuskin haluaa todellisuudessa luopua niistä, mutta vaalikarjan mitta alkaa olla täysi ja muodollisesti niin tehtäneen jatkossa. Muodollisesti.
Kerronpa esimerkin, miten muutama vuosi sitten Yleisradiossa ”päästiin” poliittisista nimityksistä. Kokoomus, joka pääjohtajan paikkaa demareilta hamusi, keksi oivallisen keinon sujauttaa omansa sisään ”ammattijohtajan” nimikkeellä. Nyt myös Yleisradion operatiivinen johto on valtaosin kokoomuksen käsissä, sillä toimitusjohtaja nimitti välittömästi alaisikseen samanmielisiä. Kaikki kokoomuksen ideologian mukainen toiminta Ylessä selitetään ”ammattimaiseksi”, kuten puolue pyrkii muuallakin yhteiskunnassa tekemään.
Yleisradiota johdetaan kuin bisnestä, vaikka se on maan ainoa ei-kaupallinen valtaviestin, eikä tulosjohtaminen sovellu sinne lainkaan. Sen sijaan että ”ammattijohtajaksi” olisi nimetty toimialasta jotain tietävä, siihen palkattiinkin liikejohtaja, joka tietää jotain rahasta, mutta mediasta ja kulttuurista tuskin mitään.
Omistajalleen, Suomen kansalle Yleisradion tarkoitus on tuottaa toisenlaista voittoa kuin bisnesyhtiöissä hamuttu raha, nimittäin tietoa, sivistystä ja kulttuuria. Mutta Ylen toimintatapa on kokoomusjohdossa muuttunut vähitellen raha edellä toimimiseksi, mikä on vaarassa tuhota koko laitoksen.
En vähääkään haikaile poliittisten johtajanimitysten perään, mutta mikäli (muodollisesti) siirrytään ei-poliittisiin johtajanimityksiin, on pidettävä tiukasti huolta, että puolueet eivät pääse tekemään samanlaisia harhautuksia kuin kokoomus teki Ylessä muutama vuosi sitten.
Ilmoita asiaton viesti
Lauralla on uusi look yllään. Arvattavasti kansanedustajavaalin lähtölaukaus on ammuttu.
Ilmoita asiaton viesti
Epätasaiset palkinnot ovat demokratian vastaisia, jopa apinoittemme mielestä.
Katso hauska lyhyt filmin pätkä: se mielestäni kertoo kaiken reilusta pelistä!
link
http://www.youtube.com/watch?v=meiU6TxysCg
Ilmoita asiaton viesti
Odotinkin jo monta päivää sitä, milloinka media huomaa Rädyn ja hallituksen toimet. Rätyhän pelkästään käyttää tilannetta hyväkseen saadakseen nostetta kulahtaneelle poliittiselle uralleen. Hyvä että vihdoin mediakin on tarttunut pääasiaan joka ei ole Ailus.
Ilmoita asiaton viesti
En myöskään tarttunut tähän tarjottuun luuhun,tästä luusta näki jo pitkälle ettei siinä ole lihoja mukana lainkaan.. Tuolla linkissä pätevä tiivistelmä aiheesta,ja kun hetken miettii niin ymmärtää että Rädyn lähtölaskenta on alkanut.. http://tollevilvanen.wordpress.com/tag/asuntoedun-… .
Ilmoita asiaton viesti
Onhan tuo aivan mieletöntä, hallituksessa ei istu yhtään henkilöä, jolla olisi vankkaa rahoitusalan osaamista tai koulutusta. Myöskään poliittisesti sitoutumattomia ei löydy. Millä ihmeen perusteella nämä tyypit on valittu?
Ilmoita asiaton viesti
Lojaalisuuden ja mahdollisimman vähäisen oman ajattelukyvyn mukaan ja tietysti ”ruskean…mukaan”
Ilmoita asiaton viesti
Olisiko peruste ollut sama:
http://yle.fi/yleisradio/organisaatio/hallintoneuv…
Ilmoita asiaton viesti
Hallintoneuvoston on jo määritelmällisestikin tarkoitus olla eduskunnan valitsema poliittinen elin. Suurimmasta osasta valtionyhtiöitä ne onneksi onkin jo lakkautettu ja valvonta on valtion omistajaohjauksella sekä Solidiumilla.
Hallitus on eri asia ja sen on syytä koostua yhtiön toimialaa tuntevista henkilöistä.
Ilmoita asiaton viesti
Siis totta kai tuo on se syy, valittu tietty määrä ihmisiä, joiden nimeen liittyy loppuliitteet (kok) ja (sd), mutta eikö näistä puolueista oikeasti löydy hallituksen jäseniä, joilla on jotain asiantuntemusta tai kokemusta alasta? Kuten Markku Huusko kirjoitti, ei poliittisen sitoutumisen pidä olla este valinnalle, mutta eihän sinne nyt ketä tahansa voida arpoa?!
Ilmoita asiaton viesti
Tuossa linkissä ei ollut kyse hallituksesta vaan hallintoneuvostosta. Hallitukseen ei koskaan ole mitään syytä valita puoluepoliittisin perustein.
Ilmoita asiaton viesti