Rinne valittiin – jo älähti elinkeinoelämän edusmies

Kovaksi keitetty ammattiyhdistysmies Antti Rinne, 51, on SDP:n uusi puheenjohtaja. Tällä puoluekokouspäätöksellä sosialidemokraatit siirtyvät piirun verran vasemmistolaisempaan suuntaan.

Rinne aloitti työmarkkinataistelunsa elinkeinoelämän kavahtaman AKT:n lakimiehenä vuonna 1986, nousi ERTOn puheenjohtajaksi 2002, Toimihenkilöunionin puheenjohtajaksi 2005 ja Ammattiliitto Pron puheenjohtajaksi 2011.

Rinteen valinta on aiheuttanut jo kulmakarvojen kohottelua elinkeinoelämän puolella. Repiikö hän kokoomuksen kanssa tehdyt hallituksen kehyspäätökset, alkaako hän toteuttaa valtion aktiivista kietoutumista yritysmaailmaan eli valtiokapitalismia, rokotetaanko yrityksiä verotuksella ja torpataanko jatkossa kaikki suurliikemies Björn Wahlroosin tällä viikolla peräänkuuluttamat työmarkkinoiden joustot?

Yksityisten yritysten suorapuheinen edusmies, Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä kavahti tänään jo julkisesti Rinteen nousua SDP:n puheenjohtajaksi. Kokoomuksessa europarlamenttiin vuonna 2009 pyrkinyt mies kirjoitti blogissaan tänään näin:

"Euroopassa on meneillään suuri ideologinen kamppailu markkinatalouden ja valtiokapitalismin välillä. Antti Rinteen valinta on osa tätä taistelua. Valtiokapitalismin kannattajat hakevat kasvua keskitetyn teollisuuspolitiikan, valtio-omistuksen, valtiollisen riskirahoituksen ja (Suomessa) kuntakapitalismin keinoin. Tavoitteena ei ole tasavertaiset toimintaedellytykset kaikille yrityksille."

Luottamus Rinteeseen ei ole hallituskavereiden kavereiden keskuudessa ihan tapissaan.

0
Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu