Olipa napakka eurovaalitentti Maikkarilla

Verkossa tänään nähty MTV:n eurovaalitentti oli yllättävän pirteä. Ei ollut terhakasti esiintyneiden Timo Haapalan eikä Jussi Kärjen syy, että puheenjohtajat eivät esittäneet kauheasti uutta.

Venäjä, Nato ja energia-asiat nostivat tunteita pintaan.

Vihreä ympäristöministeri Ville Niinistö sai vasemmistoliiton Paavo Arhinmäeltä tukea jyrkkään ydinvoimavastustukseensa, missä tuli taas korostetusti esiin venäläisen Rosatomin vastustaminen. Vihreät on näin leimautunut energia-asioiden myötä Suomen venäläisvastaisimmaksi puolueeksi.

Kokoomuslainen pääministeri Jyrki Katainen otti yhteen keskustan Juha Sipilän kanssa Natosta. Hän ei saanut vastausta vähän inttävään kysymykseensä, mikä maailmassa tekisi Suomen Nato-jäsenyydestä ajankohtaisen. Sipilä toisti, että nykylinja on ”aidon option” kanssa hyvä, eikä Suomen turvallisuustilannekaan ole muuttunut.

Perussuomalainen Timo Soini jäi yksin näkemyksineen, että suomalaiskomissaarin paikka kuuluu eurovaalien suurimmalle puolueelle. Hän harmitteli EU:n Venäjän-pakotteiden mahdollisia vaikutuksia Suomen talouteen Sipilän tavoin.

SDP:n uusi puheenjohtaja Antti Rinne selvisi ensimmäisestä tulikokeestaan asiallisesti, mutta ei tehnyt näkyviä irtiottoja. Natosta hän oli sipiläläisellä linjalla. Hän peräsi Venäjän ymmärtämistä.

Erityinen kiitos MTV:n Inka Haukalle, joka raportoi keskustelun kulkua verkkoon. Täältä nuo hänen julkiset muistiinpanonsa löytyvät: http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/live-klo-16-20-eurovaalien-p…

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu