Taas Krista Kiurua koskeva ammattikohu, asialla sama mies

Valtiopäiväneuvos, SDP:n entinen kansanedustaja Mikko Elo on nostanut Puheenvuoron blogissaan esiin kiinnostavan asian, kun hän kirjoittaa, että opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru (sd.) ei ole koulutukseltaan opettaja, kuten ministeri itse omilla verkkosivuillaan kertoo.

Uusi Suomi yritti kysyä asiaa ministeriltä itseltään, mutta vastausta ei tullut.

Kiurun avustajakunta pyöritteli asiaa, mutta kaikesta päättäen häneltä tuo opettajan koulutus puuttuu, vaikka on niitä töitä tehnyt.

Opettajien ammattijärjestön OAJ:n kehittämispäällikön Nina Lahtisen mukaan ihminen voi kutsua itseään koulutukseltaan opettajaksi vain, jos hän on saanut opettajan koulutuksen ja siten kelpoisuuden, kuten tässä Uuden Suomen uutisjutussa kerrotaan. Myöskään opettajana ilman kelpoisuutta toiminut ihminen, joka ei enää tee opettajan työtä, ei voi sanoa olevansa ammatiltaan opettaja.

Miksi opetusministeri Kiuru sitten sanoo olevansa opettaja?

Toinen kysymys kuuluu, että miksi Kiurun puoluetoveri Elo nostaa jo toisen kerran hänen ammattinimikkeensä esiin.

Pari vuotta sitten Elo sai kohun aikaan kantelemalla oikeuskanslerille siitä, että Kiuru ei ole hänen nähdäkseen opinto-ohjaaja, kuten oli ilmoittanut. Opinto-ohjaajan ammattinimike ei ole suojattu ja niin Kiuru sai pitää sen, mutta poisti sen eduskunnan virallisilta sivuilta.

Myöskään opettajan ammattinimike ei ole suojattu, mikä OAJ:tä harmittaa.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu