Stubb odottaa ihmettä – Kello käy Soinille
Suomessa käydään hallitusvääntöä jo nyt, vaikka eduskuntavaalit ovat vasta vajaan puolen vuoden kuluttua. Neljä suurinta puoluetta – keskusta, kokoomus, SDP ja perussuomalaiset – hiovat näkemyksiään tärkeistä kysymyksistä ja pohtivat kenen kanssa hallituksen voisi muodostaa.
Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on nyt kiistattomasti ajajan paikalla. Sipilän asemaa ovat vahvistaneet useat tuoreet mielipidemittaukset, joista Ylen tällä viikolla julkistama mittaus antoi hänen puolueelleen jo valtavan 25,5 prosentin kannatuksen.
Alexander Stubbin kokoomus on kuuden prosenttiyksikön päässä. Antti Rinteen SDP ja Timo Soinin perussuomalaiset ovat kaukana takana omassa kakkossarjassaan kymmenkunta prosenttiyksikköä keskustaa perässä.
Jos pitkän taantuman runtelemaan maahan halutaan vahva ja päätöksentekoon kykenevä hallitus, siihen lähtee kolme suurta puoluetta, jotka pääsevät yhteisymmärrykseen Suomen talouskasvun vauhdittamisesta, julkisen talouden tasapainottamisesta sekä ulko- ja turvallisuuspolitiikasta.
Keskustan ja kokoomuksen kesken tuskin on valtavia kynnyskysymyksiä, vaikka yksittäisiä linjaerimielisyyksiä löytyy esimerkiksi sote-uudistuksesta ja suhtautumisesta Natoon. Jos kokoomus on eduskuntavaaleissa 2015 kakkonen, se joustanee nöyrästi innokkaimmista linjauksistaan.
Perussuomalaiset sijoittuessaan vaaleissa kolmanneksi tai neljänneksi näyttäisi mahtuvan keskustan ja kokoomuksen kanssa samaan hallitukseen paremmin kuin SDP.
Demarit ovat nykytilanteessa halukkaampia nostamaan veroja kuin laskemaan niitä, heillä ei ole kovinkaan havaittavia haluja merkittäviin julkisen talouden saneeraushankkeisiin ja Natokin on SDP:lle selvästi pahempi peikko kuin perussuomalaisille tai keskustalle.
Perussuomalaistenkin pitäisi kolmos- tai nelospaikaltaan nöyrtyä keskustan edessä esimerkiksi Eurooppa-kysymyksissä, jotta hallitusovi aukeaisi. Jos se ei aukea, voivat Soinin päivät puolueen johdossa olla luetut melko pian vaalien jälkeen.
Voisi Suomeen viritellä hallitusta myös kahden suuren ja kahden-neljän pienenkin puolueen varaan. Jyrki Kataisen/Jutta Urpilaisen ja Alexander Stubbin/Antti Rinteen vetämät hallitukset ovat tosin olleet päätöksentekokyvyltään niin vetämättömiä ja riitaisia, että ainakaan yli neljän puolueen hallitukseen ei taida olla kenelläkään haluja.
Jos Stubbin hallitus taikoisi eduskuntavaalien alla sote-ihmeen, vaikuttaisi se tulevaan vaali- ja hallitusasetelmaan. Mutta uskooko joku muu kuin Stubb vielä tuohon ihmeeseen?
Sote-ihme on kaikkein ihmeellisin sen takia, että hallituksen johtava puolue itse repii sitä rikki minkä ehtii. Kokoomus osaa siis ihan itse halvauttaa johtamansa hallituksen. Joko puolue ei todellisuudessa ole juurikaan johdettu tai sitten Stubb yrittää isolla riskillä loppuhetken iltalypsyä. Perinteisesti asia on ollut niin, että hallituksen johtava puolue yrittää saada asioita eteenpäin, ja muut noukkivat murusia pienellä jarruttelulla, mutta juuri nyt jarrumiehet (ja naiset) tulevat pääministeripuolueesta.
Ilmoita asiaton viesti
Minusta näyttää siltä, että tässä sotessakaan ei oltu mistään sovittu, kun ei oltu kaikesta sovittu. Nyt vasta on siirrytty vaiheeseen, jossa hallituksen kahden johtavan puolueen kokoomuksen ja SDP:n linjaerot yksityisen ja julkisen rooleista ovat tulleet pintaan.
Ilmoita asiaton viesti
Markku, Markku … oliskohan asia kuitenkin selkokielellä näin? – – > http://annemargaretalindell.puheenvuoro.uusisuomi….
Ilmoita asiaton viesti
Vaaleihin on vielä aikaa, mutta paljon riippuu siitäkin kuinka puolueet saavat kannattajansa uurnille:
Puolueuskollisuus vaihtelee niin puolueen, kuin iänkin mukaan. Vanhimmista heitä on noin kolmannes ja nuorista vain alle viidennes. Suhteellisesti uskollisimpia ovat kokoomuksen (39%) ja SDP:n (41%) kannattajat. Suurista puolueista sekä perussuomalaiset (26%) että keskusta (22%) jäävät selvästi.
Soinin osa ei näytä hyvältä, perussuomalaisethan saivat viime vaaleissa ääniä nukkuvilta:
Perussuomalaisilla on tutkimuksen mukaan puolestaan selkeästi suhteellisesti eniten passiivisia äänestäjiä, heitä on lähes viidennes.
http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/aanestysusk…
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä tavaton Seija. Luuletko, että nuo heränneet ovat uudestaan menneet nukkumaan. Entäs jos näitä herännäisiä onkin lisää jossain kätköissä?
Kokoomus on heikoilla, koska ns. vanhempi siipi ei välttämättä diggaa nykymenoa. Stubb joutuu aika lailla taiteilemaan sisäisten paineiden kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
PS:n neljän %-yksikön kannuksen lasku viime EK-vaaleista tuskin selittyy vain liikkuvilla äänestäjillä, eiköhän siihen sisälly myös uudestaan nukkumaan menneitä.
Kokoomuksen kannatus tuskin enää ainakaan paljon notkahtaa, saa nähdä miten Stubb selviää viime aikojen negatiivisesta julkisuudesta.
Ilmoita asiaton viesti
Saatat olla tavallaan oikeassa. Osa jytkyttäjistä meni takaisin nukkumaan, kun EU-vaaliin mentiin, ei vain sammutetuin lyhdyin, vaan peruutusvalot palaen.
PS:n tulevaisuus on täysin sen varassa että uskaltaako puoluetoimisto sanoa asiansa (arvojensa mukaisesti) vai hyssytelläänkö taas, ettei vaan kukaan suuttuisi. Salonkikelpoisuutta asioiden oikeiden nimien asemesta?
Ilmoita asiaton viesti
Hallituskelpoisuuden kerjäämiseltä ja hyssyttelyltähän Soinin viimeaikaiset ”kannanotot” ovat näyttäneet, ja näillä näkymin PS on hyvää vauhtia näivettymässä Soinin irvistelemäksi takiaispuolueeksi.
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomuksessa molemmat laidat ovat eri linjoilla kuin johtoremmi twiitteineen. Myös KOK-nuoret ovat monista tärkeistä asioista eri mieltä kuin ministeritason kokkarit. Joskus ihan ihmettelen koko porukan jästipäisyyttä — antavat pienen mutta äänekkään Katainen-Stubb -ryhmän viedä koko laumaa kuin pässiä teuraalle, vaikka ovat eri mieltä, mutta kun on aina oltu kokoomuslaisia…
Onhan sieltä tosin pientä vuotoa ollut ainakin Perussuomalaisiin, mutta ilmeisesti vain fiksuimmat ovat vasta lähtenneet 😉 Tai sitten siellä muhii vallankumous ja poppoo odottaa, että hiekka Stubbin tiimalasissa valuisi loppuun. Sitä odottaessa tosin koko maa menee alta.
Ilmoita asiaton viesti
Veikkaanpa että ennen vaaleja voi olla erittäin kovaa turbulenssia puolueiden välisessä kisassa.
Silloin isot keskustelut tullaan kumminkin käymään sellaisten puheenjohtajien välillä joista 3:a ei ole vielä grillattu pääministeri kilpailussa.
Ilmoita asiaton viesti
Olisin kovin kiitollinen jos media keskittyisi politiikan käsittelyssään asioihin eikä henkilöihin ja näiden ominaisuuksiin.
Vaikka media toimiikin markkinatalouden kuristusotteen ehdoilla, asiasisältöä ei erityisemmin edusta myöskään se, mikä puolue menee parhaiten tai heikommin kaupaksi. Siitäkään huolimatta että yleisö on kaikenlaisesta kilpailusta ja itsensä viihdyttämisestä merkittävästi kiinnostuneempi kuin itseensä todella merkittävästi vaikuttavista asioista.
Tässä päästään taas ”ikuisuus”kysymykseen: onko median tehtävä takoa rahaa vai välittää tosiasioita mahdollisimman totuudenmukaisesti? Viime ajat ovat osoittaneet että ensimmäinen näistä on tässä kilpailussa johdossa, ja Huusko, Niemi, Jääskeläinen yms. ovat paljon suositumpia kuin sote, ydinvoima, ilmastonmuutos tai Nato.
Ilmoita asiaton viesti
Yritän tässä herättää keskustelua juuri asiakysymysistä, joiden ympärille tuleva hallitus rakentuu. Näitä ovat esimerkiksi verotus, sote-palvelujen tuottaminen yksityisin/julkisin voimin ja Suomen suhde Natoon.
Ilmoita asiaton viesti
Ylläoleva kommenttini enemmänkin yleisellä tasolla kuin täsmäsuunnattuna juuri tähän blogiin.
Ilmoita asiaton viesti
Markku, Markku … unohdit tahallasi ”Exit Eu Euro”- aisiakysymyksen … kaikista tärkeimmän … elinehtojemme ja itsenäisyytemme edellytyksen.
Ilmoita asiaton viesti
”Markku, Markku … unohdit tahallasi ”Exit Eu Euro”- aisiakysymyksen … kaikista tärkeimmän … elinehtojemme ja itsenäisyytemme edellytyksen.”
************************************************************
No eihän tuota pidä nykyään äänessä puolueena juuri mikään muu kuin kommarit ja IPU (ja niiden yhteiskannatus taitaa olla alle 0.5%), joten ei kai ihmekään että unohtuu tuollainen.
Ilmoita asiaton viesti
Olen sama mieltä Mark:n kanssa. Kyllä sekä lehden että meidän pitää pystyä eroittamaan asiat ja henkilöt, jos aiomme tässä maassa päästä eteenpäin eikä alistua värittyneisiin mielipiteisiin kuinka väärin päin naama on kenelläkin.
Ilmoita asiaton viesti
Kannattaa katsoa tätä kehitystä
https://taloustutkimus-fi-d.aldone.fi/tuotteet_ja_…
Vertaa tammikuuta ja siitä puolen vuoden päässä tilannetta kesällä.
Tammikuussa kepu oli edellä kokoomusta n. viisi prosenttiyksikköä, mutta jäljessä puolen vuoden päästä.
Kieltämättä ero on nyt suuri, mutta katsotaan, mitä tapahtuu.
Ilmoita asiaton viesti
Paljon ehtii vielä tapahtua puolessa vuodessa ja kokoomusenkin kannatus voi kääntyä nousuun tai kannatuksen lasku voi myös jatkua.
Ilmoita asiaton viesti
Huusko kuten moni muukin unohtaa mielellään vaalien jälkeisen tilanteen: Katainen saneluun ei toki voitu suostua. Mitä luultavammin tulevien vaalien jälkeen Kokoomus ei ole enää kukkona tunkion päällä.
Keskustalla ja Persussuomalaisilla on melko yhteneväiset näkemykset monista tärkeitä asioista, kuten esim. sote- ja kuntauudistus. Yhteistyön rakentamiselle en näe esteitä.
Ilmoita asiaton viesti
Vaalien voittajalla on nimestä riippumatta eniten valtaa ja haluja käyttää sitä.
Ilmoita asiaton viesti
Ja siihen vallankäyttämisen haluun liittyy viisaus, joka voi olla rajallista.
Terveisin Kalevi Kämäräinen
Ilmoita asiaton viesti
Aivan oikein Reijo. Viittaankin tuolla muuaalle esittämääni. Ensiksi Kokoomuksen sisäinen ilmapiiri ei ole niin hyvä kuin ulospäin näyttää. Toiseksi kok on tottunut istumaan tärkeimmillä ministerinpaikoilla.
Mikäli puolueen kannattavuus laskee 2011 tuloksesta riittävästi, no se on kova paikka. Suostuuko puolue apupuolueeksi ja jos suostuu kuka uskaltaa siihen luottaa.
Ilmoita asiaton viesti
Koskahan Suomeen tulee systeemi jossa nämä verovaroin elävät joutuvat hoitamaan duuninsa eli siis maansa asiat?
Nyt kun ainoa vaatimus ja ”työ” on ylläpitää oman puolueensa kannatusta ja itseään.Verovaroista puoluetuet jne.edustuskulut ja muu sälä kaupan päälle.
Jos ei tulosta,ulos.
Ilmoita asiaton viesti
Ilona Oksanen: Kiitos! Naulankantaan.
Samaa vatulointia ja ämpyilyä pyörittävät nämä vakiokommentaattorit. Spekulointia ilman mitään konkretiaa.
Ilmoita asiaton viesti
Epäilemättä ratkaisujen viipyminen on hallitukselle ja erityisesti Kokoomukselle rasite. Toisaalta Sote ei sitä välttämättä ole, jos Kokoomus onnistuu erottautumaan muista puolueista sinä joka puolustaa kansalaisten valinnanvapautta.
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomuksen on aika vaikea kääntää sotea suomalaisia äänestäjiä kosiskelevaksi teemaksi. Suomessa on vahvassa käsitys, että julkisin voimin tuotettu on poikkeuksetta parempaa kuin yksityisin voimin tuotettu. Yrityksiä syyllistetään valtamediassa tuon tuosta veronkierrosta ja milloin mistäkin, joskus syystä, mutta usein myös yleistäen ja aivan syyttä.
Itse olen sitä mieltä, että terve kilpailu tuottaa parempaa palvelua ja tehokkaampaa verovarojen käyttöä.
Ilmoita asiaton viesti
Työterveyshuolto on pääosin yksityistä ja siitä on monella kokemusta. Sosiaalipuolella tuotanto on usein yksityistä, vaikka järjestämisvastuu on kunnilla. Ei tämän suomentaminen niin vaikeaa voi olla.
Ilmoita asiaton viesti
Vaikka Sote saataisiin maaliin, en näe sillä olevan mitään merkitystä Stubbin kannalta. Koko homma on ollut farssi ja tuloksetkaan ei näkyisi kuin vasta vuosien päästä.
Jos Kokoomus pääsee hallitukseen, niin Stubb toimisi mitä todennäköisimmin valtiovarainministerinä. Se taas tarkoittaisi sitä, että tilikirjat on avoinna eurooppaan ja rahat kynitään kansalta!
Ilmoita asiaton viesti
Veikkaanpa, että kokoomuksen mahdollisesti sijoituessa kakkoseksi Stubb ei sooloilisi valtiovarainministerinä yhä paljon kuin Rinne tänä syksynä. Mutta voisihan valtiovarainministeri tulla myös kolmannesta suuresta puolueesta ja ulkoministerin paikan saisi kakkoseksi tulleen puheenjohtaja.
Ilmoita asiaton viesti
Ulkoministerinä minä Stubbin mieluiten kyllä näkisinkin. Sinne hän sopisi sosiaalisuudellaan ja kielitaidoillaan. Mutta ”maan tapa” on ollut, että VM kulluu toiseksi suurimmalla puolueelle. Sitä arvostetaan enemmän kuin ulkoministerin pestiä. Mutta toki kaikki on auki vielä.
Ilmoita asiaton viesti
Saattaa olla, että SOTE-uudistuksen tai sen keskeneräisyyden merkitystä kansalaisten äänestysvalinnassa ja puoluekannatuksessa ylikorostetaan roimasti. Luultavasti yli 80 prosenttia äänestäjistä ei edes tiedä mitä se tarkoittaa saatika sitten, että heillä olisi sen sisältöön mitään kantaa.
Tuon keskustan kannatuksen nousu perustuu muihin seikkoihin. Lisäksi on huomattava, että galluptulokset ja havaittavissa olevat ”trendit” todellakin vaihteelevat aika nopeasyklisesti. Vielä kuukausi pari takaperin otsikoitiin kuinka Sipilän glamouri alkaa galluptulosten valossa kuihtua. Samoin havaittiin, että Stubbin nousu puolueen johtoon ja pääministeriksi siivitti kokoomuksen kannatusta nousuun.
Ilmoita asiaton viesti
Ei sote-uudistuksen sisältö vaikutakaan, mutta joidenkin tahojen asiaton pelottelu sillä, että verorahat olisivat menossa yksityisten yritysten kautta suoraan veroparatiiseihin, vaikuttaa.
Ilmoita asiaton viesti
Todellinen ongelma on siinä miten turvataan pienten palveluntarjoajien asema kilpailussa. Tällä on merkitystä palvelujen sijoittumisen ja miksei myös verotuksenkin kannalta. Se on selvää, että ilman yksityisiä palveluntarjoajia julkinen valta ei selviä nykytasoisesta palveluntarjonnasta suurten ikäluokkien vaatiessa kotihoitoa tai laitossijoittamista.
Ilmoita asiaton viesti
Puolueiden tulisi jo hyvissä ajoin ennen huhtikuun vaaleja tuoda selväsanaisesti ja lyhyesti julki omat tavoitteensa seuraavalle vaalikaudelle, sekä minkä muiden puolueiden kera ohjalmaa käydään yhdessä toteuttamaan uskottavasti.
Nyt ei ole enää tilaa huutokaupan tapaan pidettäville hallitusneuvotteluille 140 sivun hallitusohjelmineen, kuten Kataisen hallitusta muodostettaessa pääsi käymään. Tulokset tästä ovat varmasti olleet hyvin näkyvillä.
Siis, jo ennen vaaleja lyhyesti selväksi, keiden kanssa, millä politiikalla ja millaisin tavottein seuraava hallitus mielitään rakentaa.
Kuluttajasuojaa äänestäjille.
Ilmoita asiaton viesti
Tuollaista kuluttajansuojaa ei lupauksen muodossa voi mikään puolue tehdä, koska hallituksen kokoonpano tulee riippumaan eduskunnan kokonaispuoluejakaumasta.
Ei Katainen huvikseen viime kerralla sateenkaarta kootessaan laatinut sellaista 150 sivun prujua, vaan ongelmana oli juuri enemmistön aikaansaaminen persujen jäädessä oppositioon ”periaattteellisista syistä” ja keskustan vaalituloksesta johtuneen murjottamisen vuoksi.
Ilmoita asiaton viesti
Vuoden 2011 vaalikeskusteluja näin jälkeenpäin peratessa havaitsee varsinaisten ”Valehtelijoiden klubin” kokoontuneen.
https://www.youtube.com/watch?v=FI9qHASYvI4
Demarit pettivät Urpilaisen johdolla kaikki lupaukset osin jo ennen hallituksen työn alkamista.
Vasemmistoliitto meni hallitukseen Arhinmäen henkilökohtaisesti halutessa urheiluministeriksi. Lupaukset ja puolueen tavoitteet työnnettiin syrjään.
Kokoomuksen Ruususen unet Kunta ja Soteuudistuksesta on nyt tulleet nähdyiksi. Samoin velkaantumisen pysäyttäminen. Hädin tuskin Kataisen aikana annetut helpotukset on saatu puristettua tavallisen kansalaisen kukkarolla käyden ja loput alennuksista sitten velaksi.
Kristilliset ovat unohtaneet omat lupauksensa ja muutenkin muisti pätkii.
RKP:n Wallin veti omat johtopäätöksensa omalta kohdaltaan. Kannatti erota, sen verran härskiä oli meno Draksvikin suhteen.
Keskusta ei paljon lupaillut kun korruptioselvitykset oli mitä kuumimmassa vaiheessa. Sen verran Kiviniemi tietenkin sa aikaiseksi että Kreikan vekseleihin kirjoitti nimensä kansan puolesta ennen uuden hallituksen aloittamista. Vaikeata näytti olevan mutta kirjoitti kuitenkin.
Vihreät ovat ihan oma lukunsa. He ovat onnistuneet kaikessa mikä liittyy ympäristön tuhoamiseen. Kivihiili-Villeksi ei moni halua!
Ilmoita asiaton viesti
Sote-uudistuksesta voi tulla erinomainen, jos sallitaan ihmisten valinnanvapaus valita palvelunsa tuottaja (vertaa Ruotsin malli. Nythän näin ei ole tapahtumassa, vaan oltaisiin siirtymässä kohti julkista monopolia, jossa tehtäisiin neljän vuoden joustamattomia tuotantosopimuksia. Yksityisten palveluiden varmistaminen takaa kilpailua ja valinnanvapautta. Ruotsissakin julkinen sektori määrittää, paljonko palvelusta saa laskuttaa. Ja asiakas saa vaihtaa palveluntuottajaa, jos ei ole tyytyväinen. Malli kunnioittaa kansalaisten omaa harkintaa. Tätä malliahan ajavat Suomessa mm. THL ja Kokoomus.
Ilmoita asiaton viesti
Pakko tunnustaa, että olen pettynyt Stubbin ”raha ei haise” -asenteeseen Rosatomgatessa. Jos Stubb esiintyy ulkomailla jämäkästi yhteisessä EU/NATO-rintamassa, mutta on Suomessa täysi Kekkonen, äänestäjä vähintäänkin hämmentyy.
Saisikohan vihreistä jotenkin NATO-myönteisiä? Ja onko kepun ja persujen myönteisen NATO-kannan hintana miljardien eurojen paketti kepu- ja persulandian tukemiseen? Perinteinen vasemmisto tällä hetkellä naurattaa/käy sääliksi.
Ilmoita asiaton viesti
”Jos Stubb esiintyy ulkomailla jämäkästi yhteisessä EU/NATO-rintamassa, mutta on Suomessa täysi Kekkonen, äänestäjä vähintäänkin hämmentyy.”
Arvioisin, että puolella äänestäjistä ei tuollaisen Rosatomiin ole mitään kantaa. Noin 30% voi hämmentyä siksi, että ”sehän on venäläinen yhtiö”. Ne loput 20% ymmärtävät, että teknologiatoimittajan kohdalla on lähes sama mistä maasta se on lähtöisin. Uuden ydinvoimalan käynnistyminen vähentää joka tapauksessa riippuvuutta Venäjältä(kin) hankittavasta energiasta.
Ilmoita asiaton viesti
Kuikka Rosatomista:
”Arvioisin, että puolella äänestäjistä ei tuollaisen Rosatomiin ole mitään kantaa.”
Kuikka Sote-uudistuksesta:
”Luultavasti yli 80 prosenttia äänestäjistä ei edes tiedä mitä se tarkoittaa saatika sitten, että heillä olisi sen sisältöön mitään kantaa.”
Mistähän äänestäjät sitten äänestysratkaisun laativat, paskalaistako?
Sotelaki ja kuntaratkaisun vesittyminen ei näy kansalaisille kuin järjettömän tuhlaamisen jatkumisena ja pahimmillaan eläkepommin räjähtämisenä silmille. Sama meno siis jatkuu. Kunnes ei jatku.
Rosatom ei ole ainoastaan voimalateknologian toimittaja, vaan se on sen lisäksi ulkomainen voimalayritys. Rosatom paitsi rakentaa, se myös hallinnoi Suomeeen rakentamaansa laitosta. Rosatom siis jatkossa määrää, tuottaako se Suomessa tarvittavan energian sen Suomessa vai Venäjällä sijaitsevissa yksiköissä.
Ilmoita asiaton viesti
”Mistähän äänestäjät sitten äänestysratkaisun laativat, paskalaistako?”
Muun muassa siitä. Se ymmärretään paremmin. Mutta valtaosiin äänestäjistä vaikuttaa eniten yleinen ehdokkaan tai puolueen imago. Perussuomalaiset, kuten Vennamokin aikoinaan ennen omaa jytkyään, keräsi huikean määrän äänestäjiä vain siksi, että ”alentui” puhumaan vaalikarjalle niin, että asia ymmärretään. Täysin riippumatta siitä, että kyseessä olisi ollut todellisuudelle täysin vieras yksinkertaistus tai suoranainen demagogia.
”Rosatom paitsi rakentaa, se myös hallinnoi Suomeeen rakentamaansa laitosta. Rosatom siis jatkossa määrää, tuottaako se Suomessa tarvittavan energian sen Suomessa vai Venäjällä sijaitsevissa yksiköissä.”
Tuo ei pidä paikkaansa.
Rosatomin on tarkoitus tulla vähemmistöosakkaaksi eikä moista osakassopimusta ole tarkoitus tehdä. Tietysti jos suomalaisessa enemmistöomistuksessa oleva yhtiö itse päättää tilata sähköä Venäjältä jossain tilanteessa sen sijaan, että tuottaisi sen itse Suomessa sijaitsevalla voimalallaan, niin sellaisen mahdollisuuden olemassaolo on toki suotuisa vaihtoehto sekin. Päätös tehdään silloin kannattavuuspohjalta, ellei kyseessä oli muusta syystä johtuva pitempiaikainen käyttökatko.
Ilmoita asiaton viesti
Rosatom omistaa osakkeista 34 %. Kansalliset toimijat, joita tulee olemaan useita satoja, mm. pienet sähkölaitokset, omistavat kukin alle prosentin, muutamia prosentteja korkeintaan.
Kummalla on enemmän valtaa operatiivisiin päätöksiin, Rosatomilla vai suomalaisyhtiöillä? Lisäksi vaikka osakassopimuksessa onkin määrätty, ettei Rosatomin tytäryritys RAOS Voima voi kasvattaa osuuttaan yli 50%:iin, mikään ei estä Rosatomia hankkimasta ”kotimaisen” omistajan osakkeita ja siten määräysvaltaa siitä. Se voi tehdä niin toisen eurooppalaisen tytäryrityksen kautta tai suoraan Rosatomina. Osakassopimushan rajoittaa vain RAOS Voiman osuuden alle 50%:iin.
Ilmoita asiaton viesti
Operatiiviset päätökset tehdään yhtiön toimivan johdon taholla. Sen nimittää yhtiön hallitus, jonka osakkaat ovat valinneet.
Loppuspekulointi kommentissasi vaikuttaa turhan paranoidiselta.
Ilmoita asiaton viesti
Suurten osalta kannattajien uskollisuus näyttää menetetyltä. Alle 10% puolueet jatkavat suht tasaisesti virhemarginaalin sisällä, mutta isojen osalta puolueshoppailu on näköjään kovaa mielikuvakauppaa, jossa tilanteet vaihtuvat tiuhaan. Syiden spekuloinnissa poliittiset ansiot on unohdettu aikapäiviä sitten. Sipilänkin jättimenestyksen tärkein ansio on täydellinen tekemättömyys.
Ilmoita asiaton viesti
Pienet puolueet, Kristilliset, Vihreät, Kommarit ja RKP kun ovat kaikki uskonlahkoja. Ei uskovainen vaihda kantaansa vaikka miten järki ja reaalimaailma kertoisivat että joku toinen vaihtoehto olisi parempi.
Ilmoita asiaton viesti
Tätä Sote-asiaa selostetaan ylimalkaisesti ja abstraktin ideologisesti, kuten Huusko yllä: ”että terve kilpailu tuottaa parempaa palvelua ja tehokkaampaa verovarojen käyttöä”.
Sosiaali- ja terveysministeriössä joku tarpeellinen virkamies on laatinut asiasta Sote-sanaston ja nettisivuston, josta asia vähän selkiää, http://www.stm.fi/palvelurakenneuudistus/kasitteet….
Vihreiden varapuheenjohtaja Touko Aalto on julkaissut asiasta omassa blogissaan asiasta analyyttisen kirjoituksen mutta ei ole kuitenkaan vaivautunut laittamaan sitä tänne Puheenvuoroon, kaiken kansan kommentoitavaksi.
Tehdyn sote-sovun mukaan järjestämisvastuussa oleva Sote-alue antaa tuottamisvastuun niille kunnille tai kuntayhtymille, joilla on järjestämislaissa määritellyt edellytykset tuottaa kattavat sosiaali- ja terveyspalvelut tietyllä alueella. Nämä kunnat tai kuntayhtymät voivat sitten halutessaan ostaa palveluita myös yksityisiltä palveluntuottajilta.
Kokoomus haluaisi nyt muuttaa tätä – sinänsä ehkä hölmöä toimintamallia – siten, että Sote-alue voisi antaa tuottamisvastuun suoraan jollekin yksityiselle, mahdollisesti monikansalliselle yritykselle monopolihinnoin. Eihän ne kuntaäijät tällaiseen suostu. Ei arvokonservatiiviset isännät pelloillaan ole tyhmiä, eivätkä he pidä siitä että heitä pidetään tyhminä.
Ulkopoliittisesti ja maailmanpolittisesti tämä kehitys on erittäin valitettavaa. Stubbilla olisi ollut se hyvä puoli, että hän kannattaa Suomen kuulumista läntisiin instituutioihin sekä liittymistä Natoon. Tämän tämäkin menee v…, siis epäonnistuu tällaisen alatasoisen vedätyksen takia.
Ilmoita asiaton viesti
Monia väittämiä en tässä sote-keskustelussa ymmärrä. Yksi sellainen on tämä yritysten monopolihinnoittelu. Tässä alla on Mediuutisten listaus Suomen 20 suurimmasta terveyspalveluyrityksestä ja muitakin tietysti on pilvin pimein.
http://www.mediuutiset.fi/multimedia/archive/00103…
Mikä ihmeen monopoli?
Ilmoita asiaton viesti
Ilari Kiema, olet oikeassa, ei pidä antaa tuottamisvastuuta vain harvoille ja suurille yksityisille yrityksille ja kalliilla hinnoilla. Tätä ei tavoitellakaan. Viittaan aiempaan viestiini tuosta Ruotsin mallista. Julkisen sektorin tulee tietää, mitä palvelu maksaa heille ja mitä kannattaa maksaa yksityiselle.
Jos vaikka operaatio X maksaa julkisena tuotantona 1 000 €, ollaan valmiita ostamaan samalla hinnalla (tai jopa vähän halvemmalla)myös yksityiseltä puolelta. Näin saadaan sekä lisää tuotantoresurssia, kilpailua ja valinnanvapautta, kun asiakas päättää, mihin tuon summan vie. Palveluntuottajia tulisi olemaan paljon, kilpailu pitää hintoja kurissa ja kansalaiset saavat valita palveluntuottajan. Ei ole mitään järkeä antaa tuotantomonopolia julkiselle puolelle (kuten nyt käytännössä suunnitellaan) tai harvoille yksityisille.
Ilmoita asiaton viesti
Terveydenhoitopalvelujen yksityistäminen onnistuu tehokkaasti ainoastaan jos laki ei enää velvoita kuntia tarjoamaan terveyspalveluita, ja julkisia varoja siihen ei tuhlata. Kukin sairastaa omalla kustannuksellaan tai vakuutusyhtiön piikkiin. Silloin markkinat toimivat. Julkisin varoin maksettu yksityinen terveydenhuolto taas on varma tae kustannusten paisumisesta ja palvelun tason laskemisesta. Kilpailutus ei yksinkertaisesti toimi.
Jos julkisin varoin kustannetaan terveydenhoitoa, palvelun tuottaminen pitää myös olla julkinen.
Ilmoita asiaton viesti
Keskustan lahjussotkut,sama sdp:n,oli siellä kokoomuskin ei kannata unohtaa niitä kähmijöitä,nyt taas pyrkimässä samat naamat framille lihapatojen ääreen.Meinataan että ihmiset ovat unohtaneet.
Kokoomus on ainoa rehellin puolue,ainakin julkisesti ja suoraan myöntävät että linja on se,eu edellä ja köyhät kyykkyyn.Terveydenhoito,sos.turva,asunnot,koulutus,tasa-arvo,oikeudet, jne.rahalla saa ja vakuutuksilla siis varmistetaan.Kunhan on rahaa millä maksaa.
Kokoomus lupasi viime vaaleissa että perheet saavat hoitaa omat lapsensa ja asiansa,että ihmisten ITSENÄISYYS ja oma yrittäminen on pääasia.Kuinkas kävikään Risikosta tuli pahin sosiaalitratti ja perheiden yksityiselämän ahdistelulakien kannattaja.
Ainoa mikä kukoistaa on huostabisnes.
Risikko ja lastensuojelulaki UUDISTUS 2008( huostakerroin )räjäyttikin pankin,huostaaminen nousi pilviin.SDP pesi kätensä 2006,ministerin palli odotti,siinä ei huostabisneksen kasvu enää jaksanut huolettaa.
Keskustan perhepolitiikka on lähes yhtä pelottavaa,muutama vuosi sitten ehdottivat vanhemmille kotiintuloaikoja.Kuitenkin,bisnes on bisnes..ja totuus tarua ihmeellisempää.
Yrityksiä on mennyt nurin niin paljon ettei enää ole mistä menee,lakeja on tuhansittain lisätty ja byrokratiaa kasvatettu.Peltoja käy mittaamassa 4000 eu virkamiestä!Koneesta kuvataan ja puiden varjot vaativat ukot jalkautumaan joka vuosi.Mitataanko siis varjon pituutta vai metsän pinta-alaa..
SOTE soppa joka vaaliteemaksi nostettiin,vuosikausiksi,kuten sdp:n vanhuslaki vaaliteema,onkin taas yksi ”uudistus”joka huonontaa ihmisten terveydenhoidon palveluja.Ei sillä johan tässä maassa on harvan ja valitun oikeus edes niitä ”palveluja”saadakkaan.Lasku vanhuslaki sekoilusta olikin huomattava,sote sekoilun laskua ei vielä tiedetäkkään.Kuntia on liitetty ja siitetty,lapsia huostattu siinä ohessa sotkujen keskellä.Kuntaliitokset lisäsivät niitäkin.
Vaaliteemoina kuten kuvaavaa on nykypäivinä ,käytetäänkin leikkimistä ihmisten terveydellä ja tulevaisuudella.Vanhuslaki huononi,sekin.Samaa sarjaa ovat ns.nuorisotakuu,eli 1990 luvun mallista nimensä puolesta uudistettu versio,ei tuloksia.Suoja osuus työttömälle,asumistuki aleni saman verran ”uudistus” jne.jne.Nämäkin rahat kun olisi käytetty johonkin tärkeään ja hyödylliseen.
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä ajatus siitä, että jotkut puolueet nöyrtyvät jonkun toisen puoleen edessä, voi johtaa harhaan.
Loppupeleissä kaikki puolueet nöyrtyvät tosiasioiden edessä: niillä on vahva yhteys talouteen, turvallisuuteen ja vapauteen.
Sipilän ajatus 6+12 laihasta vuodesta on sentään kohtalaisen reilu ilmaisu – kaunistelun vastapainona. Toiseksi, mitä Pitemmälle puun ja kuoren väliin nykyisin menetelmin hallittu Venäjä joutuu, sitä varmemmin NATO-asian tunkeminen takaisin kaappiin kostautuu. Kolmanneksi joudutaan keskustelemaan kansallisesta identiteetistä, itsemääräämisestä ja suostumisesta jättimäisen ja keskusjohdetun byrokratian pakkohallintaan oman liikkumatilan sijasta.
Paitsi ytimissä ja kaikissa keskeisissä pöydissä olemisen iloista, Suomi joutuu myös varmistamaan ns. turvallisen poistumistien, kuten oman edun nimissä olisi jo pitänytkin. Ihmettä on turha odottaa. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Oikeistopiireissä kovasti istutetaan demareita taas kerran hallitusvastuuseen.
Demarit oppositiossa lienevät yhteiskunnallisine tietämyksineen liian vaarallinen oikeistolle, johon perussuomalaisetkin kuuluvat?
Ajattelin vaan, kun kiinnostus ihan oikeaan politiikkaankin on taas nousuvireessä.
Demareiden kannattaa tarkoin harkita vastuun kantoa hallituksen merkeissä, paikkansa pitämättömien hallitusohjelmienkin vuoksi.
Kyllä monella on vielä muistissa kaikenkarvaiset täkinkäännökset vessapaperiarvoisten ohjelmien noudattamisessa.
Ilmoita asiaton viesti
Mielestäni vaaleihin on vieläkin ”liian” pitkä aika, joten gallupeihin ei kannata suhtautua ääniosuuksina. Nopeatempoisena aikana käyrät kääntyilevät äkkiä!
Toisaalta. Keskustan etumatka vaikuttaa suurelta. Voisiko Sipilä sählätä sen olemattomiin, tai voisiko joku hänen vastustajistaan onnistua kasvattamaan omaa osuuttaan rajusti? ”Sininen tolppa nousee”, kuten Kataisen kokoomuksessa tavattiin hykerrellen muotoilla.
Eipä olisi vuonna 2011 uskonut, millaisessa myötätuulessa Mari Kiviniemen silloin karille ajama puolue nyt purjehtii. Varsinkin kun kysymys on agraaritaustaisesta poliittisesta ryhmästä, jonka pitäisi yhteiskuntateorioiden mukaan olla jo mullan alla. Nyt aurinko onkin laskemassa sosialidemokratialle; kykeneekö se uhmaamaan trendiä kuten Keskusta omaansa, ja jos kykenee, niin kenen kustannuksella?
Jutun kuvituksessa on näkösuojasta otettu mestariteos Timo Soinista. Peruspomo näyttää kyllästyneeltä – paljastavasti!
Ilmoita asiaton viesti
Jyrki Kataisen olisi pitänyt tehdä hallitusremontti jo vuonna 2103 keväällä viimeistään, nyt on pari vuotta hukattu aikaa ja rahaa.
Markku puhuu asiaa, mutta se on vanhan toistoa, eli tästä on kohkattu jo kohta koko vaalikausi.
http://arialsio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/136847-ka…
Ilmoita asiaton viesti
En kuulu nihin uskovaisiin joiden mielestä verotus on itse paholainen, taloudelle ja sen kasvulle.
Minun mielestäni verotusta voitaisiin aivan hyvin kasvattaa. Sillä tavalla voitaisiin kulutusta pienentää, mikä aiheuttaa monenlaisia hyödyllisiä seurauksia. Kulutus kohdistuu pääasiassa tuontituotteisiin, joten se vaikuttaisi tuontia pienentävästi, mikä tekee hyvää kauppataseelle. Kun ihmisten mahdollisuudet kuluttaa pienenevät merkittävästi, se merkitsee halua ansaita enemmän, mikä johtaa siihen että työ löytää paremmin tekijänsä.
Verotuksen tuloksia ei pitäisi jakaa takaisin kansalle, kulutukseen, vaan sillä pitäisi tukea uusia yrityksiä mahdollisimman tehokkaalla tavalla, jotta syntyisi uutta Suomalaista tuotantoa, vietävää ulkomaille ja uusia työpaikkoja suomalaisille.
Ilmoita asiaton viesti
Kuinka eri mieltä voinkaan olla lähes kaikesta, jonka kirjoitit. Niin verotuksen, kulutuksen kuin yritystukienkin osalta.
Ilmoita asiaton viesti
En tarkoita mitään yritystukia. Sellainen olisi rahan pumppaamista vanhoihin yrityksiin, se on aivan turhaa ja vahingollista. Jos vanha yritys ei pärjää omillaan, sen pitää antaa kaatua. Uudet yritykset tarvitsevat alkuun päästäkseen monenlaista tukea, siinä on tulevaisuus, siinä on toivo.
Siitä mitä tarkoitin verotuksella ja kulutuksella saitkin varmaan oikean käsityksen. En pidä nykyistä korkeaa kulutustasoa järkevänä ja sitä voisi myös verotuksella koittaa hillitä.
Ilmoita asiaton viesti
Kauppa ja työllisyys kärsivät parhaillaan alentuneesta kulutustasosta, mikä puolestaan monissa kotitalouksissa ilmenee siten, että lapsille ei osteta vaatteita, ruokana on alennusmaksalaatikkoa tai kaurapuuroa eikä ylimääräistä muuta kulutusta harjoiteta lainkaan. Tilanne tuo paineita yhä uusille irtisanomisille ja työttömyyden kasvulle.
Suomessa on mm. Länsi-Euroopan vanhin autokanta, koska autot eivät mene kaupaksi. Aika vaikea ymmärtää, että juuri nykyisessä tilanteessa joku peräänkuuluttaa kulutuksen vähentämistä, kun hiipuvat kotimarkkinat ovat toistaiseksi romahtaneen viennin aiheuttaman vajeen jollain tavoin pystyneet vielä kompensoimaan.
Ilmoita asiaton viesti
Minusta tuntuu että vaatteita on muutenkin aivan liikkaa. Kirpputorit pursuavat melkein käyttämättömiä hyväkuntoisia vaatteita, aivan poskettoman halvalla. Niitä on jokaiselle sopivia, kaiken värisiä ja kaiken tyylisiä.
Ovatko ne viimeisen muodin mukaisia, sitä en tiedä, enkä välitä tietää. Vaatteiden osalta kuluttaja pääsee todella halvalla, niin lapset kuin tällaiset eläkeläisetkin, ellei halua viimeisten trendien kanssa pelehtiä.
Tarjonnan runsaus kirpputoreilla heijastaa sitä että vaatteita on todellakin liikaa kotitalouksissa, ei liian vähän.
Meikäläinen ei kuitenkaan pääse nautimaan edes näistä edullisista kirpputorimarkkinoista, koska vaatteita ei kulu, entiset kelpaavat ja niitäkin entisiä on jo aivan liikaa. Vaateostokset ovat niin pienet että on aivan sama ostanko kirpputorilta tai marketista, jos joskus tarvitsen uutta, kerran vuodessa ehkä.
Autoja ei valmisteta Suomessa, paitsi jotain loistoautoja, joihin harvalla suomalaisella on varaa. Suomessa valmistetut autot menevät vientiin, ja hyvä niin. Näinollen Suomessa käytetyt autot ovat tuontiautoja ja rahan käyttö niihin työllistää muunmaalaisia, ei suomalaisia.
Mitä suomalaisten automyyjien ja muun myyntihenkilökunnan työllisyteen tulee, niin tuontitavaroiden kauppaaminen suomalaisille ei ole sellaista työtä joka on talouden kannalta kovinkaan hyödyllistä. Hyödyllistä työtä olisi vientiteollisuudessa työskentely ja olisi hyödyllistä jos kaupan piiristä vapautuisi väkeä vientiteollisuuden palvelukseen, vaikkapa väkeä kauppaamaan suomalaisia tuotteita ulkomaille.
Ilmoita asiaton viesti
Kaikki Suomessa tehty työ hyödyttää kansantaloutta. Oli se sitten vientiin liittyvää tai kotimarkkinoihin liittyvää. Jos pelkästään vientiä pidettäisiin merkittävänä, niin sitten tällä Telluksellamme pitäisi olla Jupiter asiakkaana. Maapallolla ei ole kuin kotimarkkinoita.
En ole käynyt kirpputorilla, mutta ehkäpä kuvailemasi runsaus siellä johtuu juuri siitä, että ihmisillä on rahan puute – niin myyjillä kuin ostajillakin.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä hallitus on itse itsensä pahin vihollinen. Kaikki keskeiset päätökset on riitautettu ja vesitetty ihan itse. Sote- ja kuntasekoilu onkin suuruusluokaltaan haastava ja olisi vaatinut johtajuutta ja erityisosaamista. Sitä sen toteuttaminen vaatii edelleenkin.
Mutta kyllähän hallitus kompuroi lillukanvarsiinkin: lapsilisäpäätöksen vesittäminen ja veromallien sekoilu aiheuttaa enemmän kuluja kuin harkittu lapsilisien pienentäminen. Ja kyseessä oli vain suuruusluokaltaan 8 euron säästö/lapsi!
Eikähän uudelta hallitukseltakaan taida löytyä yhtään sen enempää taitoa, tahtoa kuin uskallustakaan kuntauudistusta jatkaa. Näiden isojen rakenteellisten uudistusten osalta vaan olemme pakkoraossa. Hallintoa on kevennettävä. Keskustan vastustuksesta huolimatta.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä huomio. Kataisen ja Stubbin hallitusten linjaksi jäi päättämättömyys. Kuudesta puolueesta jokainen sai vuonna 2011 oman puumerkkinsä hallitusohjelmaan ja koko homma meni jäykäksi sekoiluksi samalla, kun maan talous ajautui surkeaan tilaan. Putinin Venäjä lisäsi yleistä kansainvälistä epävarmuutta järkyttävällä operaatiollaan Ukrainassa.
Nyt olisi hyvä saada hallitus, joka kykenee linjakkaisiin päätöksiin ja sopivasti joustavaan toimintaan. Liian yksityiskohtaisella hallitusohjelmalla ei sen pidä itseään kahlita. Pitää olla mahdollisuus reagoida muuttuvaan maailmaan.
Ajattele, jos yritys betonoisi tulevat päätöksensä neljäksi vuodeksi? Sellaista saattoi tosin sattua Neuvostoliiton kaltaisessa suunnitelmataloudessa…
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomus on alkanut sotkemaan omia verkkojaan siihen tahtiin, että sitä tuskin nähdään seuraavassa hallituksessa. Asiakysymyksissä Keskustan ja SDP:n muodostama hallitus vaikuttaa yhtenäisimmältä vaihtoehdolta mutta vaalitulos ratkaisee.
Ilmoita asiaton viesti
En ymmärrä miksi keskustan ideologialle SDP olisi läheisempi kuin kokoomus. Punamultaa on pragmaattisista syistä usein Suomessa käytetty hallituspohjana, mutta aina se on johtanut riitaan ja kyllästymiseen toisiinsa. Näin ei käynyt kokoomuksen ja keskustan välillä Ahon, Vanhasen eikä Kiviniemen hallitusten aikana.
Ja kuten totesit, vaalitulos ratkaisee eikä se kuinka moni näillä forumeilla meuhkaa kokoomuksen sotkuisuudesta.
Ilmoita asiaton viesti
Kiinnostava bloggaus kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkalalta (ps): http://tp83.puheenvuoro.uusisuomi.fi/178999-peruss…
Saarakkala: ”Ja jo aiemmin on hänen eri lausunnoistaan syntynyt sekä mediassa että ehkä myös muiden puolueiden keskuudessa kuva, että Soini olisi käytännössä luvannut perussuomalaisten osallistuvan hallitukseen. Mitään todellisia kollektiivisia ja demokraattisia päätöksiähän asiasta ei ole, ei edes eduskuntaryhmätason linjauksia, vaan kyse on toistaiseksi puheenjohtajan omasta strategiasta, ei koko puolueen strategiasta. Kukaan ei kiistä, etteikö puheenjohtajalla ole vaikutusvaltaa, mutta päätösvalta on muilla.”
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomus politiikot ovat sössineet maan asiat todella piloille, sen siitä saa kun poikaset alkaa huseeraamaan politiikan kentällä, äänestäjiä on uitettu ”kölinali” oikein kunnolla, Suomessa on historian surkein hallitus x kaksi, luottoluokitus putosi kokoomuksen toimesta, Katainen aloitti, mutta huomasi ei tästä mitään tule, Stubb jatkaa samaa rataa, häneltä puuttuu kokemus politiikkona, ei auta vaikka kuinka on kielitaitoa ja puhetaitoa, mutta se kun ei auta pitäisi osata tehdäkkin jotain eikä vain hymyillä ja osallistua teräsmies kisoihin ja maratonjuoksuihin, politiikko ja urheilija on kaksi eriasiaa, alkaisiko äänestäjien silmätkin viimein avautumaan, kun huomataan missä ollaan, kun on hölmöilty oikein urakalla.
Sote uudistus näyttää ajautuvan kiville, samoin eläkeuudistus, hyväosaisten paapominen ja heidän etujaan on kokoomus onnistunut viemään eteenpäin, edes jossain on onnistuttu, siitä sulka porvarin hattuun Katainen/Stubb, olisikohan aika antaa kokeneempien hoitaa politiikan sarkaa kun poikaset ei siihen pysty.
Ilmoita asiaton viesti
Jos ja kun Kepu voittaa vaalit, se on tosi tuulisella aallonharjalla. Ketä kumartaa, ketä pyllistää. Kansantaloudet raamit ovat tosi tiukat, joten yhdelläkään puolueella ei ole varaa ”suuriin” vaalilupauksiin. Soinin tähyily hallitukseen merkitsee satavarmasti takin heilahdusta EU:n suuntaan; miten sitten suu pannaan äänestäjien joukossa;=J Suo siellä, vetelä täällä!
Ilmoita asiaton viesti
”Mehiläinen itse siirtyi keväällä 2006 ulkomaiseen omistukseen, kunCapman ja Sitra myivät yhtiön ruotsalaiselle H-Care Holdingille.Ambeaksi nimensä muuttaneen yhtiön omistavat brittiläinen pääomasijoitusyhtiö 3i ja Singaporen valtion sijoitusyhtiö GIC.
Mehiläinen tavoittelee sekä lastensuojelusta, vanhusten hoivapalveluista, mielenterveyskuntoutuksesta että perusterveydenhuollon ulkoistuksista kustakin kymmenien miljoonien bisnestä. Jos tavoite toteutuu, julkisrahoitteiset palvelut lähes kaksinkertaistavat yhtiön liikevaihdon, jota viime vuonna syntyi 136 miljoonaa euroa.
Sarjayrittäjä osaa työnsä
Leivoyhtiöille liikevaihtoa kertyi viime vuonna 8,7 miljoonaa euroa. Tämän vuoden odotus on 15 miljoonaa….jne
Mäkinen: ”… kuitenkin hyvä muistaa, minkä takia sijoittaja tulee yritykseen: Sijoittaja haluaa tuottoa, se ei ole mitään hyväntekeväisyyttä.”
http://oksanenilona.puheenvuoro.uusisuomi.fi/16575…
Nyt nämä ”rengit”haluavatkin isänniksi,eli mitä sopimuksia on tehty.Suomessa on jo vuosikausia isot ulkolaiset firmat kähmineet sos-ja terveydenhoidon alan käsiinsä.Veroja ne eivät Suomeen maksele,näitä Attendo,Merikratos,Medone jne.jne.on pilvin pimein.Näitä omistaja vaihdoksia ja firmojen nimen vaihdoksia seuratessa tuleekin äitiä ikävä.Se onkin outoa että yksityinen firma ottaa viranomaisen aseman ja es.huostalaitoksessa päättää lapsen kohtalosta,eli kävelee jopa Suomen viranomaisen yli,eli pitää lasta laitoksessa ,vaikka viranomainen on tehnyt ”vapauttavan”päätöksen.
Veronmaksajat maksavat nämä hoidot.Ongelmia on näiden eri firmojen kanssa ollut kunnissa,ei niistä paljon mainosteta.Tämäkö on sitran malli ja malli jota haetaan?
Ilmoita asiaton viesti