Näiden puolueiden ehdokkailla nyt eniten blogeja

Uuden Suomen Puheenvuoro on jo lähes 300:n tänä keväänä eduskuntavaaleissa ehdolle aikovan paikka tuoda näkemyksiään julki. Erittelen tässä, mistä puolueista on kuinkakin paljon bloggaajia.
Kuten alla olevasta taulukosta näkyy, eniten bloggaajia ovat saaneet tässä vaiheessa liikkeelle perussuomalaiset (51), toiseksi eniten kokoomus (28) ja kolmanneksi eniten vihreät (27).
Kaikki ehdokkaiden blogit on koottu tälle sivulle.
Nämä eduskuntavaalit ovat Puheenvuorolle järjestyksessä toiset. Vuonna 2011 täällä bloganneista tuli Arkadianmäelle valituksi 45 henkilöä. Hyvin moni heistä on blogannut läpi vaalikauden.
Uusia blogeja Puheenvuoroon perustetaan päivittäin. Täällä on eduskuntavaaliehdokkaille kattavasti lisätietoa, jos bloggaaminen kiinnostaa.
Kirjoittaminen on ilmaista ja sitä voi harrastaa juuri silloin kuin se itselle parhaiten sopii. Olen hyvin tyytyväisenä pannut merkille, että moni uusi bloggaaja on tiennyt heti, mistä on kysymys ja osallistunut aktiivisesti oman bloginsa ja myös muiden blogien keskusteluun.
Uusi Suomi tavoittaa viikoittain satoja tuhansia suomalaisia ja kiinnostavimmat yksittäiset blogikirjoitukset leviävät Facebookissa ja muualla sosiaalisessa mediassa kymmenille tuhansille. Toimitus osallistuu Puheenvuoron keskusteluun ja valvoo, että sääntöjä noudatetaan.
Ehdokkaita Puheenvuorossa 30.1.2015
Keskusta 23
Kokoomus 28
Kristillisdemokraatit 20
Perussuomalaiset 51
RKP 2
Sosialidemokraatit 25
Vasemmistoliitto 18
Vihreät 27
Itsenäisyyspuolue 10
Köyhien asialla 1
Muutos 12
Piraattipuolue 25
SKP 4
Sitoutumaton 8
Muut 2
Ei ilmoitettua puoluekantaa 26
Kaikki yhteensä 282
Paljon on persuilla blogeja, mutta onko heillä myös oikeata asiaa? Asia ja sen sisältö on tärkeämpi kuin määrä?
Ilmoita asiaton viesti
Elijas Bijur, en väheksyisi perussuomalaisia ja heidän näkemyksiään. Puolue on tällä hetkellä Suomen neljänneksi suosituin ja sijoittui tasaisessa kisassa kolmanneksi vaaleissa 2011.
Vaalitulos 2011: http://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskuntavaalit_2011
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos Markku. Hyvä kooste asiasta.
Ilmoita asiaton viesti
Pekka, kiitos omista koosteistasi, joita olet palvelustamme tehnyt. Olisiko idea tähän tekstiin kummunnut sieltä? 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Eduskuntaehdokasblogisteista:
– Useimmat, eivät älyä laittaa s-postiosoitetta (vaikkapa vain vaaleja varten) profiiliinsa. Jollakin lukijalla saattaisi olla asiaakin. Tai haluaisi tehdä vaaltyötä. 😉
– Jotkut eivät kerro vaalipiiriä.
– Ja olipa eräs, joka oli unohtanut laittaa jopa mitä puoluetta edusti.
Henry
Ilmoita asiaton viesti
Ainakin omasta puolestani kiitän US:aa ja Markku Huuskoa tästä platformista ja sen palvelusta! Uutiset ja vapaa kansalaiskeskustelu saavat sijansa.
Paljon hyvääkin ehtii tapahtua kepeämmän heiton ohessa. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos Markulle ja Niklakselle kaikille ehdokkaille avoimesta blogialustasta!
Usarin Puheenvuoro on Suomen lukko!
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos aktiivisesta osallistumisesta keskusteluun Heikille ja Sepolle, joka tuossa ylempänä kiitteli.
Ilmoita asiaton viesti
Minua närästää, kun joku puoluelainen sanoo toista populistiksi.
Kaikki puolueet ovat populisteja, kansan suosiota tavoittelevia.¨
Kukaan eduskuntapuolueista ei ole lastensa asialla kun ovat hyväksyneet velkavetoisen menoarvion vuodelle 2015. Lastemme maksettavaksi. Vaalit lähestyy. Valitkamme nykyiset uudelleen jos heihin olemme tyytyväisiä.
Ilmoita asiaton viesti
Populismilla tarkoitetaan normaalissa kielenkäytössä jotain aivan muuta kuin pelkkää kansan suosion kalastelua. Yleensä sillä tarkoitetaan suosion tavoittelua irtiotoilla joissa ei ole järjen ja realismin häivääkään. Esimerkkinä käykööt väitteet, että talouskriisimme on yksinomaan hallituksen toimien vika, kun todellisuudessa asia on paljon monimutkaisempi ja keskiössä on eurooppalainen kriisi.
Ilmoita asiaton viesti
Ministeri Paatero, joka antaa ja kansaa kuultuaan ottaa, lienee populisti.
Ilmoita asiaton viesti
Laitoin merkille että ainakin demareiden Nelli Baranilla, ei näkynyt vaaliehdokkuutta hänen bloginsa yhteydessä ja yllätyin kun kävin hänen kotisivuillaan ja huomasin siellä ehdokkuuden. Tosin en tiedä onko hän mukana tuossa listassa, mutta jos ei, niin joitakin virheitä saattaa listassa esiintyä!
Tosin ei hän minun ehdokkaani ole, mutta mielestäni hän mainostaa demareita sellaisella tavalla, että vaaliehdokkuus olisi syytä olla esillä, kuten muillakin ehdokkailla!
Kiitos Huuskolle listasta, koska siitä näkee selvästi ehdokkaiden halun keskustella äänestäjien kanssa!
Ilmoita asiaton viesti
Kaikki eivät ole ehkä huomanneet laittaa ”Aion ehdolle 2015” -merkintää ehdokkuudestaan. Sen jälkeen kun ehdokaslistat vahvistetaan 19.3., laitamme kaikille ehdokkaille merkinnän ”Olen ehdolla 2015”.
Ja kiitos kiitoksista.
Ilmoita asiaton viesti
Bloggaaminen on varsin mukavaa ja suht vaaratonta, tosin jos pelkästään sillä maailmaa voisi parantaa (mitään konkreettista tekemättä), niin maailma olisi jo paratiisi.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, siis piraattipuolue on keskustaa suurempi!
Ilmoita asiaton viesti
Piraattipuolue näyttää olevan tasoissa SDP:n kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo kertoo ehkä enemmän Uuden Suomen lukijakunnasta kuin eri puolueiden ehdokkaiden toiminnasta. Syystä tai toisesta Uuden Suomen blogikansasta ja varsinkin aktiivikommentoijista suhteettoman suuri osa on jo pitkään ollut joko perussuomalaismielistä tai muuten vain hallitusvastaista. Tämä luonnollisesti vaikuttaa siihen kuinka innokkaasti muiden puolueiden ehdokkaat ja muut aktiiviset kirjoittelevat täällä ja myös siihen, että ketkä ylipäätään viitsivät lukea US:n blogeja ja niihin liittyviä keskusteluja.
Toisaalta juuri pikkupuolueiden kannalta US on oiva tapa saada ääntään kuuluviin, mutta johtuneeko kommentoijien luomasta paineesta vaiko mistä, tuntuu pikkupuolueiden kannattajien kirjoitukset pian muokkaantuvan US:n yleisen konsensuksen mukaisiksi. Se todellinen erottautuminen on yllättävän heikkoa.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä oli mukava tietää, että kuinka monilla ehdokkailla on blogikirjoituksia julkaistuina, olisi kiva saada myös reaalinumeroina puolueiden blogimääristä jotenkuten kuin Huuskon blogin kautta.
Yksi asia mitä kaipaan korjausta:
Nyt on muutamia blogikirjoittajia, ketkä eivät koskaan vastaa mihinkään kirjoitettuihin kommentteihin ja se saisi olla taustaväriltään punainen ja se viestii vastaamattomuudesta, näin se antaa mahdollisille äänestäjille syyn, ettei tämä ansaitse tulla eduskuntaan edustamaan suomalaisia. Tämä vastaamattomuus merkitsee minulle, ettei edustaja halua vuonna 2015 lähtien kuunnella kenenkään äänestäjänsä viestejä ja tietää itse mukamas kaiken paremmin kuin suomen kansalaiset.
Keltainen väri olisi sellainen, että ensin kommentti luetaan ja hyväksytään, jos edes koskaan pääse julkiseksi luettavaksi. Niin tämä ehdokas olisi sensuurin kannattaja. Siksi se on ollut ärsyttävää, että vaivan jälkeen ilmoitetaan, että viesti julkaistaan kunhan blogisti on sen hyväksynyt.
En yritä poistaa näiltä oikeutta moderoida viestejä, mutta jos he ovat ehdolla eduskuntaan, niin näillä ei voi olla oikeutta sensuroida vaan kestää kaikenlaiset kommentit. Nämä ehdokkaathan ovat julkisesti tulossa eduskuntaan ja toivottavaa olisikin, ettei vain maleksita siellä kuuntelematta tai tekemättä mitään ja tehdään vain ”minusta tuntuu”-päätöksiä.
Ilmoita asiaton viesti
Saattasi olla 11 kappaletta IPU:n bloggareita, jos saatte kuvani paikalleen ja oikeudet toimimaan.
Vai onko meillä edelleenkin joitain selvittämättömiä asioita ?
Terveisin
Hämis
Ps. Kuvani olen kyennyt vaihtamaan ja Pirkanmaalla olen ehdolla IPU:n riveissä
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä, että puhutaan, kirjoitetaan. Hyvä myös, että US antaa kaikkien kukkien kukkia!
Ilmoita asiaton viesti