(Pian entiset) ministerit Soinin kimpussa

Ministeriautojen takapenkkiläiset tekevät tilaa uusille ensi viikon perjantaina, jolloin tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimittää maahan uuden hallituksen, jos ei ihmeitä satu.

Oppositiosta ärhentelevät jatkossa SDP, vihreät, vasemmistoliitto, RKP ja kristillisdemokraatit suuruusjärjestyksessä lueteltuna. Keskusta ja perussuomalaiset nousevat hallitukseen oppositiosta, ja vain kokoomus jatkaa nykyisistä hallituspuolueista.

Uudenlaisesta ärhentelystä on saatu vahvaa esimakua, kun vielä viimeisiä päiviään ministerinä istuvat Carl Haglund ja Päivi Räsänen ovat vinoilleet Timo Soinin johtamille perussuomalaisille.

– Suomen EU-linja muuttuu hyvin vähän. Tässä on aika iso takinkääntö kyseessä. Jos muistaa, mitä Timo Soini lupaili vielä kuukausi sitten, niin perussuomalaisten linja on muuttunut paljon, Haglund sanoi eilen Ylen A-studiossa.

– Tuleva hallitus ottaa merkittävän askeleen kiintiöpakolaisjärjestelmän vahvistamiseksi, mikäli se vakiinnuttaa viime vuosina korotettuna toteutetun kiintiön pysyväksi tasoksi. Myös kotouttamisen vahvistaminen entisestään on viisas ratkaisu. Uuden hallituksen valitsema linja on viisas. Perussuomalaisten vaaliohjelma on haudattu nopeasti, Räsänen kirjoitti tänään blogissaan.

Yhteistä näille vinoiluille on se, että niissä halutaan korostaa, kuinka vähän perussuomalaiset ovat pystyneet muuttamaan Suomen politiikkaa heille tärkeissä asioissa: maahanmuutossa ja EU-linjauksissa.

Kohta se vasta riemu repeää oppositiossa laajemminkin, kun Juha Sipillän (kesk.) johtama hallitus ilmoittaa leikkaustensa yksityiskohdista ja sote-palvelujen uudistamisesta.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ja vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö opettelevat varmaan jo peilin edessä tuimia ilmeitä ja toinen toistaan synkempiä tapoja kertoa, kuinka suomalainen hyvinvointiyhteiskunta nyt patamustien porvareiden toimesta tuhotaan.

0
Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu