Perussuomalaiset, takiaispuolue?

Perussuomalaiset on pudonnut Yleisradion tuoreessa gallupissa Suomen viidenneksi suurimmaksi puolueeksi. Se on pienempi kuin keskusta, SDP, kokoomus ja vihreät.

Kevään eduskuntavaaleissa PS oli äänimäärissä mitattuna Suomen kolmanneksi suurin puolue, mutta se onnistui ohittamaan kokoomuksen eduskuntapaikoissa vaalimatematiikan turvin.

Ennen vaaleja puheenjohtaja Timo Soini puhui halveksuvaan sävyyn takiaispuolueista, joilla hän tarkoitti eduskunnan pienempiä puolueita eli vihreitä, vasemmistoliittoa, kristillisdemokraatteja ja RKP:tä.

Nyt perussuomalaisia olisi valmis äänestämään harvempi kuin yhtä noista edellisen hallituksen ”takiaispuolueista”.

Syyt PS:n alamäkeen voi tiivistää kolmeen asiaan: kolmannen Kreikka-paketin hyväksyminen, osallistuminen työnantajamyönteiseen hallituspolitiikan tekoon pakkolakeineen ja turvapaikanhakijoiden kaikki yllättänyt virta Suomeen.

Kansan silmissä perussuomalaiset saattavat näyttää juuri tällä hetkellä duunarivastaisilta, euromyönteisiltä ja maahanmuuttomyönteisiltä.

Tämän mielikuvan Sebastian Tynkkynen ja kumppanit haluaisivat muuttaa päinvastaiseksi. He saivat nyt lisää arsenaalia Soinia vastaan.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu